Breiflabb i sitronsaus med potetmoslokk



Breiflabb i sitronsaus med potetmoslokk oppskrift.
Fotograf: Synøve Dreyer
Breiflabb er kjent som havets biff fordi den er så fast og fin i kjøttet. Trikset for å få en perfekt breiflabb er å behandle den på svak varme og kort steketid

Oppskriften inneholder 94 Kalorier, 5 g Karbo, 8 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Fisk, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Breiflabb i sitronsaus med potetmoslokk er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere: 5099 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
600grbreiflabbfilet
1,5tssalt
0,5tspepper

Potetmos

500grpotet
1sssmør
1dlhelmelk
4ssreven hvitost
1dashsalt og pepper

Saus

0,5stksitron
1stkegg
2tsmaisennamel
2dlfiskekraft
1dlkremfløte
1dashsalt og pepper

Tilbehør

Tomat, rødløk og olivenolje




Næringsdeklarasjon for Breiflabb i sitronsaus med potetmoslokk!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier93.89392.36Kcal
Protein7.8932.97gram
Karbohydrat5.4922.94gram
Kostfiber0.702.93gram
Fett4.3318.09gram
Mettet fett2.5310.57gram
Salt0.923.83gram
Pris på oppskriftenKr 10.91Kr 45.59Kroner
Hele oppskriften veier1 672 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo23,38 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Sett stekeovnen på 160 °C.
Skjær breiflabb i porsjonsstykker.
Dryss over salt og pepper, og legg stykkene i en smurt, ildfast form.

Potetmos
Skrell potet, skjær i biter og kok møre i saltet vann, ca 20 minutter.
Hell ut kokevannet, mos potetene med en gaffel eller potetmoser, og rør inn smør og melk til en fyldig mos. Rør inn revet ost, og smak til med salt og pepper.

Saus
Riv skallet og press saften av sitron, og pisk egg.
Bland alt sammen med maisennamel og fiskekraft, og varm opp under omrøring til det blir en fyldig saus.
Rør inn kremfløte, kok opp og smak til med salt og pepper.
Hell sausen over fisken og topp med et lag potetmos.
Sett formen midt i stekeovnen og bak til fisken er så vidt gjennomstekt og potetmosen er gyllen, ca. 15 minutter.
Server med en tomatsalat til. Pynt gjerne med friske urter hvis du har.
Tips:
Fiskekraft kan erstattes med fiskebuljong.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 32457)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Innlagt dato:2016-07-22
Oppdatert dato:2016-07-22


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Skinkeinnbakt breiflabbfilet.Skinkeinnbakt breiflabbfilet.
Denne retten har 90,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ovnsbakt breiflabb.Ovnsbakt breiflabb.
Denne retten har 91,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Dampet breiflabb med spinat.Dampet breiflabb med spinat.
Denne retten har 59,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Breiflabb i sitronsaus med potetmoslokk.Breiflabb i sitronsaus med potetmoslokk.
Denne retten har 93,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Breiflabb med kikertesuppe og karristekte epler.Breiflabb med kikertesuppe og karristekte epl.
Denne retten har 109,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marinert breiflabb.Marinert breiflabb.
Denne retten har 100,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.