Urtefylt økologisk kjerull



Urtefylt økologisk kjerull inneholder 47 Kalorier, 4 g Karbo, 3 g Protein og 1 g Fett pr 100 gr
Urtefylt økologisk kjerull har ingen allergener
Urtefylt økologisk kjerull er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere: 3160 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
1stkslagside av økologisk kjekjøtt fra økologisk bog og nakkeIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
3kvist(er)økologisk timian
3kvist(er)økologisk mynte
2blad(er)salvie
1liten buntøkologisk gressløk
1stk litesitron
salt og pepper




Næringsdeklarasjon for Urtefylt økologisk kjerull!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier47.1591.00Kcal
Protein2.895.58gram
Karbohydrat4.318.32gram
Kostfiber5.9811.54gram
Fett0.711.37gram
Mettet fett0.140.27gram
Salt0.030.05gram
Pris på oppskriftenKr 25.41Kr 49.04Kroner
Hele oppskriften veier193 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo36,56 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Del slagsiden slik at den blir dobbelt så stor
Skjær kjøttet i strimler
Hakk alle urtene
Rasp sitronen og press saften ut
Legg slagsiden på bordet, forsøk å få den så firkantet som mulig.
Strø urter, salt, pepper og litt raspet sitronskall over. Legg deretter strimler av kjøtt over dette igjen, gjenta til du er fri for kjøtt og urter.
Mellom hvert lag dryppes noen dråper sitronsaft.
Sy sammen rullen og ha den i nett.
Rullen trekkes i lettsaltet vann til den har fått en kjernetemperatur på 76 grader.
Ta den ut av kjelen, avkjøl den og legg den så i press til neste dag.
Denne rullen smaker kjempegodt på brød.

Oppskriften er utarbeidet av Siv Hilde Lillehaug, som del av det nasjonale pilotprosjeket ”Utvikling av økologisk geitehold”.
Prosjekteier er Fylkesmannen i Nordland og Økoringen Nordre Nordland har prosjektledelsen.
Les mer om prosjektet på http://www.fylkesmannen.no/okogeit

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Siv Hilde Lillehaug
(Intern: 22778)
Kategori: Pålegg
Land: Norge
Innlagt dato:2006-09-03
Oppdatert dato:2006-09-03


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.