Fotograf:
Matprat.no
Hvem lengter ikke tilbake til sol, strand og god mat etter en vellykket ferietur i sydlige strøk? Disse greske lammebollene med gresk salat og tzatziki kommer til å forsterke de gode minnene fra ferieturen. Oppskriften inneholder
139 Kalorier,
2 g Karbo,
6 g Protein og
12 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Greske lammeboller på spyd med gresk salat og tzatziki er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Greske lammeboller på spyd med gresk salat og tzatziki!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 139.36 | 590.04 | Kcal |
Protein | 6.45 | 27.31 | gram |
Karbohydrat | 2.23 | 9.44 | gram |
Kostfiber | 0.57 | 2.41 | gram |
Fett | 11.50 | 48.69 | gram |
Mettet fett | 4.47 | 18.93 | gram |
Salt | 0.69 | 2.91 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.41 | Kr 22.91 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 694 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 6,4 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Rør sammen lammedeig, salt og pepper til en seig deig. Tilsett hvitløk, chili og rosmarin. Form til kjøttboller som tres på spyd eller pinne.
2. Pensle bollene med olje før de legges på grillen. Grilltid 4-5 minutter på hver side.
3. Skjær tomater og agurk i skiver, og løken i ringer. Bland sammen alle ingrediensene og legg på fetaost i skiver. Drypp litt olje over salaten.
4. Slå yoghurt i et kaffefilter og la den renne av i ca. 1 time. Yoghurten skal ha en ganske tykk konsistens.
5. Riv slangeagurk på et råkostjern og dryss på salt. La det trekke 5-10 minutter, og press ut vannet. Bland dette sammen med finhakket hvitløk. Smak til med nykvernet pepper.
Tips:
For et raskere alternativ kan du bruke matyoghurt, da slipper du å renne av yoghurten.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 29516)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Grillmat
Land:
Hellas
Innlagt dato:2012-07-19
Oppdatert dato:2012-07-19
Lesere:
3459 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift