Rullekake er godt og ganske enkelt å lage. Man må bare passe på litt med steking og rulling, slik at når man har lagd ett par kaker, så sitter det. Det en ofte glemmer er at stekinga av deigen går så fort, og da må man rulle før den stivner helt. Kan for eksempel dekkes med tett klede en stund, men litt individuelt avhengig av oppskriften. Jeg har samlet flere gode kaker her med forskjellig fyll og pynt. Men selvfølgelig er ofte den enkle den beste, dvs med jordbær/bringebær syltetøy inni. Lykke til og kos dere.
Rullekake med syltetøy 1
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
28.09.2014Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Petra ÅmotBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
RULLEKAKEN:
3 egg
1 dl sukker (90g) sukker
1 1/2 (90g) hvetemel
1/4 ts bakepulver
FYLL:
5 ss tykt bringebærsyltetøy eller eplemos
Rullekake er ganske enkelt å lage, men man trenger ett par forsøk før man er ekspert. Det viktigste er at kaken ikke blir tørr før en ruller sammen. Og fyllet kan varieres i det uendelige. Om en har litt kakaopulver i deigen blir det sjokolade-rullekake.Fremgangsmåte
1. Pisk stive eggedosis av egg og sukker
2. Sikt hvetemel blandet med bakepulver, kakao og vaniljesukker, og vend det forsiktig med en slikkepott. Ved kraftig røring vil røren falle sammen og rullekaken vil bli tung og tett.
3. Hell røren i en smurt langpanne. Stryk røren jevnt utover. Pass på at hjørnene ikke blir for tynne.
4. Sett kaken i ovnen med en gang og stek den midt i ovnen på 250 grader, i ca 5 minutter.
5. Ta langpannen ut av ovnen og legg en bakeplate over til kaken er avkjølt. Da holder kaken seg fuktig slik at den ikke sprekker når den rulles sammen.
6. Hvelv kaken på en kakerist og fjern bakepapiret.
7. Smør syltetøy eller eplemos jevnt utover kaken og rull den fast sammen. Legg kaken med skjøten ned. Del den i skiver før den legges på serveringsfat.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
190,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
28,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Sjokoladerullekake med banankrem
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
18.11.2015Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Petra ÅmotBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
RULLEKAKEN:
3 egg
1 dl (90 g) sukker
1 dl (60 g) hvetemel
1/1 ts bakepulver
3 ss kakao
1 ts vaniljesukker
BANANKREMFYLL:
2 dl kremfløte
1 banan, moset
Rullekake som er rask å lage. Følg oppskriften nøye mht mål. Vi brukte langpanne i full størrelse. Ser tynt ut, men hever en del.
Og husk å dekke til med noe tett når den kjøles ned. Da er den myk når den skal rulles.
Når vi skal rulle en rullekake gjør vi følgende.
Hvelv kaken forsiktig på ett bakepapir som gjerne kan drysses med litt sukker.
Smør utover fyllet over hele kaken. Rull fra den ene kortenden ved å løfte opp papiret mens du ruller. Dvs legg over med papir, brett papir, rull igjen, ta vekk osv.
Dryss så over litt melis eller du kan pynte med melisglasur, krem, bananer eller syltetøy. La den stå litt kaldt før den skjæres i skiver.Fremgangsmåte
1. Pisk stive eggedosis av egg og sukker
2. Sikt hvetemel blandet med bakepulver, kakao og vaniljesukker, og vend det forsiktig med en slikkepott. Ved kraftig røring vil røren falle sammen og rullekaken vil bli tung og tett.
3. Hell røren i en smurt langpanne med evt bakepapir. Stryk røren jevnt utover. Pass på at hjørnene ikke blir for tynne.
4. Sett kaken i ovnen med en gang og stek den midt i ovnen på 250 grader, i ca 5 minutter.
5. Ta langpannen ut av ovnen og legg en bakeplate over til kaken er avkjølt. Da holder kaken seg fuktig slik at den ikke sprekker når den rulles sammen.
6. Hvelv kaken på en kakerist og fjern bakepapiret.
7. Bland stivpisket kremfløte med den mosede bananen og evt hakkede nøtter, som smøres jevnt på kaken. Rull kaken sammen og legg den forsiktig over på et serveringsfat.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
287,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
23,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
18,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Rullekake med syltetøy
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
29.01.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
3 egg
100 g (vel 1 dl) sukker
100 g (1 3/4 dl) hvetemel
1/2 ts bakepulver
ca. 2 dl tykt syltetøy
225 grader i ca. 8 minutter, midterste rille
Rullekake er litt vrien å få til, men for en god smak.
Her pyntet jeg med litt jordbær og krem, men ser ikke så perfekt ut, men smaken!!!!
Husk at steking går veldig fort og stryk på syltetøy og rull sammen så fort som mulig.
225 grader i ca. 8 minutter, midterste rilleFremgangsmåte
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt på mel med bakepulver. Bland forsiktig med slikkepott. Legg bakepapir i en langpanne og bre røren utover. Stek til kaken er lyst gyllen. Hvelv kaken på håndkle, fjern papiret og stryk på syltetøy. Rull sammen.
La kaken ligge med skjøten ned.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
168,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
28,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Rullekake diabetes
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
27.11.2002Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
jackieheaps007Ingredienser
4 egg
1/2 dl sukker eller tilsvarende i kunstig søtningsstoff
1 dl hveteme
2 1/2 ss potetmel
1 1/2 ts bakepulver
1 ss kaldt vann
eplemos
Fremgangsmåte
Pisk eggedosis av egg og sukker. Sikt sammen mel, potetmel og bakepulver. Fold melblandingen forsiktig i eggedosisen og bland inn vannet.
Hell røra i langpanne kledd med bakepapir og stek ved 175 C i 12-15 minutter.
Hvelv kakebunnen på håndkle og la langpanna ligge over til kaken er avkjølt.
Smør på lett sukret eplemos og rull kaken sammen fra langsiden. La den ligge med skjøten ned på et fat i kjøleskapet til den skal serveres.
Ved servering legges skiver av rullekaken på fatet og toppes med en spiseskje lett vaniljekrem.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
218,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
29,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Sjokoladerullekake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
01.11.2004Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Mat.noIngredienser
rullekakebunn:
4 stk. egg
135 g sukker
4 ss kakaopulver
80 g siktet hvetemel
1 ss potetmel
1 ts bakepulver
fyll:
5 dl kremfløte
400 g fersken eller hermetiske aprikoser
aprikoser og revet sjokolade til pynt
Fremgangsmåte
Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt i det tørre og bland forsiktig med en slikkepott. Dekk langpannen med bakepapir og bre røren jevnt utover. Stek kaken til den
såvidt har stivnet.
Hvelv den stekte kaken på sukret matpapir. La langpannen ligge over til kaken er avkjølt.
Visp fløten til luftig krem. Sil laken av frukten og ta av to halve aprikoser til pynt. Del resten av frukten i biter og bland med kremen. Fyll kaken med fruktkremen. Rull kaken
sammen fra langsiden. Pynt den med aprikoser og sjokolade.
Sett kaken kaldt.
Langpanne, 30 x 40 cm (til en kake på 6-8 porsjoner).
I stekeovnen ved 200 grader i ca. 12 minutter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
234,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
18,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
15,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Verdens beste rullekake fra Dansukker
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
16.11.2009Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
3 egg
2 dl Dansukker Demerarasukker eller Dansukker Sukker
2 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
2 ss kokende vann
Fyll
• 100-150 g syltetøy, mos eller marmelade
• 3 dl kremfløte, 1 ts vaniljesukker, 150 g ferske bær
• 200 g kesam, 1 dl Dansukker BrunF, saft og revet skall av 1 sitron
Rullekake er enkelt og godt. Og det er valgfritt hva man vil ha inni.Fremgangsmåte
Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Bland hvetemel og bakepulver, og vend det ned i røren sammen med vannet. Stekes midt i ovnen ved 250° i ca. 5 minutter. Hvelv kaken på sukret papir. Smør på valgfritt fyll og rull sammen. Oppbevares i kjøleskap.
Dersom du tilsetter 15 g pepperkakekrydder i røren og bruker tyttebærsyltetøy som fyll, blir det en lekker julerullekake.
Tyttebærsyltetøyet kan blandes med vispet krem, kesam eller crème fraîche for å gjøre rullekaken ekstra lekker.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
254,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
27,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
13,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Rullekake med marengssmørkrem og ville bær
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
11.04.2018Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
Grunnoppskrift for rullekake
3 egg
2 dl Dansukker Sukker
2 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
1 1/2 ts bakepulver
2 ss kokende vann
Marengssmørkrem
Holder til 2 rullekaker
4 store eggehviter
2 dl Dansukker Sukker
150–200 g romtemperert smør
2 ts vaniljesukker
4 ss bærpuré
2 dl valgfrie sommerbær (både til pureen og topping)
Enda en rullekake med spennende fyll. Her med marengskrem! Du kan gjerne doble mengdene i smørkremenFremgangsmåte
Grunnoppskrift for rullekake
Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Bland hvetemel, vaniljesukker og bakepulver, og bland det i røren sammen med vannet.
Fordel røren over to bakepapir, og spre den tynt utover.
Stekes midt i ovnen ved 250 °C i ca. 5 minutter. Sett kaken på sukret papir.
Marengssmørkrem
Visp eggehvitene og sukkeret i en bolle over vannbad til sukkeret er oppløst.
Fjern bollen fra varmen, og hell eggehvitene i en mikserskål. Visp marengsen raskt i rundt 5–10 minutter.
Visp i lav til middels høy hastighet, og tilsett det romtempererte smøret – litt om gangen. La smøret blande seg fullstendig med marengsen før du tilsetter den neste smørbiten, og visp til marengsen er helt jevn.
Lag puré av halvparten av bærene i en mikser eller med stavmikser. Sil gjennom en fin sil hvis du ikke ønsker å ha med kjernene. Bland pureen i smørkremen, og rør forsiktig til kremen er jevn. Kremen skal være luftig og jevn.
Tips
Hvis kremen skiller seg, er dette lett å løse. Hvis den er for kald, varmer du den opp en liten stund over vannbad og visper den. Hvis den er for varm, kan du la skålen stå i kjøleskapet en stund før du fortsetter å vispe.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
309,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
44,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Rullekake 6
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
31.05.2008Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Mari SvenningsenIngredienser
4 egg
120 g sukker (1,25 dl) sukker
120 g (2 dl) hvetemel
1/4 ts bakepulver
Fyll:
2-3 dl bringebærsyltetøy eller annet syltetøy, eller pisket krem med hakkede friske bær eller sjokoladebiter
Rullekake er en gammel klassiker - og favoritt hos både store og små! Rullekake er kanskje en av de raskeste kakene du kan lage av trygge, norske egg. Vi har fylt den med bringebærsyltetøy, men du kan selvfølgelig fylle den med det du liker aller best.Fremgangsmåte
Forvarm stekeovnen til 200 °C.
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
Sikt mel og bakepulver sammen og vend det forsiktig inn i eggedosisen. Bre røren utover en bakepapirkledd langpanne. Stek kaken midt i stekeovn i 8-10 minutter.
Ha et par små smørklatter under bakepapiret i langpannen slik at det blir lettere å bre røren utover papiret.
Strø sukker over kaken og dekk kaken med et bakepapir. Legg en kakerist på toppen og vend alt opp-ned. Ta av bakepapiret som ble brukt under steking, og la kaken skli ned fra risten. La langpannen ligge over kaken til den er avkjølt. Da holder kaken seg myk og er enklere å rulle.
Smør på et tynt lag syltetøy og rull kaken sammen, gjerne ved hjelp av bakepapiret. Pakk kaken litt stramt inn i papiret og legg den kjølig med skjøten ned.
Hvis du har ekstra dårlig tid gjør slik: Bre syltetøy utover straks rullekaken er hvelvet, og rull kaken sammen. Dette må foregå litt raskt for å unngå at rullekaken blir sprø langs kanten og «brekker» under rullingen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
174,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
28,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Sjokoladerullekake med hasselnøtter og espresso
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
29.11.2008Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
100 g hasselnøtter, ristet og malt
50 g hvetemel
1 ts bakepulver
25 g kakao
4 store egg
75 g sukker (pluss 1 ss)
Krem:
150 g mørk sjokolade (70%)
2-3 ss espresso eller sterk kaffe
3 eggeplommer
50 g sukker
3 dl fløte
2 ss melis
Server sjokoladerullekaken som den er til kaffekosen, eller i følge med fruktsalat som en dessert.Fremgangsmåte
Gjør klar et stekebrett med bakepapir og pensle det med litt smeltet smør. Dryss på litt sukker og fjern overskuddet. Sikt mel, bakepulver og kakao, og tilsett drøyt halvparten av de malte hasselnøttene.
