Hjemmelagd rullekake ganske enkelt og godt.


Oppdatertdato: 2020-09-28 Tema: Kaker Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Rullekake er godt og ganske enkelt å lage. Man må bare passe på litt med steking og rulling, slik at når man har lagd ett par kaker, så sitter det. Det en ofte glemmer er at stekinga av deigen går så fort, og da må man rulle før den stivner helt. Kan for eksempel dekkes med tett klede en stund, men litt individuelt avhengig av oppskriften. Jeg har samlet flere gode kaker her med forskjellig fyll og pynt. Men selvfølgelig er ofte den enkle den beste, dvs med jordbær/bringebær syltetøy inni. Lykke til og kos dere.




Rullekake med syltetøy 1


Prøv også Rullekake med syltetøy 1.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 28.09.2014
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Petra Åmot
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

RULLEKAKEN:
3 egg
1 dl sukker (90g) sukker
1 1/2 (90g) hvetemel
1/4 ts bakepulver

FYLL:
5 ss tykt bringebærsyltetøy eller eplemos


Rullekake er ganske enkelt å lage, men man trenger ett par forsøk før man er ekspert. Det viktigste er at kaken ikke blir tørr før en ruller sammen. Og fyllet kan varieres i det uendelige. Om en har litt kakaopulver i deigen blir det sjokolade-rullekake.


Fremgangsmåte

1. Pisk stive eggedosis av egg og sukker
2. Sikt hvetemel blandet med bakepulver, kakao og vaniljesukker, og vend det forsiktig med en slikkepott. Ved kraftig røring vil røren falle sammen og rullekaken vil bli tung og tett.
3. Hell røren i en smurt langpanne. Stryk røren jevnt utover. Pass på at hjørnene ikke blir for tynne.
4. Sett kaken i ovnen med en gang og stek den midt i ovnen på 250 grader, i ca 5 minutter.
5. Ta langpannen ut av ovnen og legg en bakeplate over til kaken er avkjølt. Da holder kaken seg fuktig slik at den ikke sprekker når den rulles sammen.
6. Hvelv kaken på en kakerist og fjern bakepapiret.
7. Smør syltetøy eller eplemos jevnt utover kaken og rull den fast sammen. Legg kaken med skjøten ned. Del den i skiver før den legges på serveringsfat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 189,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,33.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Sjokoladerullekake med banankrem


Prøv også Sjokoladerullekake med banankrem.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 18.11.2015
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Petra Åmot
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

RULLEKAKEN:
3 egg
1 dl (90 g) sukker
1 dl (60 g) hvetemel
1/1 ts bakepulver
3 ss kakao
1 ts vaniljesukker

BANANKREMFYLL:
2 dl kremfløte
1 banan, moset


Rullekake som er rask å lage. Følg oppskriften nøye mht mål. Vi brukte langpanne i full størrelse. Ser tynt ut, men hever en del.
Og husk å dekke til med noe tett når den kjøles ned. Da er den myk når den skal rulles.
Når vi skal rulle en rullekake gjør vi følgende.
Hvelv kaken forsiktig på ett bakepapir som gjerne kan drysses med litt sukker.
Smør utover fyllet over hele kaken. Rull fra den ene kortenden ved å løfte opp papiret mens du ruller. Dvs legg over med papir, brett papir, rull igjen, ta vekk osv.
Dryss så over litt melis eller du kan pynte med melisglasur, krem, bananer eller syltetøy. La den stå litt kaldt før den skjæres i skiver.


Fremgangsmåte

1. Pisk stive eggedosis av egg og sukker
2. Sikt hvetemel blandet med bakepulver, kakao og vaniljesukker, og vend det forsiktig med en slikkepott. Ved kraftig røring vil røren falle sammen og rullekaken vil bli tung og tett.
3. Hell røren i en smurt langpanne med evt bakepapir. Stryk røren jevnt utover. Pass på at hjørnene ikke blir for tynne.
4. Sett kaken i ovnen med en gang og stek den midt i ovnen på 250 grader, i ca 5 minutter.
5. Ta langpannen ut av ovnen og legg en bakeplate over til kaken er avkjølt. Da holder kaken seg fuktig slik at den ikke sprekker når den rulles sammen.
6. Hvelv kaken på en kakerist og fjern bakepapiret.
7. Bland stivpisket kremfløte med den mosede bananen og evt hakkede nøtter, som smøres jevnt på kaken. Rull kaken sammen og legg den forsiktig over på et serveringsfat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 286,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,64.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Rullekake med syltetøy


