Fotograf:
Matoppskrift.no
En oppskrift som tar lang tid. Men med gode forberedelser er alt mulig. Bildet viser kamelen før tilberedning.
Litt alvor: Kamelkjøtt spises og skal visstnok smake godt. Men om noen prøver seg på denne så gi gjerne en kommentar under.
Om man reduserer risen så blir denne lavkarbo. Oppskriften inneholder
15 Kalorier,
0 g Karbo,
2 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Nøtter, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Fylt kamel er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5,4 poeng fra 89 lesere
Lesere:
46589 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Fylt kamel med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 15.25 | 75 514.40 | 839.05 | Kcal |
Protein | 1.77 | 8 764.62 | 97.38 | gram |
Karbohydrat | 0.22 | 1 089.39 | 12.10 | gram |
Kostfiber | 0.18 | 891.32 | 9.90 | gram |
Fett | 0.77 | 3 812.86 | 42.37 | gram |
Mettet fett | 0.10 | 495.18 | 5.50 | gram |
Salt | 0.01 | 73.41 | 0.82 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.08 | Kr 5 347.91 | Kr 59.42 | .- |
Hele oppskriften veier | 495 176 totalt | 495 176 pr porsj | 5 502 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 5,77 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 90
porsjoner
Flå, rens og vask kamelen, lammene og kyllingene. Kok de møre i en stor gryte med vann, pepper og salt.
Kok risen luftig og stek nøttene lett brune. Kok eggene hardkokt og skrell dem.
Bland nøtter, egg og halvdelen av risen. Fyll kyllingene med blandingen. Fyll lammet med kyllingene. Og fyll så kamelen med lammet og litt mer ris. Sy igjen kamelen med en solid tråd og grill den brun på en stor trekullgrill.
Ved servering så spres resten av risen utover ett stort fat og kamelen legges oppå. Kan evt pyntes med egg og nøtter hvis det er noen igjen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 14951)
Tilberedningstid:
Lang tid
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Grillmat
Land:
Arabia
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2015-05-27
Oppdatert dato:2015-05-27
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift