Jordbær- og sitronrullekake



Jordbær- og sitronrullekake oppskrift.
Fotograf: Dr Oetker
Jordbær- og sitronrullekake inneholder 224 Kalorier, 32 g Karbo, 3 g Protein og 9 g Fett pr 100 gr
Jordbær- og sitronrullekake har beregnet å ha følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Jordbær- og sitronrullekake er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 1992 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner

Rullekake

3stkegg
Ca 6ssvarmt vann
150grsukker
2tsDr. Oetker Ekte Bourbon Vaniljesukker
100grhvetemel
50grpotetmel
1tsbakepulver

Fyll og pynt

2dlkremfløte
0,5stksitron, revet skall og saft
400grjordbær
4tsDr. Oetker Ekte Bourbon Vaniljesukker
50grmelis
100grmørk sjokolade




Kalorier og næringsinnhold i Jordbær- og sitronrullekake med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier223.763 031.55252.63Kcal
Protein3.4146.203.85gram
Karbohydrat31.67429.0735.76gram
Kostfiber1.3117.751.48gram
Fett8.98121.6610.14gram
Mettet fett5.1469.645.80gram
Salt0.182.430.20gram
Pris på oppskriftenKr 5.04Kr 68.28Kr 5.69.-
Hele oppskriften veier1 355 totalt1 355 pr porsj113 pr stk gram
Energiprosent fra karbo56,61 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Rullekake: Legg bakepapir i en form/liten langpanne (ca. 35 x 40 cm). Det er viktig at bakepapiret går opp over kantene, slik at hele formen og deigens kant er dekket av bakepapir.

Visp eggene og varmt vann til det skummer. Tilsett sukker og vaniljesukker, og visp i 2 minutter til. Bland hvetemel, bakepulver og potetmel, sil først halvparten i eggekremen, og visp kort på laveste hastighet. Ha deretter i resten av melblandingen. Smør deigen ut i langpannen i ca. 1 cm tykkelse.

Stek rullekaken i ovnen på 200° C i 10-15 minutter. Velv rett etter steking kaken over på et kjøkkenhåndkle drysset med sukker. Pensle bakepapiret på baksiden av kaken med kaldt vann og trekk det forsigtig, men raskt av. Rull kaken fra kortsiden opp i kjøkkenhåndkleet, og legg den i kjøleskapet.

Fyll:
Riv sitronskall og press sitronsaft i en skål. Vask jordbærene, og skjær dem i mindre stykker. Hell vaniljesukkeret i fløten, og visp til stiv krem. Bland jordbær og revet sitronskall i kremen, og smak til med sitronsaft. Rull kaken forsiktig ut, smør den med jordbær-sitronkremen og rull den sammen igjen. Smelt sjokoladen og dekorer rullekaken.

Tips:
Rullekakedeig og kakedeig skal altid stekes rett etter at den er blandet. Kjenn etter med hånden om deigen er ferdigstekt før den tas ut av ovnen. Rullekakedeigen skal ikke kjennes fuktig, men skal være myk. En rullekakebunn som er stekt for lenge er tørr og hard. Varmluft er ikke velegnet til steking av rullekakebunner.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Dr Oetker
(Intern: 30129)
Tilberedningstid: 45 min
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Rullekake
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-01-07
Oppdatert dato:2013-01-07


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Jordbær- og sitronrullekake.Jordbær- og sitronrullekake.
Denne retten har 223,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.