Fotograf:Funksjonell mat Blåbærmuffins er en klassiker! Du kan også tilsette sjokoladebiter, rosiner, eple/kanel eller lignende. Oppskriften gir 12 store eller 18 små muffins.
Smelt smøret. Bland i melk. Visp i eggene med en stålvisp. Bland rensede blåbær med noen spiseskjeer av melet slik at blåbærene er godt dekket. Bland resten av melet med bakepulver og Sukrin i en bakebolle. Ha i væsken og rør deigen raskt sammen. Vend de melete blåbærene forsiktig inn i deigen til slutt.
Ha papirformer i et muffinsbrett. Fyll deigen i formene. Strø litt Sukrin på topper av hver muffins. Stek muffinsbrettet på rist midt i ovnen ved 200°C i 15-20 min, til muffinsene er gyldne. La de avkjøles litt før de forsiktig hvelves ut av muffinsbrettet.
Bruk helst friske blåbær til denne oppskriften. Bruker du frosne, vil muffinsene bli mer blå i fargen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Funksjonell mat
(Intern: 26873)
Kategori:
Muffins Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2017-06-16
Oppdatert dato:2017-06-16