Fotograf:
Rosemarie Rodriguez
Virkelig gode muffins. Vi brukte frosne bær fra sist høst. Oppskriften inneholder
234 Kalorier,
32 g Karbo,
3 g Protein og
10 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Tyttebær- og appelsinmuffins er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 2 lesere
Lesere:
6050 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Tyttebær- og appelsinmuffins med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 234.28 | 3 098.21 | 387.28 | Kcal |
Protein | 3.14 | 41.52 | 5.19 | gram |
Karbohydrat | 31.70 | 419.21 | 52.40 | gram |
Kostfiber | 1.65 | 21.82 | 2.73 | gram |
Fett | 10.18 | 134.62 | 16.83 | gram |
Mettet fett | 6.14 | 81.20 | 10.15 | gram |
Salt | 0.32 | 4.18 | 0.52 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.53 | Kr 46.68 | Kr 5.84 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 322 totalt | 1 322 pr porsj | 165 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 54,12 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 8
muffins
(8 muffins)
Sikt melet i en bolle, rør inn sukker, bakepulver og kanel.
Riv skallet på appelsinene, og ta vare på det. Skjær vekk den vite delen av skallet, og del appelsinene i båter.
Rør sammen rømme, smør, egg og appelsinskall i en annen bolle til en glatt masse. Ha i de tørre ingrediensene og bland forsiktig.
Tilsett tyttebær og appelsinbåter, og bland dem forsiktig inn i deigen. Ikke rør for kraftig, deigen skal se litt ”stripete” ut.
Ha deigen i muffinsformer med skje, slik at de blir 2/3 fulle.
Stekes ved 180 C i 35 minutter til de er gylne og faste å ta på. Spises varme med smør på, med en kopp kaffe eller te til.
NB: Sjekk om muffinsene er ferdige ved å stikke i dem med en spiss kniv. Hvis de er ferdige, skal det ikke henge fast noe deig, ellers må du steke dem i 5 minutter til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13268)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Muffins
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2014-07-01
Oppdatert dato:2014-07-01
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift