
Nå som det ikke er lenge til 17. mai er det på tide med gode oppskrifter til festkaker til alle feiringene. Mai er jo full av
festdager og fridager, det er tid for utskeielser, kos og matglede. Bli inspirert av flagget og server gode bløtkaker i rødt,
hvitt og blått på 17. mai. Gratulerer med dagen!
Her er de beste og mest brukte kakeoppskriftene våre. Og de krem og bløtkakene med høyest karakter.
Men først en grunnoppskrift på sukkerbrød.
Sukkerbrød grunnoppskrift
Her er 2 størrelser, til rund form med diameter 22 cm og 26 cm.
Til rund form 22 cm.
3 egg
90 g (1 dl) sukker
90 g (1 1/2 dl) hvetemel
1/4 ts bakepulver
Til rund form 26 cm.
6 egg
180 g (2 dl) sukker
180 g (3 dl) hvetemel
1/2 ts bakepulver
160 grader i ca. 35 minutter, på nederste rille
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt på hvetemelet med bakepulver. Skjær melet forsiktig inn i eggedosisen med
slikkepott.
Fyll røren i smurt form. Stek på nederste rille til sukkerbrødet er pent gyllent og godt hevet.
Avkjøl kaken i formen, hvelvet på plate eller rist.
17. mai-bløtkake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
20.10.2009Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
1 sukkerbrød
3-4 dl kremfløte (eller mer)
3 ss melk eller eplejus
1-2 dl syltetøy eller bær rørt med litt sukker
Pynt med jordbærsyltetøy på flaske og blå druer
Fremgangsmåte
1. Del sukkerbrødet i to og dynk lagene med melk/jus og stryk på syltetøy. Har du mye krem, kan du blande stivpisket krem med syltetøyet.
2. Legg på den andre delen av kaken og ha krem på toppen.
3. Pynt kaken som et flagg med jordbærsyltetøy og blå druer.
Sett kaken i kjøleskap til den skal serveres. Bløtkake smaker aller best når den har stått i kjøleskap et par timer.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
295,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
34,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
14,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Barnas 17. mai - kake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
14.05.2004Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
PriorBildet er tatt av
Astrid HalsIngredienser
Sukkerbrød:
5 egg
150 g sukker
150 g hvetemel
3/4 ts bakepulver
Fyll og pynt:
1 - 1 1/2 dl melk eller fløte til dynking
1 glass (ca. 400 g) jordbærsyltetøy
2 kartonger (6 dl) kremfløte, 4 dl til fyll og 2 dl til dekke av kaken
3 bananer
500 g marsipan
1 eggehvite
pyntegelé i rødt, gult og grønt
kransekakeflagg
konditorfarge
mynte
Kaken stekes i ovn ved 160 °C i ca. 45 min. på nederste rille i form 24 cm i diameter.
Fremgangsmåte
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Hell røren straks i smurt kakeform og stek kaken. Avkjøl den på rist.
Del sukkerbrødet i tre lag og dynk hvert lag med melk eller fløte. Legg den nederste bunnen på serveringsfatet.
Dekk kakebunnen med halvparten av syltetøyet. Pisk 4 dl krem og bland i banan-skiver. Fordel halvparten av banankremen på bunnen. Legg den andre bunnen over og fordel syltetøy og banankrem på den. Legg til sist over den tredje kakebunnen med snittsiden opp.
Pisk 2 dl kremfløte og dekk topp og sider av kaken med kremen. Kjevle ut marsipanen. Kjevle en rund leiv som dekker topp og sider. marsipan som er til overs brukes til figurene. Rull leiven over på kjevlet og løft den forsiktig over på kaken. Strekk forsiktig i marsipanen på sidene for å unngå folder i den.
Kjevle ut rester av marsipanen og trykk ut små rundinger. Skjær et snitt i rundingen. Den lille trekanten som kan trilles til hoder. Vikle sirklene til et kremmerhus. Lim dem sammen med eggehvite og sett dem med spissen opp.
Bruk hvitløkpresse og lag "hår" av marsipanen. Legg en liten klump marsipan i pressen og press ut tynne strimler.
Trill små kuler og lim dem på med eggehvite. Fest "håret" med eggehvite. Klem skjørtene i folder nede, da vil de også stå bedre.
Vi har brukt gelétuber i forskjellige farger til å pynte med. Håret pensles med konditorfarge
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
235,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
27,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bløtkake med vaniljekrem
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
04.06.2008Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kraft foodsBildet er tatt av
Kraft foodsIngredienser
Sukkerbrød:
3 stk egg
90 g (1 dl) sukker
90 g (1 1/2 dl)hvetemel
0,50 ts Freia bakepulver
Fyll:
1 pakke Freia kakefyll med vaniljesmak
4 dl melk
1 dl bringebær - eller jordbærsyltetøy
Krem:
3 dl kremfløte
1 ss sukker
1 ts Freia vaniljesukker
Fremgangsmåte
1. Visp eggedosis av egg og sukker.
2. Bland mel og bakepulver, og vend det forsiktig i eggedosisen.
3. Fyll røren i smurt form, ca 24 cm i diameter, og stek kaken ved 160°C i ca 40 min på nederste rille.
4. Avkjøl kaken i formen på rist.
5. Lag Freia Kakefyll med vaniljesmak etter anvisning på pakken.
6. Del kaken i to eller tre lag og legg dem sammen med syltetøy og Freia Kakefyll mellom lagene.
7. Dekk kaken med pisket krem og pynt gjerne med friske bær.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
202,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
22,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Pavlova
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
09.04.2016Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
KakemonsenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
4 eggehviter
1 1/2 kopper sukker
2 ts 5% eddik
3 dråper vaniljeessens
1 ss
maizena
1 kopp valnøtter
1 liten boks kremfløte
2 ts sukker
1 ts vanljesukker
12-15 jordbær
2-3
pasjonsfrukt
Pavlova er en klassisk festkake som passer til 17 mai ++ Kaken bør spises samme dag, blir fort bløt i kjøleskapet og flyter nesten vekk. Bunnen kan fryses.
Vi lagde kremen som en blanding av krem og litt romkrem. Blir god smak på den da.
Og frukt og bær på toppen er valgfritt, men vår versjon som dere ser på bildet var slettes ikke så gal.Fremgangsmåte
Pisk eggehviter og sukker sammen i kjøkkenmaskin i ca 10 minutter, tilsett eddik, essens og maizena. Pisk i ytterligere 5 minutter. Rør forsiktig inn valnøttene med en slikkepott.
Tegn opp en sirkel på ca 24 cm i diameter på et bakepapir, snu papiret og fordel røren innenfor sirkelen. Glatt røren til en jevn kake.
Sett stekeoven 180 Grader.
Skru ned til 100 grader når kaken settes inn, stekes 1 time. Skru av varmen og sett en tresleiv i ovnsdøren, la kaken bli helt kald før den taes ut av ovnen.
Pisk krem med sukker og vaniljesukker. Bre utover kaken og legg frukt over.
Spesielle egenskaper
Glutenfri, Uten hvetemel
Kilde:
Magne
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
274,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
30,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
15,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kvæfjordkake orginalen
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
26.03.2003Denne retten tar ca
75 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
100 g sukker
100 g smør
4 eggeplommer
100 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
4 ss melk
Marengs:
4 eggehviter
200 g sukker
100 g mandler
Romkrem:
2 eggeplommer
1 ss sukker
1,5 ss
maizena
2 dl fløte
Romessens
2,5 dl kremfløte
1 ss sukker
Fremgangsmåte
Rør smør og sukker luftig. Rør inn eggeplommene. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker. Rør det inn vekselvis med melken. Kle en liten langpanne med bakepapir. Fordel deigen jevnt utover. Pisk eggehvitene stive og rør inn sukker. Fordel marengsen over deigen i formen. Hakk mandlene og dryss de over. Stek ved 180 grader midt i ovnen til den har pen farge. Avkjøl på rist.
Fyll:
Pisk sammen eggeplommer, sukker, maisenna og fløte. Kok opp under omrøring. Avkjøl og rør inn romessens etter smak. Kremfløten piskes med sukker og røres sammen med romkremen.
Del kaken i 2 deler på tvers. Legg de ene på ett fat med marengsen ned og fordel kremen over . Legg på den andre siden med marengsen opp. Server ved den gode anledning. Det kan brukes ferdig romkrem, men det er litt "juks".
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
363,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
31,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
23,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bløtkake i rødt, hvitt og blått med limefromasj
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
11.05.2014Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
SUKKERBRØD:
6 stk egg
180 g sukker
180 g hvetemel
1 ts bakepulver
LIMEFROMASJ:
3 stk egg
1 dl sukker
3 dl kremfløte
1/2 dl limesaft , evt. sitronsaft
1/2 potte frisk sitronmelisse
5 stk gelatinplater
PYNT:
2 kurv jordbær
125 g blåbær , evt. halve, blå druer
1 pk gelépulver med jordbærsmak
Hva med en lekker bløtkake i rødt, hvitt og blått til nasjonaldagen?Fremgangsmåte
1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Stek i smurt form, 24 cm. i diameter, ved 160 °C i 45 minutter.
2. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter.
3. Visp eggedosis av egg og sukker. Bland inn pisket kremfløte. Smak til med konsentrert limejus og hakket sitronmelisse.
4. Hell vannet fra gelatinplatene og løs dem opp i ½ dl kokende vann. Hell den oppløste gelatinen i kremblandingen i en tynn stråle under omrøring. Sett fromasjen kaldt noen minutter til den er passe stiv.
5. Del sukkerbrødet i tre lag og dynk alle lagene med melk. Legg den nederste bunnen på fatet. Fordel halvparten av limefromasjen på den og legg på en ny bunn. Kjør den ene kurven med jordbær i en matprosessor og fordel den på bunnen. Ha på resten av fromasjen og legg over det siste laget med sukkerbrød.
6.Trekk et bredt bånd med aluminiumsfolie litt stramt rundt kaken og fest med en tape. La folien gå noen centimeter over toppen på kaken. Skjær resten av jordbærene i tynne skiver og legg taksteinslagt i to brede bånd på hver side av midten. Fyll deretter blåbærene i beltet på midten.
7. Lag gelé etter anvisningen på pakken, men med 1 dl mindre vann enn angitt. Avkjøl geleen til den så vidt begynner å stivne. Øs gelé over bærene. Sett kaken til avkjøling til geleen er helt stiv.
8. Fjern folien og pynt sidene med pisket kremfløte som sprøytes med en kremsprute. Sprøyt også små rosetter på toppen i skjøten mellom gelé og krem. Pynt gjerne fatkanten med sitronmelisse.
Tips
Du kan gjerne erstatte den ene jordbærkurven med 2-3 rørte jordbær.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
156,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
20,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Freia Daim bløtkake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
04.06.2008Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kraft foodsBildet er tatt av
Kraft foodsIngredienser
5 egg
125 g sukker
125 g hvetemel
1 ts Freia Bakpulver
100 g mandler
Fyll:
6 dl kremfløte
4 ss sukker
2 ts Freia Vaniljesukker
1 pk Freia Hakkede Mandle
r
1 kurv friske bær/syltetøy
2 poser Daim Strøssel
Fremgangsmåte
Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland mel, Freia Bakepulver, og malte mandler og vend det forsiktig i eggedosisen. Hell røren i en godt smurt form, ca 24 cm i diameter. Stek bunnen ved 175 °C i ca 30 min. Avkjøl på rist.
Del bunnen i 2-3 lag. Dynk dem med litt melk eller saft. Legg kakebunnen på et fat. Pisk kremfløten med sukker og Freia Vaniljesukker. Tilsett Freia Hakkede Mandler til halvparten av kremen. Fyll kaken med friske bær/syltetøy og krem mellom lagene.
Dekk kaken med resten av kremen og pynt med Daim Strøssel
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
332,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
22,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
23,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bløtkake med gelélokk 2
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
09.05.2013Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
Ferdig kakebunn eller sukkerbrød av:
5 stk egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
Fyll:
1 pk romkrem
3 dl kremfløte
2 dl jordbærsyltetøy
Pynt:
½ pk ferdiggelé med jordbærsmak
3 dl kremfløte
1 ss sukker
2 kurv jordbær(à 400 g)
Kake med gelélokk blir alltid tatt godt imot hos både små og store. Kaken er ganske enkel å lage og blir et flott syn.Fremgangsmåte
Sukkerbrød
1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
2. Sikt i hvetemel og bakepulver, og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
3. Hell røren i en kakeform (24 cm i diameter) belagt med bakepapir i bunnen.
4. Stek sukkerbrødet midt i ovnen på 175 ºC i ca 35 minutter.
Romkrem
1. Følg anvisningen på pakken. Romkrem fåes kjøpt i pulverform som enten skal kokes eller piskes sammen. Den kan også kjøpes ferdig til bruk. Hvis du ønsker, kan du røre inn litt krem i den ferdige romkremen.
Jordbærkrem
1. Visp kremfløte til luftig krem, og vend inn jordbærsyltetøy.
Fremgangsmåte for kaken
1. Del sukkerbrødet i tre lag.
2. Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk. Smør romkremen utover kaken.
3. Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk. Smør på et tynt lag med jordbærsyltetøy og smør utover jordbærkremen.
4. Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk.
5. Del bærene og legg dem tett oppå kaken. Halvsmelt resten av geléen ved svak varme. Fordel den halvsmeltede geléen over bærene og la kaken stå i kjøleskapet noen minutter, til geléen stivner helt igjen.
6. Visp resten av fløten med sukker til luftig krem. Ha kremen i en sprøytepose og dekk kanten rundt kaken. Sprøyt en ring kremtopper ytterst på toppen av kaken.
Rund kakeform, 24 cm i diameter.
I stekeovnen på175 grader ºC i ca 35 minutter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
159,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
15,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bløtkake med banan
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
11.08.2013Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
300 g tørket aprikos
5 dl vann
Kakebunn:
4 dl hvetemel
3 dl sukker
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts vaniljesukker
½ ts salt
2 stk banan
2 stk egg
1 ½ dl lettmelk
2 ss sitronsaft
50 g smør
Fyll:
3 dl aprikossyltetøy
6 dl kremfløte
4 stk banan
Pynt:
20 g bringebær
20 g blåbær
Bløtkake kan inneholde nesten alt mulig. Her har vi laget en bløtkake med bananer og aprikoser.Fremgangsmåte
Kok opp 1/2 liter vann og hell det over oppkuttet aprikos. La det trekke til aprikosene blir myke.
Kakebunn:
Sett ovnen på 180 grader.
Bland mel, sukker, bakepulver, natron, vaniljesukker og salt i en bolle.
Pisk egg, helmelk, sitronsaft og smeltet smør i en bolle. Mos bananene med en gaffel og til sett i eggeblandingen. Bland alt sammen.
Ha deigen i en smurt springform (24 cm). Stek kaken midt i ovnen i ca 35 minutter, eller til deigen ikke fester seg til en strikkepinne når du stikker den midt i kaken.
La kaken avkjøles litt i formen, ta den ut av formen og la den avkjøles helt. Del den deretter forsiktig i tre bunner med en lang skarp kniv.
Fyll:
Smør et tynt lag med aprikossyltetøy på den nederste bunnen. Fordel 1/3 av aprikosene utover.
Del bananene i skiver og fordel halve mengden utover kakebunnen.
Visp kremfløten til luftig krem og smør 1/3 av kremen utover bunnen.
Legg på bunn nummer to og gjenta punkt 7, 8 og 9. Legg på topplokket og smør på resten av kremen.
Pynt så med aprikoser, bringebær og blåbær.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
196,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
26,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bløtkake i rødt, hvitt og blått
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
11.08.2013Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
Sukkerbrød:
5 stk egg
150 g sukker
120 g hvetemel
2 ss potetmel
1 ts bakepulver
Fyll og pynt:
1 dl melk eller juice til dynking
5 dl ferdig vaniljekrem
6 dl kremfløte
100 g bringebærsyltetøy
100 g jordbærsyltetøy
100 g blåbær
100 g bringebær
100 g jordbær
50 g bjørnebær
50 g rips
5 blad frisk mynte
Hva smaker vel bedre enn en stor og deilig bløtkake. Pynt den med friske bær og den vil se helt fantastisk ut!Fremgangsmåte
Sukkerbrød
Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis.
Sikt i hvetemel, potetmel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
Hell røren i kakeform, 24 cm i diameter, belagt med bakepapir i bunnen.
Stek sukkerbrødet midt i forvarmet ovn på 175 ºC i 25 - 35 minutter.
Fyll og pynt
Del kakebunnen i tre lag eller bruk en ferdig 3-lags kakebunn.
Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk.
Visp halvparten av kremfløten til luftig krem.
Smør jordbærsyltetøy jevnt utover kakebunnen og bland vaniljekremen med 2/3 av kremen og fordel halvparten av dette utover bunnen.
Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk. Smør bringebær syltetøy jevnt utover kakebunnen og fordel resten av vaniljekremblandingen utover.
Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk. Smør den siste delen med krem jevnt utover toppen av kaken. Visp resten av kremfløten til luftig krem.
Ha kremen i en sprøytepose med stjernetyll. Sprøyt fine små "sprøyteblomster" rundt kaken. Er det krem igjen kan dette fordeles på toppen av kaken.
Pynt med en ring med blåbær ytterst, så bringebær, jordbær, bjørnebær og til slutt rips i midten.
