10 oppskrifter med breiflabb


Oppdatertdato: 2023-02-19 Tema: Fisk Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Breiflabb har vi vært så heldige å få spise flere ganger, da en sønn fisker disse med jevne mellomrom. Dette er en nydelig fisk, selv om utseende ikke er det beste. Skal en prøve seg på denne er det best å få kjøpt disse i ferdige fileter, da filetering er litt vrient og krever øvelse. Mange av oppskriftene for breiflabb kan og brukes for kveite, piggvar, steinbit, lange og vica versa. Og disse fiskene passer og som grillmat, da de er ganske faste i fisken. Så lykke til, for dette er godt, og passende som festmat for gode venner, eller som romantisk middag.

Annonse



Stekt breiflabb i sitrussaus


Prøv også Stekt breiflabb i sitrussaus.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 05.03.2013
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen

Ingredienser

1 kg breiflabbkoteletter
salt
peppermix

Sitrussaus
300 g klementin
1,5 dl fiskekraft
1,5 dl kremfløte
2 ss Grand Marnier likør
60 g smør

Tilbehør
2 stk sjalottløk
1 stk hjertesalat
smør


Breiflabb, også kalt marulk, er ofte å finne på menyen hos restauranter. Stekt breiflabb kan serveres med mange gode sauser og passer utmerket når du skal invitere gjester.


Fremgangsmåte

250 g klementin og fiskekraft kokes til en mos. Kok blandingen inn til det halve.
Tilsett fløte og Grand marnier. Kok inn til det halve. Rør inn smør litt om litt. Tilsett hele klementinbåter og strimler av kokt revet skall av to klementiner rett før servering.
Surr sjalottløk i smør til den blir myk.
Tilsett salaten og vend den inn så den faller sammen.
Stek breiflabbkotelettene i en blanding av smør og olivenolje. Bruk god varme og la de ettersteke noen minutter på svakere varme. Dryss salt og pepperblanding over.
Server med kokte poteter, gjerne mandelpoteter.
Tips: Andre typer sitrusfrukt kan brukes.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 105 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,69.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Skinkeinnbakt breiflabbfilet


Prøv også Skinkeinnbakt breiflabbfilet.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 17.04.2022
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Morten Brun

Ingredienser

800 g breiflabbfilet
4 skiver spekeskinke (evt. 8 små skiver)
1 ss smør
1 ts nykvernet pepper
200 g gulrot
200 g pastinakk
200 g sellerirot
2 ss finhakket timian
1 hvitløk
1/2 dl olivenolje
1 ts salt
1/2 ts malt pepper

Kokte linser:
1 stk. løk
2 båter hvitløk i skiver
150 g grønne linser
1 ss smør
4 dl kyllingbuljong (utblandet)
3 stilker frisk timian


Har du lyst til å teste kokken i deg selv, er oppskriften på skinkeinnbakt breiflabbfilet en du bør starte med. Den er ikke veldig krevende, men smaken vil garantert overraske deg – spennende og utradisjonelt.


Fremgangsmåte

Skjær breiflabbfilet i ca. 3 cm tykke porsjonsstykker. Surr spekeskinke rundt fiskestykkene og fest med en tannpirker for å holde skinken på plass.
Skrell gulrot, sellerirot og pastinakk og del dem i tynne staver. Skjær uskrelt hvitløk i to. Legg grønnsaker og hvitløk i en ildfast form, drypp over olivenolje og krydre med litt salt og pepper. Sett formen midt i ovnen og bak på 220 °C i 20 minutter. Senk temperaturen på ovnen til 120 °C når grønnsakene begynner å bli myke.
Varm en grillpanne og pensle med litt olje. Legg i fiskestykkene og brun dem raskt på hver side. Vær forsiktig så de ikke brenner seg fast i pannen. Du kan også bruke fiskestykkene i stekepanne.
Legg fiskestykkene over i den ildfaste formen sammen med grønnsakene og sett formen tilbake i ovnen på 120 °C i ca. 20 minutter.
Finhakk løk og hvitløk. Smelt smør i en kjele og fres løk og hvitløk til det er mykt og blankt. Tilsett linser og fres et minutts tid. Hell i vann og buljong og legg i en stilk timian.
Kok linsene i 20-30 minutter til linsene er myke. Smak til med salt, pepper, litt sitronsaft og evt. litt ekstra finhakket hvitløk. Fjern timianstilken.
Ta formen med fisk og grønnsaker ut av ovnen. Løft fisken over på en tallerken og hold dem varme. Klem innmaten ut av den bakte hvitløken. Bland forsiktig med kraften i bunnen av pannen.
Fordel linsene på tallerkener. Legg på grønnsaker og fisk og drypp litt av den gode kraften over. Pynt med litt frisk timian og server.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 90,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,32.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Breiflabb i sitronsaus med potetmoslokk


Prøv også Breiflabb i sitronsaus med potetmoslokk.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 22.07.2016
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Synøve Dreyer

Ingredienser

600 g breiflabbfilet
1,5 ts salt
0,5 ts pepper

Potetmos
500 g potet
1 ss smør
1 dl helmelk
4 ss ost, revet
salt og pepper

Saus
0,5 stk sitron
1 stk egg
2 ts maisennamel
2 dl fiskekraft
1 dl kremfløte
salt og pepper

Tilbehør
tomat
rødløk
olivenolje


Breiflabb er kjent som havets biff fordi den er så fast og fin i kjøttet. Trikset for å få en perfekt breiflabb er å behandle den på svak varme og kort steketid


Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 160 °C.
Skjær breiflabb i porsjonsstykker.
Dryss over salt og pepper, og legg stykkene i en smurt, ildfast form.

Potetmos
Skrell potet, skjær i biter og kok møre i saltet vann, ca 20 minutter.
Hell ut kokevannet, mos potetene med en gaffel eller potetmoser, og rør inn smør og melk til en fyldig mos. Rør inn revet ost, og smak til med salt og pepper.

Saus
Riv skallet og press saften av sitron, og pisk egg.
Bland alt sammen med maisennamel og fiskekraft, og varm opp under omrøring til det blir en fyldig saus.
Rør inn kremfløte, kok opp og smak til med salt og pepper.
Hell sausen over fisken og topp med et lag potetmos.
Sett formen midt i stekeovnen og bak til fisken er så vidt gjennomstekt og potetmosen er gyllen, ca. 15 minutter.
Server med en tomatsalat til. Pynt gjerne med friske urter hvis du har.
Tips:
Fiskekraft kan erstattes med fiskebuljong.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 93,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,91.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Marinert breiflabb.

Marinert breiflabb


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 28.05.2002
Denne retten tar ca 30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Norges sjømatråd

Ingredienser

800 g filét av breiflabb
1 squash
4 - 6 sjampinjonger
1 rød paprika

Marinade:
1 dl olivenolje
1/2 dl sitronsaft
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 presset hvitløkbåt
1 ts frisk finhakket estragon
2 ss frisk finhakket persille
1 ss frisk finhakket gressløk
Tørkede urter kan brukes
Forslag til tilbehør:
Ris, brød og salat



Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 grader. Rør sammen ingrediensene til marinaden. Tørkede urter kan brukes i marinaden, men da bør den få stå og trekke minimum 30 minutter før fisken legges i. Skjær fisken i serveringsstykker og la den ligge i marinaden ca 30 minutter. Skjær grønnsakene i biter og legg dem i en smurt ildfast form. Legg den marinerte fisken over og hell marinaden på. Sett formen i stekeovn på 200 grader ca 20 minutter.

Marinert breiflabb kan grilles:
Skjær fisken i terninger ca 3 x 3 cm og legg disse i marinaden 1/2 time før grilling. Skjær grønnsakene i omtrent like store biter som fisken.

Træ den marinerte fisken og grønnsaker på grillspyd og pensle med marinade/olje. Grilles og nytes med ris , brød og salat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 100,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,33.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Dampet breiflabb med spinat.

Dampet breiflabb med spinat


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 21.08.2002
Denne retten tar ca 30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Norges sjømatråd

Ingredienser

800 g breiflabb
2 - 3 ss margarin
1/2 løk
1/2 dl hvitvin
7 1/2 dl fiskekraft
va 500 g friske spinatblader
salt, pepper

Saus:
2 ss margarin
3 ss hvetemel
5 dl fiskekraft
1 dl fløte
salt
2 ts rosepepper

Garnityr:
reker og blåskjell.



Fremgangsmåte

Sett steikeovnen på 150 grader. Skjær breiflabben i serveringsstykker og legg dem i en smurt ildfast form. Dryss over finhakka løk og salt.

Hell over hvitvin og 2 1/2 dl fiskekraft, dekk med aluminiumsfolie. Sett forma i steikeovn og steik ved 150 grader til fisken er gjennomvarm, ca 20 minutter.

Skyll spinaten og forvell den i 2 minutter, la den renne godt av. Smelt litt margarin i ei gryte og fres spinaten lett med litt salt og hvit pepper.

Smelt margarin, rør inn hvetemel og spe med resten av fiskekrafta. Kok opp og la sausen trekke 5 minutter. Tilsett kraft fra fisken i forma, fløten og rosepepper, smak til med salt.

Legg spinaten på et varmt serveringsfat, anrett fiskestykkene på spinaten, hell over litt saus og pynt med reker og blåskjell. Server med kokte poteter, broccoli og gulrøtter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 59,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,84.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Breiflabb med stekt sopp og rødvinsaus.

Breiflabb med stekt sopp og rødvinsaus


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 05.03.2013
Denne retten tar ca 60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Tom Haga

Ingredienser

800 g breiflabbfilet uten skinn
salt og pepper
olivenolje og smør til steking

Rødvinsmør:
1 finhakket sjalottløk
½ ts frisk timian
1 ss smør
2 dl fiskekraft
1 dl rødvin
2 ss smør
salt og pepper

Soppblanding:
3 ss olivenolje
400 g blandet sopp i biter, for eks. shitake, aroma og sjampinjong
2 finhakkede sjalottløk
1 ss finhakket gressløk
frisk timian


Breiflabb er en fantastisk fisk som ofte er å finne på menyen hos restauranter, den blir også kalt marulk. Imponer med breiflabb servert med rødvinsaus og stekt sopp.


Fremgangsmåte

Surr sjalottløk og timian i smør. Tilsett rødvin og fiskekraft og kok inn til det halve. Sil sausen og pisk inn smøret. Smak til med salt og pepper.

Stek breiflabbfileten hel i en blanding av smør og olivenolje. La den surre noen minutter på svak varme. Dryss salt og pepper på og skjær den i serveringsstykker. Stek soppen sammen med løk, timian, litt salt og pepper. Server soppblandingen til den stekte breiflabben sammen med rødvinsmøret og bakte poteter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 78,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,77.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Breiflabb i kokos-karrisaus.

Breiflabb i kokos-karrisaus


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 13.05.2006
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Norges sjømatråd

Ingredienser

600 g breiflabbfilet
1 ts salt
4 vårløk i strimler
2 syrlige epler i tynne skiver

Kokos-karrisaus
2 finhakkede sjalottløk
1-2 ts grønn karripasta eller karripulver
2 ss soyaolje
1 boks kokosmelk
salt



Fremgangsmåte

Kokos-karrisaus
S urr løken i olje sammen med karripasta eller karripulver. Hell på kokosmelk og la sausen småkoke uten lokk i ca 5 minutter.

Skjær fisken i porsjonsstykker, dryss den med salt, la den ligge et par minutter, tørk den. Legg fisken i sausen sammen med epler og vårløk, og la den trekke til fisken er gjennomkokt, ca 10 minutter.
Server retten med kokt ris.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 111,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,45.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Spansk fiskegryte Zarzuela.

Spansk fiskegryte Zarzuela


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 25.01.2012
Denne retten tar ca 30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Alf Børjesson

Ingredienser

12 stk reker, med skall
30 stk blåskjell
600 g breiflabbfilet
6 stk sjøkreps, kokt
1 dl olivenolje
1 stk løk
1 stk chili, rød
1 boks hermetiske tomater
1 dl hasselnøtter
3 fedd hvitløk
2 ss persille, frisk
0,5 ts anisfrø
3 dl vann
salt og pepper


Denne smaksrike fiskegryten innholder både reker, blåskjell og breiflabb. Server den gjerne med ris eller brød. På spansk heter denne retten Zarzuela.


