De beste grilloppskriftene med skalldyr



Oppdatertdato: 2018-07-17 Publisert: Tema: Skalldyr Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no


Skalldyr på grillen er og ett alternativ nå i sommer, og reker er førstevalget for oss. Men og blåskjell, kamskjell, kreps og hummer er godt. Vi bruker ofte reker på grillspyd, og da mellom diverse grønnsaker eller andre råvarer. Da er det lurt å marinere dem først.
Her er ett utvalg av de beste grilloppskriftene med skalldyr. Men nå om sommeren er jo både kreps, hummer og krabber utenfor sesongen, så reker er tingen + blåskjell.

Grillede marinerte reker


Prøv også Grillede marinerte reker.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 09.02.2014
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Allrecipes
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

2,25 dl olivenolje, extra virgin
15 g hakket frisk persille
1 sitron, saften
3 cl sterk peppersaus, chilisaus
3 fedd hvitløk, hakket
15 g tomatpuré
1 ts tørket oregano
1 ss salt
1 ts malt svart pepper
1 kg store reker, skrelles, men bruker du scampi så behold halen. Her kan man bruke rå eller kokte


Denne kan serveres med ris, salat eller brød. Som full rett eller bare snacks. Bruk både norske reker eller scampi. Evt rå scampi.


Fremgangsmåte

I en stor bolle, bland sammen olivenolje, persille, sitronsaft, chilisaus, hvitløk, tomatpuré, oregano, salt og sort pepper. Hell marinaden i en stor plastpose som kan forsegles, ha i skrelte reker, knyt sammen og mariner i kjøleskap i 2 timer.
Forvarm grillen til middels lav varme, evt grillelement i ovnen. Sett reker på grillspyd, la spydet gå gjennom 2 ganger.
Ha litt olje på grill rist. Grill rå reker i 5 minutter per side (kokte kortere), pensle hele tiden med marinaden som er til overs.

Server med salat, brød eller ris.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 318,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 29,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,74.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Reker på spidd


Prøv også Reker på spidd.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 19.04.2015
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

500 g store rensede reker
200 g friske sjampinjonger
2 grønne paprikaer
Marinade:
1 dl olje
1-2 ss sitronsaft
1/2 ts worcestershiresaus
tabasco
2 ts paprikapulver
salt
hvit pepper


Nær reker blir liggende i marinade får de en tydelig bedre smak. Vi lot dem ligge ett par timer. Du kan marinere rekene før de tres på spiddene. Annet kan og fylles på spiddene her.


Fremgangsmåte

Rens sjampinjongene. Skjær paprikaene i biter.

Tre sopp, paprika og reker på spidd. Legg spiddene i marinaden og la dem ligge der i ca 30 minutter.

Ta spiddene opp. La dem renne godt av og grill i 6-8 minutter.

Server med sitronbåter, pepperrotsmør og ristet brød til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 129,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,63.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Skalldyrspyd


Prøv også Skalldyrspyd.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 20.12.2013
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

Spyd 1:
20 g sjøkreps
20 g crabsticks
2 stk grønn frisk asparges
20 g paprika (3 biter)

Spyd 2:
20 g sjøkreps
20 g rabarbra
20 g reker
20 g brokkoli
1 ½ dl matyoghurt


Sjømat og grilling hører sommeren til. Her noen forslag til grillspyd du kan lage.


Fremgangsmåte

Lag to deilige skalldyrspyd.
Plasser dem i bålet, men pass godt på at du ikke mister de ned i bålet.
De trenger bare 2 - 3 minutter på hver side. Server matyoghurt ved siden av.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 86,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,47.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Grillet kamskjell og sjøkreps med varm salat.

Grillet kamskjell og sjøkreps med varm salat


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 18.03.2013
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Joel Wåreus

Ingredienser

8 stk kamskjell
8 stk krepsehaler
50 g blomkål
1 stk gulrot
100 g brokkoli
2 stk hjertesalat
1 bunt kjørvel
1 ss rapsolje
salt og pepper

Dressing
1 stk egg
1 ts sennep
1 fedd hvitløk
1 ss hvitvinseddik
1,5 dl rapsolje
1 ss gressløk
salt og pepper


Kamskjell og krepsehaler tar bare en øyeblikk på grillen før de er klare til servering. I denne oppskriften er sesongens deilige grønnsaker tilbehør, så her feires sommeren!


Fremgangsmåte

Skjær blomkål, gulrot og brokkoli i små biter.
Kok grønnsakene ca. 1-2 minutter, de skal fortsatt ha tyggemotstand. Rens salat, riv den i biter og bland sammen med hakket kjørvel.
Pensle kamskjell og krepsehaler med olje og grill dem ca. 30 sekunder på hver side.
Dryss over litt salt og pepper.

Dressing
Kok egg i 3 minutter, og ha lettkokt egg over i en bolle. Tilsett sennep, revet hvitløk og hvitvinseddik.
Visp kraftig og tilsett litt rapsolje om gangen til dressingen har konsistens som majones.
Smak til med salt og pepper og rør inn finhakket gressløk.
La gjerne sausen stå i kjøleskap noen timer for å utvikle smaken.
Bland salat, grønnsaker og dressing, og legg krepsehaler og kamskjell over.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 193,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,26.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Blåskjell i kokosmelk og karri.

Blåskjell i kokosmelk og karri


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 22.03.2017
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Synøve Dreyer

Ingredienser

2 kg blåskjell
2,5 dl kokosmelk
2 ts currypasta, rød
2 ss persille, frisk
4 stk aluminiumsfolie

Tilbehør
brød


Når du legger blåskjell på grillen kan du variere smaken i ulike retninger. I denne oppskriften er retningen øst, med asiatiske smaker av kokosmelk og karri. Dette er rask og lekker grillmat!


Fremgangsmåte

Skrubb blåskjellene og kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell.
Bruk tykt grillfolie eller et dobbelt lag vanlig folie. Fordel skjellene på foliearkene.
Rør sammen kokosmelk og currypasta og rør inn persille. Fordel det over blåskjellene og pakk folien godt rundt.
Sett pakkene på grillen med skjøten opp. Stek dem i ca. 10-12 minutter til skjellene åpner seg.
Spis skjellene rett fra pakken med godt brød til.

Tips:
Du kan også pakke alle skjellene i en stor foliepakke. Beregn da omtrent dobbelt så lang tid.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 139,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,56.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hummer med asparges og creme fraiche.

Hummer med asparges og creme fraiche


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 30.12.2016
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Meny
Bildet er tatt av Meny

Ingredienser

1 fedd hvitløk
0,5 stk løk
2 ss olje
6 stk asparges
1 ss gressløk
4 ss creme fraiche lett
4 ss majones
1 stk lime
chilisaus, etter ønske
salt
kvernet pepper
2 stk hummer


Skalldyr er et perfekt eksempel på delikatesser som gjør seg godt på grillen, og er absolutt noe flere burde prøve. Oppskrift på hummer med asparges og creme fraiche.


Fremgangsmåte

Du bør beregne én hummer per person. Start med å tine hummerkjøttet før du så deler det opp i biter.
Finhakk hvitløksfeddet og en halv løk, og legg dette i en aluminiumsbakk, eventuelt en varm wokpanne på grillen med matoljen. Når løken har blitt blank kan du tilsette hummerkjøttet sammen med finhakket gressløk, rør om og ta det av grillen til det er avkjølt. Grill aspargesene i 2-3 minutter.

Nå kan du blande hummerblandingen sammen med creme fraiche og majones, og krydre med litt salt og pepper etter smak. Tilsett også saften av en lime for litt syrlighet, og litt chillisaus om ønskelig.

Server gjerne med litt ferskt brød.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 125,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 19,21.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillspyd med kveite, kamskjell og squash.

Grillspyd med kveite, kamskjell og squash


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 28.01.2014
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Bent Raanes

Ingredienser

600 g kveitefilet, uten skinn og bein
16 stk kamskjell
1 stk squash, grønn
grillspyd

Marinade
100 g peanøtter
2 dl solsikkeolje
1 fedd hvitløk
1 ts spisskummen, malt
salt og pepper

Mozzarellasalat
200 g cherrytomat
200 g mozzarella, fersk
2 dl spinat
salt og pepper
sitronsaft
olivenolje
grillfolie


Marinade av peanøtter gir denne oppskriften en asiatisk smak, mens mozzarellasalaten gir den en smak av Italia. Med kveite, kamskjell og squash er retten komplett.


Fremgangsmåte

Skjær kveite i terninger på ca. 3 cm, og squash i 2 cm tykke i skiver.

Marinade
Kjør peanøtter i blender sammen med solsikkeolje, hvitløk og spisskummen. Smak til med salt og pepper.
Legg kveite og kamskjell i marinaden, og la den stå i kjøleskap til neste dag. Træ kveite, kamskjell og squash lagvis på grillspyd.
Pensle squashen med marinaden og grill spydene i ca. 2 minutter på hver side.

Mozzarellasalat
Legg cherrytomater i grillfolie og grill til de blir lune.
Skjær mozzarella i terninger og bland med lune cherrytomater.
Smak til med salt, pepper, sitronsaft og olivenolje.
Server grillspyd med mozzarellasalat ved siden av.
Tips: Dersom du bruker grillspyd av tre må disse ligge i vann i ca. 30 minutter før bruk.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 215,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,11.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3140







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.