Rullekake med vaniljekrem og jordbær



Rullekake med vaniljekrem og jordbær oppskrift.
Fotograf: Mari Svenningsen
Rullekake fylt med vaniljekrem og jordbær er søtt, sommerlig og godt og passer som 17. mai-kake. Har du ikke friske jordbær kan du selvsagt bruke andre bær, eller smøre et tynt lag med syltetøy på bunnen før du brer på vaniljekremen.

Oppskriften inneholder 171 Kalorier, 27 g Karbo, 6 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Rullekake med vaniljekrem og jordbær er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 142 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner

Rullekakebunn

4stkegg
120grsukker
120grhvetemel
0,25tsbakepulver
2sssukker til strø

Vaniljekrem:

1stkvaniljestang
4stkeggeplomme
3dlmelk
0,5dlsukker
1ssmaisenna
3stkgelatinplater

Fyll:

200grjordbær i grove biter

Pynt:

2ssmelis
4stkjordbær delt i 2




Kalorier og næringsinnhold i Rullekake med vaniljekrem og jordbær med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier170.802 076.13Kcal
Protein5.8571.11gram
Karbohydrat27.31331.96gram
Kostfiber0.819.85gram
Fett4.0649.35gram
Mettet fett1.2014.59gram
Salt0.141.68gram
Pris på oppskriftenKr 4.09Kr 49.72Kr .-
Hele oppskriften veier1 216 totalt1 216 pr porsj pr stk gram
Energiprosent fra karbo63,95 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1. Forvarm stekeovnen til 200 °C. Bruk over- og undervarme
2. Lag vaniljekrem. Del vaniljestang i to på langs med en liten kniv og skrap ut frø. Ha frøene i en kjele sammen med eggeplommer, melk, sukker og maisstivelse. Klipp opp gelatinplater og ha dem i kjelen.
3. Varm opp under omrøring til kremen tykner. Når konsistensen på kremen er som en tykk vaniljesaus, ta den av platen og hell den over i en bolle. Avkjøl kremen. Pisk kremen lett før bruk slik at den blir jevn og klumpefri.
4. Pisk egg og sukker til en luftig og stiv eggedosis, 6-8 minutter.

Bruk romtempererte egg, de har en bedre piskeevne og gir en mer luftig eggedosis. Når er eggedosisen stiv nok? Skriv «Ole» med vispen, klarer du se hele navnet før eggedosisen flyter ut er den ferdig.

5. Sikt mel og bakepulver sammen og vend det forsiktig inn i eggedosisen. Bre røren utover en bakepapirkledd langpanne. Stek kaken midt i stekeovn i 8-10 minutter.

Ha et par små smørklatter under bakepapiret i langpannen slik at det blir lettere å bre røren utover papiret.

6. Legg et ark bakepapir på benken og strø sukker på. Hvelv rullekaken over på papiret og la langpannen ligge over kaken til den er avkjølt.
7. Smør vaniljekrem på rullekakebunnen, fordel jordbær utover og rull kaken sammen. Pakk kaken litt stramt inn i bakepapiret og legg den kjølig med skjøten ned.
8. Sikt over melis og pynt med jordbær før servering.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 36192)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Rullekake
Innlagt dato:2021-12-28
Oppdatert dato:2021-12-28


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Jordbær- og sitronrullekake.Jordbær- og sitronrullekake.
Denne retten har 223,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rullekake med vaniljekrem og jordbær.Rullekake med vaniljekrem og jordbær.
Denne retten har 170,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.