Pisk stiv eggedosis av egg og sukker. Vend deretter melblandingen inn med en slikkepott. Hell røra forsiktig over på bakepapiret og jevn den ut, uten at den faller sammen.
Stek kaken midt i ovnen på 190 °C i 10-12 minutter. Avkjøl i ett minutt.
Dryss resten av de malte nøttene og 1 ss sukker på bunnen, dekk med et bakepapir og hvelv bunnen ved hjelp av et ekstra stekebrett. Fjern bakepapiret. Avkjøl helt.
Smelt sjokolade i kaffe over vannbad og avkjøl den litt. Pisk eggeplommer og sukker til stiv eggedosis. Pisk krem i en annen bolle. Bland eggedosis og smeltet sjokolade, tilsett kremen og bland forsiktig. Fordel kremen jevnt utover kakebunnen og bruk bakepapiret til hjelp for å rulle kaken sammen. Dryss over melis og skjær i skiver på skrå.
Server gjerne rullekaken med frisk frukt ved siden av.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
356,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
21,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
26,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,36.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Rullekake med Sukrin og Fiberfin
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
15.06.2017Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Funksjonell matBildet er tatt av
Funksjonell matIngredienser
4 egg
50 g Sukrin+
50 g hvetemel
50 g FiberFin
1 ts bakepulver
1 ts fiberhusk
3–4 ss sukkerfritt syltetøy
smør/olje til smøring
Her er en oppskrift på rullekake som kan nytes med god samvittighet. Den er lav på karbohydrater (4g per stykke), sukkerfri, kalorifattig og rik på fiber. Smaken er det likevel ingen ting å si på.Fremgangsmåte
Pisk eggene luftige. Bland sammen Sukrin+, mel, FiberFin, bakepulver og fiberhusk i en annen bolle. Rør det tørre forsiktig sammen med eggene.
Ha bakepapir i en langpanne, og smør godt med olje eller smør. Fordel røren jevnt utover, røren er ganske tynn. Stek i ovn ved 200°C i ca 7-8 minutter.
Når kaka er ferdig stekt, er det meget kort tid å gjøre resten på.
Legg et fuktet håndkle over langpannen. Snu langpannen på hodet slik at den blir liggende opp ned over håndkleet. Ta bort langpannen, og dra bakepapiret forsiktig av. Fordel syltetøy utover hele flaten, rull umiddelbart sammen til en sylinder, og stram håndkleet rundt kaken.
Etter 5 minutter er kaken klar.
Oppbevar kaken godt tildekket, slik at den ikke tørker ut.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
167,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
13,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 10,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Jordbær- og sitronrullekake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
07.01.2013Denne retten tar ca
45 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Dr OetkerBildet er tatt av
Dr OetkerIngredienser
Rullekake
3 egg
5-6 ss varmt van
150 g sukker
2 ts Dr. Oetker Ekte Bourbon Vaniljesukker
100 g hvetemel
50 g potetmel
1 ts bakepulver
Fyll og pynt
2 dl kremfløte
Revet skall og saft fra ½ økologisk eller ubehandlet sitron
400 g jordbær
4 ts Dr. Oetker Ekte Bourbon Vaniljesukker
50 g melis
100 g mørk sjokolade
Fremgangsmåte
Rullekake: Legg bakepapir i en form/liten langpanne (ca. 35 x 40 cm). Det er viktig at bakepapiret går opp over kantene, slik at hele formen og deigens kant er dekket av bakepapir.
Visp eggene og varmt vann til det skummer. Tilsett sukker og vaniljesukker, og visp i 2 minutter til. Bland hvetemel, bakepulver og potetmel, sil først halvparten i eggekremen, og visp kort på laveste hastighet. Ha deretter i resten av melblandingen. Smør deigen ut i langpannen i ca. 1 cm tykkelse.
