Urtefylt økologisk kjerull inneholder
47 Kalorier,
4 g Karbo,
3 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Urtefylt økologisk kjerull har ingen allergener
Urtefylt økologisk kjerull er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
3160 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Urtefylt økologisk kjerull!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 47.15 | 91.00 | Kcal |
Protein | 2.89 | 5.58 | gram |
Karbohydrat | 4.31 | 8.32 | gram |
Kostfiber | 5.98 | 11.54 | gram |
Fett | 0.71 | 1.37 | gram |
Mettet fett | 0.14 | 0.27 | gram |
Salt | 0.03 | 0.05 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 25.41 | Kr 49.04 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 193 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 36,56 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Del slagsiden slik at den blir dobbelt så stor
Skjær kjøttet i strimler
Hakk alle urtene
Rasp sitronen og press saften ut
Legg slagsiden på bordet, forsøk å få den så firkantet som mulig.
Strø urter, salt, pepper og litt raspet sitronskall over. Legg deretter strimler av kjøtt over dette
igjen, gjenta til du er fri for kjøtt og urter.
Mellom hvert lag dryppes noen dråper sitronsaft.
Sy sammen rullen og ha den i nett.
Rullen trekkes i lettsaltet vann til den har fått en kjernetemperatur på 76 grader.
Ta den ut av kjelen, avkjøl den og legg den så i press til neste dag.
Denne rullen smaker kjempegodt på brød.
Oppskriften er utarbeidet av Siv Hilde Lillehaug, som del av det nasjonale pilotprosjeket
”Utvikling av økologisk geitehold”.
Prosjekteier er Fylkesmannen i Nordland og Økoringen Nordre
Nordland har prosjektledelsen.
Les mer om prosjektet på http://www.fylkesmannen.no/okogeit
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Siv Hilde Lillehaug
(Intern: 22778)
Kategori:
Pålegg
Land:
Norge
Innlagt dato:2006-09-03
Oppdatert dato:2006-09-03
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.