Prøv også Rullekake med syltetøy.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 29.01.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

3 egg
100 g (vel 1 dl) sukker
100 g (1 3/4 dl) hvetemel
1/2 ts bakepulver
ca. 2 dl tykt syltetøy
225 grader i ca. 8 minutter, midterste rille


Rullekake er litt vrien å få til, men for en god smak.
Her pyntet jeg med litt jordbær og krem, men ser ikke så perfekt ut, men smaken!!!!
Husk at steking går veldig fort og stryk på syltetøy og rull sammen så fort som mulig.
225 grader i ca. 8 minutter, midterste rille


Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt på mel med bakepulver. Bland forsiktig med slikkepott. Legg bakepapir i en langpanne og bre røren utover. Stek til kaken er lyst gyllen. Hvelv kaken på håndkle, fjern papiret og stryk på syltetøy. Rull sammen.

La kaken ligge med skjøten ned.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 246,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 47,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,8.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Rullekake diabetes.

Rullekake diabetes


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 27.11.2002
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av jackieheaps007

Ingredienser

4 egg
1/2 dl sukker eller tilsvarende i kunstig søtningsstoff
1 dl hveteme
2 1/2 ss potetmel
1 1/2 ts bakepulver
1 ss kaldt vann
eplemos



Fremgangsmåte

Pisk eggedosis av egg og sukker. Sikt sammen mel, potetmel og bakepulver. Fold melblandingen forsiktig i eggedosisen og bland inn vannet.

Hell røra i langpanne kledd med bakepapir og stek ved 175 C i 12-15 minutter.

Hvelv kakebunnen på håndkle og la langpanna ligge over til kaken er avkjølt.

Smør på lett sukret eplemos og rull kaken sammen fra langsiden. La den ligge med skjøten ned på et fat i kjøleskapet til den skal serveres.

Ved servering legges skiver av rullekaken på fatet og toppes med en spiseskje lett vaniljekrem.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 217,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,57.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladerullekake.

Sjokoladerullekake


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 01.11.2004
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Mat.no

Ingredienser

rullekakebunn:
4 stk. egg
135 g sukker
4 ss kakaopulver
80 g siktet hvetemel
1 ss potetmel
1 ts bakepulver

fyll:
5 dl kremfløte
400 g fersken eller hermetiske aprikoser
aprikoser og revet sjokolade til pynt



Fremgangsmåte

Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt i det tørre og bland forsiktig med en slikkepott. Dekk langpannen med bakepapir og bre røren jevnt utover. Stek kaken til den såvidt har stivnet.

Hvelv den stekte kaken på sukret matpapir. La langpannen ligge over til kaken er avkjølt.

Visp fløten til luftig krem. Sil laken av frukten og ta av to halve aprikoser til pynt. Del resten av frukten i biter og bland med kremen. Fyll kaken med fruktkremen. Rull kaken sammen fra langsiden. Pynt den med aprikoser og sjokolade.

Sett kaken kaldt.

Langpanne, 30 x 40 cm (til en kake på 6-8 porsjoner).
I stekeovnen ved 200 grader i ca. 12 minutter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 234,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,17.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Jordbær- og sitronrullekake.

Jordbær- og sitronrullekake


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 07.01.2013
Denne retten tar ca 45 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dr Oetker
Bildet er tatt av Dr Oetker

Ingredienser

Rullekake
3 egg
5-6 ss varmt van
150 g sukker
2 ts Dr. Oetker Ekte Bourbon Vaniljesukker
100 g hvetemel
50 g potetmel
1 ts bakepulver

Fyll og pynt
2 dl kremfløte
Revet skall og saft fra ½ økologisk eller ubehandlet sitron
400 g jordbær
4 ts Dr. Oetker Ekte Bourbon Vaniljesukker
50 g melis
100 g mørk sjokolade



Fremgangsmåte

Rullekake: Legg bakepapir i en form/liten langpanne (ca. 35 x 40 cm). Det er viktig at bakepapiret går opp over kantene, slik at hele formen og deigens kant er dekket av bakepapir.

Visp eggene og varmt vann til det skummer. Tilsett sukker og vaniljesukker, og visp i 2 minutter til. Bland hvetemel, bakepulver og potetmel, sil først halvparten i eggekremen, og visp kort på laveste hastighet. Ha deretter i resten av melblandingen. Smør deigen ut i langpannen i ca. 1 cm tykkelse.

Stek rullekaken i ovnen på 200° C i 10-15 minutter. Velv rett etter steking kaken over på et kjøkkenhåndkle drysset med sukker. Pensle bakepapiret på baksiden av kaken med kaldt vann og trekk det forsigtig, men raskt av. Rull kaken fra kortsiden opp i kjøkkenhåndkleet, og legg den i kjøleskapet.

Fyll:
Riv sitronskall og press sitronsaft i en skål. Vask jordbærene, og skjær dem i mindre stykker. Hell vaniljesukkeret i fløten, og visp til stiv krem. Bland jordbær og revet sitronskall i kremen, og smak til med sitronsaft. Rull kaken forsiktig ut, smør den med jordbær-sitronkremen og rull den sammen igjen. Smelt sjokoladen og dekorer rullekaken.

Tips:
Rullekakedeig og kakedeig skal altid stekes rett etter at den er blandet. Kjenn etter med hånden om deigen er ferdigstekt før den tas ut av ovnen. Rullekakedeigen skal ikke kjennes fuktig, men skal være myk. En rullekakebunn som er stekt for lenge er tørr og hard. Varmluft er ikke velegnet til steking av rullekakebunner.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 223,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,04.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Prikkete rullekake.

Prikkete rullekake


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 10.04.2018
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dr Oetker
Bildet er tatt av Dr Oetker

Ingredienser

Kakedeig:
3 egg
5 - 6 ss lunkent vann
150 g sukker
2 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
100 g hvetemel
50 g potetmel
1 ts Dr. Oetker Bakepulver
Dr. Oetker Konditorfarger

Fyll:
100 g mykt smør
175 g melis
1 ts Dr. Oetker Vanilla Paste
Dr. Oetker Konditorfarger , rød


Fargerik vri på rullekaken, perfekt til kaffebesøk!


Fremgangsmåte

Kakedeig
Legg bakepapir i en langpanne (ca. 35 x 40 cm). Det er viktig at bakepapiret går opp over kantene, slik at hele formen og deigens kant er dekket av bakepapir.

Visp eggene og varmt vann til det skummer. Tilsett sukker og vaniljesukker, og visp i 2 minutter til. Bland hvetemel, bakepulver og potetmel, sil først halvparten i eggekremen, og visp kort på laveste hastighet. Ha deretter i resten av melblandingen.

Ta to spiseskjeer av deigen, og ha i hver sin lille skål. Ha forskjellig konditorfarge i hver skål, og bland med deigen. Ha deigen over i hver sin lille frysepose/sprøytepose. Klipp av et lite hull i det ene hjørnet av posen, og lag små prikker av de ulike fargene på bakepapiret på stekeplaten. Stek prikkene i 2 minutter for at de skal sette seg.

Fordel resten av deigen over prikkene. Stek rullekaken i ovnen på 200° C i 10-15 minutter.

Hvelv kaken over på et kjøkkenhåndkle rett etter steking. Pensle bakepapiret på baksiden av kaken med kaldt vann og trekk det forsiktig, men raskt av. Rull kaken fra kortsiden opp i kjøkkenhåndkleet, og legg den i kjøleskapet.

Kakefyll
Visp smør mykt og luftig med en mikser. Tilsett melis litt etter litt, og rør til slutt inn vaniljepastaen og noen dråper rød konditorfarge for å få en fin pastellfarge.
Rull kaken forsiktig ut, bre smørkremen utover, og rull kaken sammen igjen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 348,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 54,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,26.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rullekake 4.

Rullekake 4


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 26.03.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Elbjørg Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

2 egg
120 g sukker
120 g smør
120 g hvetemel
3/4 ts bakepulver
Syltetøy til fyll. Ca 1 1/2 kopp.



Fremgangsmåte

Rør smør og sukker hvitt. Tilsett eggene. Tilsett mel, potetmel og bakepulver.
Dekk en langpanne med smurt bakepapir. Stryk røren utover.
Stek raskt i en god varm ovn (ca 225 grader).Ca 8-10 minutter. Skal stivne uten å bli tørr.

Hvelv kaken på ett sukret papir og stryk fyllet utover. Rull i sammen og pakk inn i det sukrede papiret. La den ligge slik i 2-3 minutter.
Ta den ut av papiret og la den ligge på rist til den er kald.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 413,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 43,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,24.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rullekake med marengssmørkrem og ville bær.

Rullekake med marengssmørkrem og ville bær


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 11.04.2018
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

Grunnoppskrift for rullekake
3 egg
2 dl Dansukker Sukker
2 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
1 1/2 ts bakepulver
2 ss kokende vann

Marengssmørkrem
Holder til 2 rullekaker

4 store eggehviter
2 dl Dansukker Sukker
150–200 g romtemperert smør
2 ts vaniljesukker
4 ss bærpuré
2 dl valgfrie sommerbær (både til pureen og topping)


Enda en rullekake med spennende fyll. Her med marengskrem! Du kan gjerne doble mengdene i smørkremen


Fremgangsmåte

Grunnoppskrift for rullekake
Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Bland hvetemel, vaniljesukker og bakepulver, og bland det i røren sammen med vannet.
Fordel røren over to bakepapir, og spre den tynt utover.
Stekes midt i ovnen ved 250 °C i ca. 5 minutter. Sett kaken på sukret papir.

Marengssmørkrem
Visp eggehvitene og sukkeret i en bolle over vannbad til sukkeret er oppløst.
Fjern bollen fra varmen, og hell eggehvitene i en mikserskål. Visp marengsen raskt i rundt 5–10 minutter.
Visp i lav til middels høy hastighet, og tilsett det romtempererte smøret – litt om gangen. La smøret blande seg fullstendig med marengsen før du tilsetter den neste smørbiten, og visp til marengsen er helt jevn.
Lag puré av halvparten av bærene i en mikser eller med stavmikser. Sil gjennom en fin sil hvis du ikke ønsker å ha med kjernene. Bland pureen i smørkremen, og rør forsiktig til kremen er jevn. Kremen skal være luftig og jevn.

Tips
Hvis kremen skiller seg, er dette lett å løse. Hvis den er for kald, varmer du den opp en liten stund over vannbad og visper den. Hvis den er for varm, kan du la skålen stå i kjøleskapet en stund før du fortsetter å vispe.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 308,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 44,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,07.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rullekake 6.

Rullekake 6


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 31.05.2008
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

4 egg
120 g sukker (1,25 dl) sukker
120 g (2 dl) hvetemel
1/4 ts bakepulver

Fyll:
2-3 dl bringebærsyltetøy eller annet syltetøy, eller pisket krem med hakkede friske bær eller sjokoladebiter



Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt mel og bakepulver sammen og vend det inn i eggedosisen med en slikkepott.
Bre røren utover i en smurt langpanne. Stek kaken midt i ovnen ved 200 °C i 8-10 minutter. Legg matpapir på bakebordet og strø sukker på.
Hvelv rullekaken på papiret og la formen ligge over kaken til den er litt avkjølt. Smør på fyllet og rull sammen kaken, gjerne ved hjelp av matpapiret.
Pakk den litt stramt inn i matpapiret og legg den kjølig med skjøten ned. Pynt med pisket krem.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 173,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,99.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladerullekake med hasselnøtter og espresso.

Sjokoladerullekake med hasselnøtter og espresso


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 29.11.2008
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

100 g hasselnøtter, ristet og malt
50 g hvetemel
1 ts bakepulver
25 g kakao
4 store egg
75 g sukker (pluss 1 ss)

Krem:
150 g mørk sjokolade (70%)
2-3 ss espresso eller sterk kaffe
3 eggeplommer
50 g sukker
3 dl fløte
2 ss melis



Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 190 °C.
Gjør klar et stekebrett med bakepapir og pensle det med litt smeltet smør. Dryss på litt sukker og fjern overskuddet.
Sikt mel, bakepulver og kakao og tilsett drøyt halvparten av de malte hasselnøttene. Pisk stiv eggedosis av egg og sukker og vend forsiktig inn melblandingen med en slikkepott. Hell røra forsiktig over på bakepapiret og jevn den ut, uten at den faller sammen.
Stek midt i ovnen i ca 10-12 minutter. Avkjøl i ett minutt. Dryss resten av de malte nøttene og 1 ss sukker på bunnen, dekk med et bakepapir og hvelv bunnen ved hjelp av et ekstra stekebrett. Fjern bakepapiret. Avkjøl helt.

Krem: smelt sjokoladen i kaffen over vannbad og avkjøl den litt
Pisk eggeplommer og sukker til stiv eggedosis. Pisk kremen i en annen bolle. Bland eggedosis og smeltet sjokolade, tilsett kremen og bland forsiktig. Spre kremen jevnt utover kakebunnen og bruk bakepapiret til hjelp for å rulle kaken sammen. Dryss over melis og skjær i skiver på skrå. Server gjerne frisk frukt ved siden av.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 356,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 26,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,36.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rullekake med Sukrin og Fiberfin.

Rullekake med Sukrin og Fiberfin


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 15.06.2017
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Funksjonell mat
Bildet er tatt av Funksjonell mat

Ingredienser

4 egg
50 g Sukrin+
50 g hvetemel
50 g FiberFin
1 ts bakepulver
1 ts fiberhusk
3–4 ss sukkerfritt syltetøy
smør/olje til smøring


Her er en oppskrift på rullekake som kan nytes med god samvittighet. Den er lav på karbohydrater (4g per stykke), sukkerfri, kalorifattig og rik på fiber. Smaken er det likevel ingen ting å si på.


Fremgangsmåte

Pisk eggene luftige. Bland sammen Sukrin+, mel, FiberFin, bakepulver og fiberhusk i en annen bolle. Rør det tørre forsiktig sammen med eggene.
Ha bakepapir i en langpanne, og smør godt med olje eller smør. Fordel røren jevnt utover, røren er ganske tynn. Stek i ovn ved 200°C i ca 7-8 minutter.
Når kaka er ferdig stekt, er det meget kort tid å gjøre resten på.

Legg et fuktet håndkle over langpannen. Snu langpannen på hodet slik at den blir liggende opp ned over håndkleet. Ta bort langpannen, og dra bakepapiret forsiktig av. Fordel syltetøy utover hele flaten, rull umiddelbart sammen til en sylinder, og stram håndkleet rundt kaken.
Etter 5 minutter er kaken klar.
Oppbevar kaken godt tildekket, slik at den ikke tørker ut.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 163,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,04.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Verdens beste rullekake fra Dansukker.

Verdens beste rullekake fra Dansukker


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 16.11.2009
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

3 egg
2 dl Dansukker Demerarasukker eller Dansukker Sukker
2 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
2 ss kokende vann

Fyll
• 100-150 g syltetøy, mos eller marmelade
• 3 dl kremfløte, 1 ts vaniljesukker, 150 g ferske bær
• 200 g kesam, 1 dl Dansukker BrunF, saft og revet skall av 1 sitron


Rullekake er enkelt og godt. Og det er valgfritt hva man vil ha inni.


Fremgangsmåte

Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Bland hvetemel og bakepulver, og vend det ned i røren sammen med vannet. Stekes midt i ovnen ved 250° i ca. 5 minutter. Hvelv kaken på sukret papir. Smør på valgfritt fyll og rull sammen. Oppbevares i kjøleskap.

Dersom du tilsetter 15 g pepperkakekrydder i røren og bruker tyttebærsyltetøy som fyll, blir det en lekker julerullekake.
Tyttebærsyltetøyet kan blandes med vispet krem, kesam eller crème fraîche for å gjøre rullekaken ekstra lekker.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 253,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,39.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3287






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.