Villand inneholder
340 Kalorier,
0 g Karbo,
10 g Protein og
32 g Fett pr 100 gr
Villand har beregnet å ha følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Villand er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4621 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Villand!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 340.09 | 2 626.20 | Kcal |
Protein | 10.47 | 80.85 | gram |
Karbohydrat | 0.26 | 2.01 | gram |
Kostfiber | 0.27 | 2.08 | gram |
Fett | 32.36 | 249.89 | gram |
Mettet fett | 10.23 | 79.00 | gram |
Alkohol | 0.77 % | | | |
Salt | 0.31 | 2.37 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 13.76 | Kr 106.26 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 633 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 0,3 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Villand har en mildere viltsmak enn f.eks. rype.
Legg fuglen i marinaden til sakte tining i kjøleskap kvelden før. Tørk godt av med kjøkkenpapir og brun fuglen over svak varme med smør, gjerne i jerngryte. Når fuglen er lys brun over det hele har du i skogssopp eller champignon som får brunes med. Ha i en del av marinaden og la det trekke under lokk til kjøttet begynner å løsne fra bena, ca 1 time. Rømmen helles i de siste 5 minuttene.
Ta fuglene opp og hold dem varme innpakket i aluminiumsfolie mens du smaker til sausen. Prøv med en skvett solbærsirup for å "runde" smaken. Om ønskelig kan sausen tyknes med litt jevning eller maisennamel utrørt i vann. Del fuglene med kjøkkensaks og legg dem over på fat. Hell litt av den varme sausen over og server villand med smørdampede rosenkål og gulrøtter. Potetene serveres for seg pyntet med finklippet persille.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 7979)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-21
Oppdatert dato:2003-04-21
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift