Fotograf:
Morten Brun
Basilikumstekt breiflabb med safranrisotto er en smaksfull rett som passer til en hyggelig anledning. Server med en god hvitvin og du setter prikken over i’en. Oppskriften inneholder
101 Kalorier,
6 g Karbo,
9 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Melk, Skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Breiflabb med basilikum og safranrisotto er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Breiflabb med basilikum og safranrisotto!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 101.05 | 381.05 | Kcal |
Protein | 9.12 | 34.39 | gram |
Karbohydrat | 6.39 | 24.10 | gram |
Kostfiber | 0.47 | 1.77 | gram |
Fett | 3.74 | 14.10 | gram |
Mettet fett | 1.91 | 7.20 | gram |
Alkohol | 0.63 % | | | |
Salt | 0.30 | 1.13 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 14.56 | Kr 54.90 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 508 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 25,29 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Risotto
Ha safran i hvitvinen så den får trekke litt.
Surr løken i olivenolje til den er myk, tilsett risen og surr sammen i noen minutter.
Tilsett hvitvinen, kok opp og kok inn all hvitvinen.
Tilsett det meste av blåskjellkraften og kok til risen er mør, ca 15 minutter. Spe med blåskjellkraft etter behov.
Når risen er mør skal risottoen ha en litt løs grøtkonsistens.
Stek de rå rekene forsiktig i litt olje og bland dem inn i risottoen sammen med grønnsakene.
Har du ikke rå reker så kan du bruke rensede skallreker. De skal ikke stekes, men blandes rett i risottoen sammen med grønnsakene.
Drypp litt olivenolje og nypresset sitronsaft over ved servering sammen med litt revet Parmesanost.
Steking av fisk
Stek et helt breiflabbfileten som et helt stykke. Dryss over salt og pepper og stek i stekepanne i olivenolje litt smør og basilikum.
Ha god varme i starten så du får fin bruning. Sett ned varmen legg på lokk og stek videre til fileten så vidt er gjennomstekt.
Skjær fileten i serveringsstykker før servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 29195)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-03-05
Oppdatert dato:2013-03-05
Lesere:
4103 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift