Alle griller burgere, pølser, svinefilet, grillribbe ol. Men jeg har mange gode grilloppskrifter som ligger litt utenfor lysløypa, og som absolutt bør testes. Her er andre kombinasjoner, spennende tilbehør og nye retter som mange ikke har prøvd før. Og om noen prøver kamelen så gi gjerne tilbakemelding. Så lykke til:
Hot´n spicy tagliatelle med ovnsbakt torsk
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
09.08.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
700 g laksefilét, skinn- og benfri
1-2 ts salt
1 ts pepprmix
6-8 solmodne tomater
1-3 røde chili
1 hvitløkfedd
1 løk
1 ss finhakket frisk basilikum
2 ss olivenolje
salt
pepper
pasta til 4 personer
Her kan man bruke all slags fisk også evt steke eller koke den. Om en ikke har så mange tomater, bruk en boks med hermetiske. Utgangspunktet her er en oppskrift med grillet laks.Fremgangsmåte
Rens chilien og fjern alle kjernene. Kjør chili og tomater i foodprocessor til en grov masse. Rens og hakk løk og hvitløk og surr dem i olivenolje.
Ha i tomatmassen og kok til en tykk saus. Ha i basilikum og smak til med salt og peppermix.
Bak torskestykker i stekeovnen ca 15 minutter på 180 grader.
Kok tagliatelle nok til 4 personer.
Server tagliatelle med ovnsstekt torsk og sausen over.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
104,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
12,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Thai moo satay-svinesatay med peanøttsaus og salat
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
05.08.2012Denne retten tar ca
60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
Marinade:
300 g renskåret svinekjøtt fra flatbiff eller filet
2 ss rød karripasta
2 ss soyaolje
2 dl kokosmelk
1 ts salt
1 ss sukker
6 stk trepinne
Peanøttsaus:
2 ss rød karripasta
4 dl kokosmelk
3 ss sukker - gjerne palmesukker
4 ss grovt peanøttsmør
2 ss hakkede peanøtter
2 ss tamarindsaus
Salatdressing:
½ dl riseddik
ca. 1 dl sukker
1 ts salt
Salat:
1 stk slangeagurk i tynne staver
2 stk rød chili i lange skiver
3 ss frisk koriander
2 stk sjalottløk i tynne skiver
½ stk issalat
Satayspyd med peanøttsaus - har du først smakt dette en gang... Et klassisk eksempel på hvordan mildt og magert svinekjøtt fungerer godt sammen med kraftige og smaksrike sauser.Fremgangsmåte
1. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden og la kjøttet marinere i 2-3 timer. Tre kjøttet på trespydene.
2. Peanøttsausen lages ved å koke kokosmelk og karripasta i 10 minutter før du tilsetter sukker og tamarindsaus. Trekk kjelen til siden.
3. Rør inn peanøttsmør og kok opp og la det småkoke i et par minutter.
4. Salatdressingen lages ved at eddik helles i gryte med sukker og salt og kokes i ca 10-15 min til dressingen har en tjukk konsistens. Avkjøl dressingen og hell den over salaten ved servering.
5. Kjøttet grilles eller stekes 1-2 minutter på begge sider i panne med olje.
Serveres med salat og peanøttsausen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
156,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grillspyd med rådyr og paprika
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
23.08.2013Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
600 g rådyrkjøtt fra stek eller bog
1 gul paprika
1 grønn paprika
Marinade:
1 dl rapsolje
saft av 1/2 presset sitron
1 ss hakket løk
2 laurbærblad
2 ts oregano
1/2 ts salt
pepper fra kvern
Yoghurtsaus:
2 dl yoghurt naturell
1 ts brunt sukker
1 ss rapsolje
1 presset hvitløkfedd
2 ss hakket gressløk
salt
pepper
Avokadosaus:
2 avokadoer
saft av 1/2 sitron
1 bit purreløk, ca 1 dl
1 ts frisk estragon eller tørket
salt
pepper
1 dl rømme
Fint litt utpå høsten.
Fremgangsmåte
Skjær kjøttet i cm.store terninger. Bland marinaden og hell den over kjøttet. Marineres i romtemperatur i 2-3 timer.
Fjern kjernene i paprikaen og skjær i store terninger. Bland yoghurtmassen og sett den kaldt.
Skrell og fjern stenene i avokadoene og mos eller miks med sitronsaft, purreløk og krydder. Bland i rømme. Sett sausen til avkjøling.
Hell marinaden av kjøttet. Ta vare på litt til pensling.
Tre kjøttet vekselvis med gul og grønn paprika på grillspyd. Legg dem i en liten langpanne og sett ovnen på grillvarme. Grilles i 8-10 minutter. Vend og pensle med marinade et par ganger.
Kok ris eller naturris etter anvisning på pakken. Legg den ferdigkokte risen på et serveringsfat og legg spydene over. Server sausene og en salat til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
149,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 14,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Grillet scampi
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
30.09.2002Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
16 scampi
olivenolje
2 finhakkede hvitløksbåter
1 - 2 ts fiskekrydder
Her kan man grille scampi eller store norske reker. Bruk en evt ferdig mariande eller en rask en med litt olivenolje, hvitløk og fiskekrydder. Vi brukte scampi og dette er godt. Tilbehør kan varieres men her hadde vi en grønn salat og en dipsaus med majones og ketchup.Fremgangsmåte
Bland sammen olje, hvitløk og krydder i en stor bolle. Legg i scampien og rør/vend i blandingen. Sett scampien til marinering i ca. 1 time. Scampien grilles i 2 min. på hver side avhengig av størrelsen. Legg de gjerne i fiskerist. Enkelt og greit.
Server med rømmedip, godt brød og en frisk salat.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
100,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
0,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 12,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Fylt kamel
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
27.05.2015Denne retten tar ca
Lang tid å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
1 hel kamel medium størrelse
1 helt lam
20 medium kyllinger
60 egg
12 kilo ris
2 kilo pinjenøtter
2 kilo mandler
1 kilo pistasjenøtter
2 kg pepper
Salt til smak
450 liter vann
En oppskrift som tar lang tid. Men med gode forberedelser er alt mulig. Bildet viser kamelen før tilberedning.
Litt alvor: Kamelkjøtt spises og skal visstnok smake godt. Men om noen prøver seg på denne så gi gjerne en kommentar under.
Om man reduserer risen så blir denne lavkarbo.Fremgangsmåte
Flå, rens og vask kamelen, lammene og kyllingene. Kok de møre i en stor gryte med vann, pepper og salt.
Kok risen luftig og stek nøttene lett brune. Kok eggene hardkokt og skrell dem.
Bland nøtter, egg og halvdelen av risen. Fyll kyllingene med blandingen. Fyll lammet med kyllingene. Og fyll så kamelen med lammet og litt mer ris. Sy igjen kamelen med en solid tråd og grill den brun på en stor trekullgrill.
Ved servering så spres resten av risen utover ett stort fat og kamelen legges oppå. Kan evt pyntes med egg og nøtter hvis det er noen igjen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
15,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
0,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,08.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Rømme og urtemarinert lammelår i kokegrop
Antall porsjoner =
12Dato lagt inn eller oppdatert
08.10.2005Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
2 lammelår
10 lag grill-/aluminiumsfolie per lammelår
1 boks rømme
2 ss sitronsaft
4 båter hvitøk
4 ss hakket timian
3 ts salt
2 ts kvernet sort pepper
Nyutsprugne blader fra våryr bjørk
Kokegrop for 2 lammelår
Kokegrop 60x60 cm stor og 40-50 cm dyp
1 trillebår med tørr ved
30 knyttnevestore steiner
Fremgangsmåte
Kokegrop kan lages på følgende måte:
1. Grav et hull i bakken med fasong som et grunt fat. Det vil si at veggen skrår ned mot dypeste av bunnen. Størrelsen på gropen er avhengig av hva og hvor mye du skal koke. Ønsker du å ha en fast grop til å koke i utover sommeren, kan det lønne seg å legge litt sand i bunnen. Sand holder på varmen. En grop på ca. 1x1 meter i diameter, og ca 60 cm dyp vil være nok til å kunne steke 2-3 lammelår om gangen.
2. Det går med ca. en trillebår med ved. Vedskivene bør være så lange at de går tvers over bunnen av gropen. Bruk papir og flis, legg så veden på kryss og tvers. Tenn på.
3. Steinene som skal brukes bør være slipt runde så de ikke stikker hull på aluminiumsfolien. Steinene kan være på størrelse med to knyttnever lagt mot hverandre. Størrelsen på steinene er først og fremst avhengig av hvor stort kjøttstykke du skal koke. Jo større kjøttstykker jo større steiner. Når bålet brenner godt legges steinene oppå. Steinene må ligge til oppvarming ca. 1 1/2 time.
4. Steinene løftes så ut av gropen. Steinene må være litt sorte noen steder. Er de blitt hvite er de for varme. Bruk greip eller ildfaste, lange hansker- steinene er meget varme. Børst ut asken av gropen med en sopelime.
5. Pakk kjøttet i minst ti lag med sterk grill-/aluminumsfolie og legg kjøttet i gropen. Deretter dekker du lammelårene med varme steiner og helt til slutt torven som ble gravd bort. Du kan også bruke glava i stedet for torv. Glava er rensligere en torv og tar ikke fyr slik torven kan gjøre.
Slik gjør du:
1. Forbered kokegropen og varm steinene som fortalt.
2. Gni inn lårene rikelig med salt, pepper, olje og museører fra bjørk.
3. Pakk dem i 10 lag grill-/aluminiumsfolie slik at kjøttet blir beskyttet fra jord eller sand og kjøttsaften bevares i kjøttet.
4. Legg lammelårene ved siden av hverandre i gropen når den er varm og dekk dem med stein.
5. Dekk til med hele torv.
6. Etter ca. 2 timer og 15 minutter er lårene klare. Store lår trenger 10-15 minutter lengre koketid. Ta opp lammelårene fra gropen og la de hvile 15-20 minutter i aluminiumsfolien før du skjærer opp kjøttet.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
175,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
0,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 14,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Surmelksmarinert kylling med Hawaii-salsa
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
18.06.2016Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
4 kyllingfileter
Marinade
3 dl kulturmelk
1/2 dl finhakket persille
2 båter hvitløk
1/4 dl finhakket ingefær
1 ts chilipulver
Hawaii-salsa
fruktkjøtt av 1
papaya i biter
fruktkjøtt av 2 kiwi i biter
fruktkjøtt av 1/4 frisk ananas i biter
1/2 dl finhakket koriander
1/4 - 1/2 finhakket chili
2 ss appelsinjus
1 ss brunt sukker
En fin opplevelse med saftig kyllingfilet. Og denne fruktsalsaen ved siden av passer veldig bra. Denne kan lages med litt forskjellig som for eksempel guava ol. Også en ferdig fruktblanding kan brukes.Fremgangsmåte
Bland ingrediensene til salsaen og la den trekke, gjerne et par timer. Bland ingrediensene til marinaden og legg i kyllingfiletene. Mariner så lenge du har tid eller over natten.
Tørk av marinaden og grill filetene i ca. 4 minutter på hver side eller til kjøttet er gjennomstekt. Server med Hawaii-salsaen og eventuelt kokt ris.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
77,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grillet sitrusmarinert kveite med ruccola og cashewnøtter
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
24.05.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Bent Raanes SørensenIngredienser
400 g kveitefilet, uten skinn og bein
0,5 stk lime
0,5 stk sitron
1 ts rosépepper
1 ts timian, frisk
1 dl olivenolje
Salat
1 pakke ruccolasalat
100 g cashewnøtter, lettsaltede
12 stk kapers
0,5 stk paprika, søt
0,5 glass hermetisk paprika
olivenolje
parmesanost
Tilbehør
brød
Gi kveiten en sommerlig smak med lime, sitron og timian, og server med salat og brød. Denne oppskriften vil imponere både i utseende og smak.Fremgangsmåte
Skjær fisken i serveringsstykker, og dryss litt salt over.