Stek rullekaken i ovnen på 200° C i 10-15 minutter. Velv rett etter steking kaken over på et kjøkkenhåndkle drysset med sukker. Pensle bakepapiret på baksiden av kaken med kaldt vann og trekk det forsigtig, men raskt av. Rull kaken fra kortsiden opp i kjøkkenhåndkleet, og legg den i kjøleskapet.
Fyll:
Riv sitronskall og press sitronsaft i en skål. Vask jordbærene, og skjær dem i mindre stykker. Hell vaniljesukkeret i fløten, og visp til stiv krem. Bland jordbær og revet sitronskall i kremen, og smak til med sitronsaft. Rull kaken forsiktig ut, smør den med jordbær-sitronkremen og rull den sammen igjen. Smelt sjokoladen og dekorer rullekaken.
Tips:
Rullekakedeig og kakedeig skal altid stekes rett etter at den er blandet. Kjenn etter med hånden om deigen er ferdigstekt før den tas ut av ovnen. Rullekakedeigen skal ikke kjennes fuktig, men skal være myk. En rullekakebunn som er stekt for lenge er tørr og hard. Varmluft er ikke velegnet til steking av rullekakebunner.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
224,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
31,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Prikkete rullekake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
10.04.2018Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Dr OetkerBildet er tatt av
Dr OetkerIngredienser
Kakedeig:
3 egg
5 - 6 ss lunkent vann
150 g sukker
2 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
100 g hvetemel
50 g potetmel
1 ts Dr. Oetker Bakepulver
Dr. Oetker Konditorfarger
Fyll:
100 g mykt smør
175 g melis
1 ts Dr. Oetker Vanilla Paste
Dr. Oetker Konditorfarger , rød
Fargerik vri på rullekaken, perfekt til kaffebesøk!Fremgangsmåte
Kakedeig
Legg bakepapir i en langpanne (ca. 35 x 40 cm). Det er viktig at bakepapiret går opp over kantene, slik at hele formen og deigens kant er dekket av bakepapir.
Visp eggene og varmt vann til det skummer. Tilsett sukker og vaniljesukker, og visp i 2 minutter til. Bland hvetemel, bakepulver og potetmel, sil først halvparten i eggekremen, og visp kort på laveste hastighet. Ha deretter i resten av melblandingen.
Ta to spiseskjeer av deigen, og ha i hver sin lille skål. Ha forskjellig konditorfarge i hver skål, og bland med deigen. Ha deigen over i hver sin lille frysepose/sprøytepose. Klipp av et lite hull i det ene hjørnet av posen, og lag små prikker av de ulike fargene på bakepapiret på stekeplaten. Stek prikkene i 2 minutter for at de skal sette seg.
Fordel resten av deigen over prikkene. Stek rullekaken i ovnen på 200° C i 10-15 minutter.
Hvelv kaken over på et kjøkkenhåndkle rett etter steking. Pensle bakepapiret på baksiden av kaken med kaldt vann og trekk det forsiktig, men raskt av. Rull kaken fra kortsiden opp i kjøkkenhåndkleet, og legg den i kjøleskapet.
Kakefyll
Visp smør mykt og luftig med en mikser. Tilsett melis litt etter litt, og rør til slutt inn vaniljepastaen og noen dråper rød konditorfarge for å få en fin pastellfarge.
Rull kaken forsiktig ut, bre smørkremen utover, og rull kaken sammen igjen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
349,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
54,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Rullekake 4
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
26.03.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Elbjørg PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
2 egg
120 g sukker
120 g smør
120 g hvetemel
3/4 ts bakepulver
Syltetøy til fyll. Ca 1 1/2 kopp.
Fremgangsmåte
Rør smør og sukker hvitt. Tilsett eggene. Tilsett mel, potetmel og bakepulver.
Dekk en langpanne med smurt bakepapir.
Stryk røren utover.
Stek raskt i en god varm ovn (ca 225 grader).Ca 8-10 minutter. Skal stivne uten å bli tørr.
Hvelv kaken på ett sukret papir og stryk fyllet utover.
Rull i sammen og pakk inn i det sukrede papiret. La den ligge slik i 2-3 minutter.
Ta den ut av papiret og la den ligge på rist til den er kald.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
415,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
43,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
23,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3287