Breiflabb har vi vært så heldige å få spise flere ganger, da en sønn fisker disse med jevne mellomrom. Dette er en nydelig fisk, selv om utseende ikke er det beste. Skal en prøve seg på denne er det best å få kjøpt disse i ferdige fileter, da filetering er litt vrient og krever øvelse. Mange av oppskriftene for breiflabb kan og brukes for kveite, piggvar, steinbit, lange og vica versa. Og disse fiskene passer og som grillmat, da de er ganske faste i fisken. Så lykke til, for dette er godt, og passende som festmat for gode venner, eller som romantisk middag.
Stekt breiflabb i sitrussaus
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
05.03.2013Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Bent Raanes og Sarah Cameron SørensenIngredienser
1 kg breiflabbkoteletter
salt
peppermix
Sitrussaus
300 g klementin
1,5 dl fiskekraft
1,5 dl kremfløte
2 ss Grand Marnier likør
60 g smør
Tilbehør
2 stk sjalottløk
1 stk hjertesalat
smør
Breiflabb, også kalt marulk, er ofte å finne på menyen hos restauranter. Stekt breiflabb kan serveres med mange gode sauser og passer utmerket når du skal invitere gjester.Fremgangsmåte
250 g klementin og fiskekraft kokes til en mos. Kok blandingen inn til det halve.
Tilsett fløte og Grand marnier. Kok inn til det halve. Rør inn smør litt om litt. Tilsett hele klementinbåter og strimler av kokt revet skall av to klementiner rett før servering.
Surr sjalottløk i smør til den blir myk.
Tilsett salaten og vend den inn så den faller sammen.
Stek breiflabbkotelettene i en blanding av smør og olivenolje. Bruk god varme og la de ettersteke noen minutter på svakere varme.
Dryss salt og pepperblanding over.
Server med kokte poteter, gjerne mandelpoteter.
Tips: Andre typer sitrusfrukt kan brukes.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
105 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 16,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Skinkeinnbakt breiflabbfilet
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
17.04.2022Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Morten BrunIngredienser
800 g breiflabbfilet
4 skiver spekeskinke (evt. 8 små skiver)
1 ss smør
1 ts nykvernet pepper
200 g gulrot
200 g pastinakk
200 g sellerirot
2 ss finhakket timian
1 hvitløk
1/2 dl olivenolje
1 ts salt
1/2 ts malt pepper
Kokte linser:
1 stk. løk
2 båter hvitløk i skiver
150 g grønne linser
1 ss smør
4 dl kyllingbuljong (utblandet)
3 stilker frisk timian
Har du lyst til å teste kokken i deg selv, er oppskriften på skinkeinnbakt breiflabbfilet en du bør starte med. Den er ikke veldig krevende, men smaken vil garantert overraske deg – spennende og utradisjonelt.Fremgangsmåte
Skjær breiflabbfilet i ca. 3 cm tykke porsjonsstykker. Surr spekeskinke rundt fiskestykkene og fest med en tannpirker for å holde skinken på plass.
Skrell gulrot, sellerirot og pastinakk og del dem i tynne staver. Skjær uskrelt hvitløk i to. Legg grønnsaker og hvitløk i en ildfast form, drypp over olivenolje og krydre med litt salt og pepper. Sett formen midt i ovnen og bak på 220 °C i 20 minutter. Senk temperaturen på ovnen til 120 °C når grønnsakene begynner å bli myke.
Varm en grillpanne og pensle med litt olje. Legg i fiskestykkene og brun dem raskt på hver side. Vær forsiktig så de ikke brenner seg fast i pannen. Du kan også bruke fiskestykkene i stekepanne.
Legg fiskestykkene over i den ildfaste formen sammen med grønnsakene og sett formen tilbake i ovnen på 120 °C i ca. 20 minutter.
Finhakk løk og hvitløk. Smelt smør i en kjele og fres løk og hvitløk til det er mykt og blankt. Tilsett linser og fres et minutts tid. Hell i vann og buljong og legg i en stilk timian.
Kok linsene i 20-30 minutter til linsene er myke. Smak til med salt, pepper, litt sitronsaft og evt. litt ekstra finhakket hvitløk. Fjern timianstilken.
Ta formen med fisk og grønnsaker ut av ovnen. Løft fisken over på en tallerken og hold dem varme. Klem innmaten ut av den bakte hvitløken. Bland forsiktig med kraften i bunnen av pannen.
Fordel linsene på tallerkener. Legg på grønnsaker og fisk og drypp litt av den gode kraften over. Pynt med litt frisk timian og server.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
90,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 12,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Breiflabb i sitronsaus med potetmoslokk
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
22.07.2016Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Synøve DreyerIngredienser
600 g breiflabbfilet
1,5 ts salt
0,5 ts pepper
Potetmos
500 g potet
1 ss smør
1 dl helmelk
4 ss ost, revet
salt og pepper
Saus
0,5 stk sitron
1 stk egg
2 ts maisennamel
2 dl fiskekraft
1 dl kremfløte
salt og pepper
Tilbehør
tomat
rødløk
olivenolje
Breiflabb er kjent som havets biff fordi den er så fast og fin i kjøttet. Trikset for å få en perfekt breiflabb er å behandle den på svak varme og kort steketidFremgangsmåte
Sett stekeovnen på 160 °C.
Skjær breiflabb i porsjonsstykker.
Dryss over salt og pepper, og legg stykkene i en smurt, ildfast form.
Potetmos
Skrell potet, skjær i biter og kok møre i saltet vann, ca 20 minutter.
Hell ut kokevannet, mos potetene med en gaffel eller potetmoser, og rør inn smør og melk til en fyldig mos.
Rør inn revet ost, og smak til med salt og pepper.
Saus
Riv skallet og press saften av sitron, og pisk egg.
Bland alt sammen med maisennamel og fiskekraft, og varm opp under omrøring til det blir en fyldig saus.
Rør inn kremfløte, kok opp og smak til med salt og pepper.
Hell sausen over fisken og topp med et lag potetmos.
Sett formen midt i stekeovnen og bak til fisken er så vidt gjennomstekt og potetmosen er gyllen, ca. 15 minutter.
Server med en tomatsalat til. Pynt gjerne med friske urter hvis du har.
Tips:
Fiskekraft kan erstattes med fiskebuljong.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
93,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 10,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Marinert breiflabb
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
28.05.2002Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Norges sjømatrådIngredienser
800 g filét av breiflabb
1 squash
4 - 6 sjampinjonger
1 rød paprika
Marinade:
1 dl olivenolje
1/2 dl sitronsaft
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 presset hvitløkbåt
1 ts frisk finhakket estragon
2 ss frisk finhakket persille
1 ss frisk finhakket gressløk
Tørkede urter kan brukes
Forslag til tilbehør:
Ris, brød og salat
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 200 grader. Rør sammen ingrediensene til marinaden. Tørkede urter kan brukes i marinaden, men da bør den få stå og trekke minimum 30 minutter før fisken legges i.
Skjær fisken i serveringsstykker og la den ligge i marinaden ca 30 minutter. Skjær grønnsakene i biter og legg dem i en smurt ildfast form. Legg den marinerte fisken over og hell marinaden på. Sett formen i stekeovn på 200 grader ca 20 minutter.
Marinert breiflabb kan grilles:
Skjær fisken i terninger ca 3 x 3 cm og legg disse i marinaden 1/2 time før grilling. Skjær grønnsakene i omtrent like store biter som fisken.
Træ den marinerte fisken og grønnsaker på grillspyd og pensle med marinade/olje. Grilles og nytes med ris , brød og salat.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
100,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 16,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Dampet breiflabb med spinat
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
21.08.2002Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Norges sjømatrådIngredienser
800 g breiflabb
2 - 3 ss margarin
1/2 løk
1/2 dl hvitvin
7 1/2 dl fiskekraft
va 500 g friske spinatblader
salt, pepper
Saus:
2 ss margarin
3 ss hvetemel
5 dl fiskekraft
1 dl fløte
salt
2 ts rosepepper
Garnityr:
reker og blåskjell.
Fremgangsmåte
Sett steikeovnen på 150 grader. Skjær breiflabben i serveringsstykker og legg dem i en smurt ildfast form. Dryss over finhakka løk og salt.
Hell over hvitvin og 2 1/2 dl fiskekraft, dekk med aluminiumsfolie. Sett forma i steikeovn og steik ved 150 grader til fisken er gjennomvarm, ca 20 minutter.
Skyll spinaten og forvell den i 2 minutter, la den renne godt av. Smelt litt margarin i ei gryte og fres spinaten lett med litt salt og hvit pepper.
Smelt margarin, rør inn hvetemel og spe med resten av fiskekrafta. Kok opp og la sausen trekke 5 minutter. Tilsett kraft fra fisken i forma, fløten og rosepepper, smak til med salt.
Legg spinaten på et varmt serveringsfat, anrett fiskestykkene på spinaten, hell over litt saus og pynt med reker og blåskjell. Server med kokte poteter, broccoli og gulrøtter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
59,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 10,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Breiflabb med stekt sopp og rødvinsaus
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
05.03.2013Denne retten tar ca
60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Tom HagaIngredienser
800 g breiflabbfilet uten skinn
salt og pepper
olivenolje og smør til steking
Rødvinsmør:
1 finhakket sjalottløk
½ ts frisk timian
1 ss smør
2 dl fiskekraft
1 dl rødvin
2 ss smør
salt og pepper
Soppblanding:
3 ss olivenolje
400 g blandet sopp i biter, for eks. shitake, aroma og sjampinjong
2 finhakkede sjalottløk
1 ss finhakket gressløk
frisk timian
Breiflabb er en fantastisk fisk som ofte er å finne på menyen hos restauranter, den blir også kalt marulk. Imponer med breiflabb servert med rødvinsaus og stekt sopp.Fremgangsmåte
Surr sjalottløk og timian i smør. Tilsett rødvin og fiskekraft og kok inn til det halve. Sil sausen og pisk inn smøret. Smak til med salt og pepper.
Stek breiflabbfileten hel i en blanding av smør og olivenolje. La den surre noen minutter på svak varme. Dryss salt og pepper på og skjær den i serveringsstykker. Stek soppen sammen med løk, timian, litt salt og pepper. Server soppblandingen til den stekte breiflabben sammen med rødvinsmøret og bakte poteter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
78,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
0,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 16,77.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Breiflabb i kokos-karrisaus
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
13.05.2006Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Norges sjømatrådIngredienser
600 g breiflabbfilet
1 ts salt
4 vårløk i strimler
2 syrlige epler i tynne skiver
Kokos-karrisaus
2 finhakkede sjalottløk
1-2 ts grønn karripasta eller karripulver
2 ss soyaolje
1 boks kokosmelk
salt
Fremgangsmåte
Kokos-karrisaus
S urr løken i olje sammen med karripasta eller karripulver. Hell på kokosmelk og la sausen småkoke uten lokk i ca 5 minutter.
Skjær fisken i porsjonsstykker, dryss den med salt, la den ligge et par minutter, tørk den. Legg fisken i sausen sammen med epler og vårløk, og la den trekke til fisken er gjennomkokt, ca 10 minutter.
Server retten med kokt ris.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
111,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 13,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Spansk fiskegryte Zarzuela
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
25.01.2012Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Alf BørjessonIngredienser
12 stk reker, med skall
30 stk blåskjell
600 g breiflabbfilet
6 stk sjøkreps, kokt
1 dl olivenolje
1 stk løk
1 stk chili, rød
1 boks hermetiske tomater
1 dl hasselnøtter
3 fedd hvitløk
2 ss persille, frisk
0,5 ts anisfrø
3 dl vann
salt og pepper
Denne smaksrike fiskegryten innholder både reker, blåskjell og breiflabb. Server den gjerne med ris eller brød. På spansk heter denne retten Zarzuela.Fremgangsmåte
Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du knakker på dem. Kast skjell som ikke lukker seg.
Skjær fisken i porsjonsstykker og rens sjøkrepsene.
Surr grovhakket løk og finhakket chilipepper i olje på middels varme i ca. 5 minutter, til løken er myk men ikke brun. Tilsett tomatene og la alt surre et par minutter.
Hell på vann og la det småkoke i 4-5 minutter.
Legg blåskjell og fisk i sausen og la det småkoke til alt er gjennomkokt og blåskjellene har åpnet seg. Smak til med salt og pepper.
Legg rekene i suppen.
Støt ristede hasselnøtter, hvitløk, anisfrø og persille fint i morter eller hurtigmikser.
Tilsett litt av vannet sammen med blandingen, slik at det blir en puré.
Rør blandingen forsiktig i retten og smak til med salt og pepper om nødvendig.
Server gryten med ris eller brød til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
97,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 11,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Enkel jambalaya med breiflabb og reker
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
27.03.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Synøve DreyerIngredienser
500 g breiflabbfilet
100 g reker, uten skall
1 stk løk
2 fedd hvitløk
3 stilker selleri
1 stk paprika, grønn
3 ss olivenolje
1 boks hermetiske tomater, grovhakkede
4 dl fiskebuljong
1 ts salt
1 krm pepper
1 knivsodd kajennepepper
3 dl hurtigris
Tilbehør
salat
Jambalaya er en kreolsk risrett som stammer fra Sørstatene. Retten består av spennende smaker fra både det spanske og franske kjøkken.Fremgangsmåte
Skjær breiflabb i terninger på ca. 2 cm.
Finhakk løk og hvitløk, og skjær stangselleri og paprika i biter.
Fres løk, hvitløk, stangselleri og paprika i olivenolje til løken er blank, ca. 2 minutter.
Tilsett hakkede tomater og fres i 2-3 minutter til.
Ha i fiskebuljong, salt, pepper og kajennepepper, og gi det et oppkok.
Rør inn fisketerninger og ris, og la trekke til fisk og ris er ferdig, ca. 5 minutter.
Vend forsiktig inn reker rett før servering.
Server jambalaya med en frisk salat.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
71,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,78.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Breiflabb med basilikum og safranrisotto
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
05.03.2013Denne retten tar ca
60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Morten BrunIngredienser
600 g breiflabbfilet
2 ss basilikum, frisk
2 ss smør
salt og pepper
Risotto
0,25 ts safran
1 dl hvitvin
1 ss sjalottløk
1 ss olivenolje
100 g risottoris, (arborioris)
3 dl blåskjellkraft
100 g reker, rå
1 stk tomat
2 stk vårløk
50 g erter, frisk
50 g sjampinjong
olivenolje
sitron
parmesanost
salt og pepper
20 g smør
Basilikumstekt breiflabb med safranrisotto er en smaksfull rett som passer til en hyggelig anledning. Server med en god hvitvin og du setter prikken over i’en.Fremgangsmåte
Risotto
Ha safran i hvitvinen så den får trekke litt.
Surr løken i olivenolje til den er myk, tilsett risen og surr sammen i noen minutter.
Tilsett hvitvinen, kok opp og kok inn all hvitvinen.
Tilsett det meste av blåskjellkraften og kok til risen er mør, ca 15 minutter. Spe med blåskjellkraft etter behov.
Når risen er mør skal risottoen ha en litt løs grøtkonsistens.
Stek de rå rekene forsiktig i litt olje og bland dem inn i risottoen sammen med grønnsakene.
Har du ikke rå reker så kan du bruke rensede skallreker. De skal ikke stekes, men blandes rett i risottoen sammen med grønnsakene.
Drypp litt olivenolje og nypresset sitronsaft over ved servering sammen med litt revet Parmesanost.
Steking av fisk
Stek et helt breiflabbfileten som et helt stykke. Dryss over salt og pepper og stek i stekepanne i olivenolje litt smør og basilikum.
Ha god varme i starten så du får fin bruning. Sett ned varmen legg på lokk og stek videre til fileten så vidt er gjennomstekt.
Skjær fileten i serveringsstykker før servering.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
101,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 14,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3377