Skrell forsiktig av det ytterste skallet av lime og sitron, og finhakk det.
Press saften av lime og sitron.
Knus rosépepper og bland sammen med skall og saft av lime og sitron, timianblader og olivenolje.
Vend fisken i marinaden, og la den stå i 10 minutter på benken.
Grill fisken i ca. 3 minutter på hver side.
Salat
Ha ruccolasalaten på et serveringsfat, og ha cashewnøtter, kapers og strimlet frisk og hermetisk paprika over.
Drypp over litt olivenolje og dryss med revet parmesan.
Server grillet kveite med salat og brød
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
211,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,63 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
16,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 14,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grillet gravlaks 2
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
07.03.2013Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Alf BørjessonIngredienser
750 g gravlaks i ett stykke
Potetsalat:
500 g nypoteter
150 g aspargesbønner
150 g voksbønner
1 liten rødløk, i tynne ringer
1 liten boks ansjosfileter, godt avrent
1 ss grov sennep
2 ss friskpresset sitronsaft
2 ss olivenloje
salt og pepper
Gravlaks er en klassiker på koldtbordet. Får du tak i tykkere stykker er den utmerket også på grillen. Tilbehøret er imidlertid det samme: Deilig hjemmelaget potetsalat.Fremgangsmåte
Start med potetsalaten. Kok poteter og bønner møre hver for seg, sil kokevannet fra og avkjøl poteter og bønner. Skjær potetene i to eller tykke skiver, del bønnene i to. Legg poteter, bønner og rødløk lagvis i salatbolle.
Hakk ansjosfiletene og bland dem med de øvrige ingrediensene til dressingen. Smak den til med salt og pepper og hell den over potetsalaten.
Skjær gravlaksen i åtte jevnstore stykker. Legg dem på grillen med skinnsiden ned og stek dem i 2—3 minutter, til skinnet er sprøtt og brunt.
Server laksen nygrillet med potetsalaten til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
117,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 13,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Teriyakimarinert laks med kålsalat og chilimajones
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
05.02.2012Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Eksportutvalget for fisk (EFF)Ingredienser
700 g laksefilet, uten skinn og bein
2 dl teriyakimarinade
1 stk kinakål
1 stk gulrot
50 g sukker
2 stk vårløk
1 ts kajennepepper
1 dl epleeddik
3 ss sesamfrø
1 dl majones
1 ss chiliketchup
1 ts sitron
salt og pepper
Teriyakisaus som marinade er godt på laksen før den legges på grillen. Kålsalat og chilimajones gir en smakfull kombinasjon. Anbefales på det sterkeste! Mmm..Fremgangsmåte
Skjær laksen i serveringsstykker og legg dem i en plastpose.
Hell marinaden over fisken i plastposen og knyt igjen.
Mariner i kjøleskap i minst en time.
Legg finsnittet kinakål, revet gulrot og kajennepepper i en form og hell epleeddiken over.
Bør stå en time i kjøleskap før servering.
Vend finsnittet vårløk og sesamfrø inn sammen med kinakålen.
Smak til med salt og pepper.
Grill laksen raskt på hver side på god varme.
Dryss over salt og pepper.
Rør sammen ingrediensene til chilimajonesen og smak den til med salt og pepper.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
143,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bacon surrede maiskolber på grillen
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
03.08.2014Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
2 rensede maiskolber
1 dash salt og pepper
1 ts paprikapulver
4 skiver bacon
2 ark alufoil
En grei måte å grille mais på. Da vi her hjemme kjøper de som regel ferdig kokt, trengs det bare 15-20 minutter på grillen. Evt så kan baconskivene stekes på forhånd.Fremgangsmåte
Varm opp grillen. Dryss krydder på kolbene og surr rundt baconskiver. Rull så inn i alufoil og legg på grillen. Først ca 10-15 minutter ved sterk varme, så 30-45 minutter ved lav varme.
Om kolbene er kokt på forhånd bruker du bare 1/3 av tiden.
Server som tilbehør til annen grillmat eller som egen rett
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
141,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3229