Fotograf:
Matprat.no
Rømme og urtemarinert lammelår i kokegrop inneholder
175 Kalorier,
0 g Karbo,
18 g Protein og
11 g Fett pr 100 gr
Rømme og urtemarinert lammelår i kokegrop har beregnet å ha følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Rømme og urtemarinert lammelår i kokegrop er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,3 poeng fra 3 lesere
Lesere:
12684 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Rømme og urtemarinert lammelår i kokegrop!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 175.08 | 483.22 | Kcal |
Protein | 17.56 | 48.47 | gram |
Karbohydrat | 0.42 | 1.16 | gram |
Kostfiber | 0.10 | 0.28 | gram |
Fett | 11.44 | 31.57 | gram |
Mettet fett | 5.57 | 15.37 | gram |
Salt | 0.76 | 2.11 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 14.11 | Kr 38.94 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 312 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 0,95 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kokegrop kan lages på følgende måte:
1. Grav et hull i bakken med fasong som et grunt fat. Det vil si at veggen skrår ned mot dypeste av bunnen. Størrelsen på gropen er avhengig av hva og hvor mye du skal koke. Ønsker du å ha en fast grop til å koke i utover sommeren, kan det lønne seg å legge litt sand i bunnen. Sand holder på varmen. En grop på ca. 1x1 meter i diameter, og ca 60 cm dyp vil være nok til å kunne steke 2-3 lammelår om gangen.
2. Det går med ca. en trillebår med ved. Vedskivene bør være så lange at de går tvers over bunnen av gropen. Bruk papir og flis, legg så veden på kryss og tvers. Tenn på.
3. Steinene som skal brukes bør være slipt runde så de ikke stikker hull på aluminiumsfolien. Steinene kan være på størrelse med to knyttnever lagt mot hverandre. Størrelsen på steinene er først og fremst avhengig av hvor stort kjøttstykke du skal koke. Jo større kjøttstykker jo større steiner. Når bålet brenner godt legges steinene oppå. Steinene må ligge til oppvarming ca. 1 1/2 time.
4. Steinene løftes så ut av gropen. Steinene må være litt sorte noen steder. Er de blitt hvite er de for varme. Bruk greip eller ildfaste, lange hansker- steinene er meget varme. Børst ut asken av gropen med en sopelime.
5. Pakk kjøttet i minst ti lag med sterk grill-/aluminumsfolie og legg kjøttet i gropen. Deretter dekker du lammelårene med varme steiner og helt til slutt torven som ble gravd bort. Du kan også bruke glava i stedet for torv. Glava er rensligere en torv og tar ikke fyr slik torven kan gjøre.
Slik gjør du:
1. Forbered kokegropen og varm steinene som fortalt.
2. Gni inn lårene rikelig med salt, pepper, olje og museører fra bjørk.
3. Pakk dem i 10 lag grill-/aluminiumsfolie slik at kjøttet blir beskyttet fra jord eller sand og kjøttsaften bevares i kjøttet.
4. Legg lammelårene ved siden av hverandre i gropen når den er varm og dekk dem med stein.
5. Dekk til med hele torv.
6. Etter ca. 2 timer og 15 minutter er lårene klare. Store lår trenger 10-15 minutter lengre koketid. Ta opp lammelårene fra gropen og la de hvile 15-20 minutter i aluminiumsfolien før du skjærer opp kjøttet.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 20416)
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Grillmat
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2005-10-08
Oppdatert dato:2005-10-08
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift