Villand



Villand inneholder 340 Kalorier, 0 g Karbo, 10 g Protein og 32 g Fett pr 100 gr
Villand har beregnet å ha følgende allergener Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Villand er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 4621 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner
2stkfugler
3sssmør til bruning
1literskogssopp
1tssalt
3dlrømme eller créme fraîche

Marinade:

0,5helflaske(r)hvitvin
2ssolje
0,5tspepper




Næringsdeklarasjon for Villand!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier340.092 626.20Kcal
Protein10.4780.85gram
Karbohydrat0.262.01gram
Kostfiber0.272.08gram
Fett32.36249.89gram
Mettet fett10.2379.00gram
Alkohol0.77 %
Salt0.312.37gram
Pris på oppskriftenKr 13.76Kr 106.26Kroner
Hele oppskriften veier4 633 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo0,3 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Villand har en mildere viltsmak enn f.eks. rype.

Legg fuglen i marinaden til sakte tining i kjøleskap kvelden før. Tørk godt av med kjøkkenpapir og brun fuglen over svak varme med smør, gjerne i jerngryte. Når fuglen er lys brun over det hele har du i skogssopp eller champignon som får brunes med. Ha i en del av marinaden og la det trekke under lokk til kjøttet begynner å løsne fra bena, ca 1 time. Rømmen helles i de siste 5 minuttene.

Ta fuglene opp og hold dem varme innpakket i aluminiumsfolie mens du smaker til sausen. Prøv med en skvett solbærsirup for å "runde" smaken. Om ønskelig kan sausen tyknes med litt jevning eller maisennamel utrørt i vann. Del fuglene med kjøkkensaks og legg dem over på fat. Hell litt av den varme sausen over og server villand med smørdampede rosenkål og gulrøtter. Potetene serveres for seg pyntet med finklippet persille.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7979)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-21
Oppdatert dato:2003-04-21


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Andeconfit.Andeconfit.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.