Fremgangsmåte

Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du knakker på dem. Kast skjell som ikke lukker seg.
Skjær fisken i porsjonsstykker og rens sjøkrepsene.
Surr grovhakket løk og finhakket chilipepper i olje på middels varme i ca. 5 minutter, til løken er myk men ikke brun. Tilsett tomatene og la alt surre et par minutter.
Hell på vann og la det småkoke i 4-5 minutter.
Legg blåskjell og fisk i sausen og la det småkoke til alt er gjennomkokt og blåskjellene har åpnet seg. Smak til med salt og pepper.
Legg rekene i suppen.
Støt ristede hasselnøtter, hvitløk, anisfrø og persille fint i morter eller hurtigmikser.
Tilsett litt av vannet sammen med blandingen, slik at det blir en puré. Rør blandingen forsiktig i retten og smak til med salt og pepper om nødvendig.
Server gryten med ris eller brød til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 97,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,5.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Enkel jambalaya med breiflabb og reker.

Enkel jambalaya med breiflabb og reker


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 27.03.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Synøve Dreyer

Ingredienser

500 g breiflabbfilet
100 g reker, uten skall
1 stk løk
2 fedd hvitløk
3 stilker selleri
1 stk paprika, grønn
3 ss olivenolje
1 boks hermetiske tomater, grovhakkede
4 dl fiskebuljong
1 ts salt
1 krm pepper
1 knivsodd kajennepepper
3 dl hurtigris

Tilbehør
salat


Jambalaya er en kreolsk risrett som stammer fra Sørstatene. Retten består av spennende smaker fra både det spanske og franske kjøkken.


Fremgangsmåte

Skjær breiflabb i terninger på ca. 2 cm.
Finhakk løk og hvitløk, og skjær stangselleri og paprika i biter.
Fres løk, hvitløk, stangselleri og paprika i olivenolje til løken er blank, ca. 2 minutter.
Tilsett hakkede tomater og fres i 2-3 minutter til.
Ha i fiskebuljong, salt, pepper og kajennepepper, og gi det et oppkok.
Rør inn fisketerninger og ris, og la trekke til fisk og ris er ferdig, ca. 5 minutter.
Vend forsiktig inn reker rett før servering.
Server jambalaya med en frisk salat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 71,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,78.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Breiflabb med basilikum og safranrisotto.

Breiflabb med basilikum og safranrisotto


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 05.03.2013
Denne retten tar ca 60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Morten Brun

Ingredienser

600 g breiflabbfilet
2 ss basilikum, frisk
2 ss smør
salt og pepper

Risotto
0,25 ts safran
1 dl hvitvin
1 ss sjalottløk
1 ss olivenolje
100 g risottoris, (arborioris)
3 dl blåskjellkraft
100 g reker, rå
1 stk tomat
2 stk vårløk
50 g erter, frisk
50 g sjampinjong
olivenolje
sitron
parmesanost
salt og pepper

20 g smør



Basilikumstekt breiflabb med safranrisotto er en smaksfull rett som passer til en hyggelig anledning. Server med en god hvitvin og du setter prikken over i’en.


Fremgangsmåte

Risotto
Ha safran i hvitvinen så den får trekke litt. Surr løken i olivenolje til den er myk, tilsett risen og surr sammen i noen minutter.
Tilsett hvitvinen, kok opp og kok inn all hvitvinen. Tilsett det meste av blåskjellkraften og kok til risen er mør, ca 15 minutter. Spe med blåskjellkraft etter behov.
Når risen er mør skal risottoen ha en litt løs grøtkonsistens. Stek de rå rekene forsiktig i litt olje og bland dem inn i risottoen sammen med grønnsakene.
Har du ikke rå reker så kan du bruke rensede skallreker. De skal ikke stekes, men blandes rett i risottoen sammen med grønnsakene. Drypp litt olivenolje og nypresset sitronsaft over ved servering sammen med litt revet Parmesanost.

Steking av fisk
Stek et helt breiflabbfileten som et helt stykke. Dryss over salt og pepper og stek i stekepanne i olivenolje litt smør og basilikum.
Ha god varme i starten så du får fin bruning. Sett ned varmen legg på lokk og stek videre til fileten så vidt er gjennomstekt.
Skjær fileten i serveringsstykker før servering.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 101,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,56.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3377



Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.