Pynt gjerne med noen blader sitronmelisse til slutt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
186,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
16,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Stor bløtkake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
16.07.2010Denne retten tar ca
60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Funksjonell matBildet er tatt av
Funksjonell matIngredienser
Bunn:
6 stk. egg
150 gr Sukrin
100 gr hvetemel, siktet
50 gr Fiberfin usynlig fiber (kan byttes med hvetemel)
1 ts bakepulver
Fyll:
1 dl blåbær + Sukrin, evt. blåbærsyltetøy
1 dl bringebær + Sukrin, evt. bringebærsyltetøy
4 dl kremfløte, evt. ferdig vaniljekrem
1 ss Sukrin
Pynt:
4 dl kremfløte
1 ss Sukrin
6 dl friske eller løsfryste bringebær eller jordbær
3 dl friske eller fryste blåbær
Bløtkake smaker like godt til 17. mai som til konfirmasjonen og fødselsdagen. Her har du oppskriften på en nydelig bløtkake uten sukker.
Bløtkaken blir ekstra saftig og god om den lages dagen før.Fremgangsmåte
Ta fram en liten langpanne (ca 20x30 cm), og sett stekeovnen på 175 grader.
Visp egg og Sukrin til stiv eggedosis (ca 6-8 minutter). Sikt i mel og bakepulver, og bland alt lett med en slikkepott. Legg bakepapir i bunnen av langpannen, hell i røren og stek sukkerbrødet midt i ovnen i ca 30 minutter.
Del sukkerbrødet i 2 eller 3 deler før det blir helt kaldt, og legg et fuktig håndkle over. Sukkerbrødet vil antakelig få en sprøere overflate enn vanlig sukkerbrød, men har den samme gode smaken.
Før du fyller bløtkaken, bør bløtkakebunnen ”dynkes” med melk eller juice – ellers kan den lett bli tørr. Bruk 3-4 ss på hvert lag.
Fordel sukrede blåbær over det ene kakelaget. Visp kremen til fyllet med Sukrin. Fordel halvparten av kremen jevnt over bærene. Legg på neste lag sukkerbrød og fordel lettsukrede bringebær eller jordbær over dette. Dekk bærene med krem. Legg på toppen.
Visp resten av fløten, og dekk hele kaken med krem. Pynt med friske eller løst fryste bær like før servering. Du kan også pynte med f.eks. blå druer, ananas, kiwi, fersken eller kanskje hermetiske pærer.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
199,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
16,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++17. mai kaken!
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
14.07.2007Denne retten tar ca
60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
Sukkerbrød:
4 stk. egg
100 g sukker
75 g hvetemel
2 ss potetmel
1 ts bakepulver
Vaniljekrem:
1 stk. vaniljestang
3 dl helmelk
1 dl kremfløte
1 dl sukker (90 g)
3 stk. egg
3 ss maisennamel
Jordbærkrem:
3 dl kremfløte
200 g jordbærsyltetøy
Lokk:
3 dl kremfløte
2 ss sukker
500 g marsipan
blåbær til pynt
jordbær til pynt
Fremgangsmåte
Sukkerbrød:
1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
2. Sikt i hvetemel, potetmel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
3. Hell røren i kakeform, 24 cm i diameter, belagt med bakepapir i bunnen.
4. Stek sukkerbrødet midt i ovnen ved 175 ºC i ca. 35 minutter.
Vaniljekrem:
1. Ha 3 dl melk og halve mengden med sukker i en kjele. Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene og tilsett alt i kjelen. Varm dette opp til kokepunktet under omrøring.
2. Rør sammen 1 dl fløte, eggeplommene, maisenna og resten av sukkeret.
3. Hell den varme væsken oppi eggeblandingen litt etter litt, mens du rører med en visp.
4. Hell blandingen tilbake i kjelen. La blandingen koke opp og småkoke i ca 1. minutt under omrøring. Rør godt slik at kremen ikke brenner seg. Avkjøles hurtig.
Jordbærkrem:
1. Pisk kremen stiv og vend inn jordbærsyltetøy.
Fremgangsmåte:
1. Del sukkerbrødet i tre lag.
2. Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk. Smør vaniljekremen utover kaken. Hvis du ønsker kan du blande inn litt stivpisket kremfølte i vaniljekremen før den smøres utover kaken.
3. Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk. Smør på et tynt lag med jordbærsyltetøy og smør utover jordbærkremen.
4. Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk. Pisket fløte tilsatt sukker til krem og dekk toppen og rundt kanten av kaken med kremen.
5. Klipp ut en runding av bakepapir på ca. 17 cm i diameter og legg den midt oppå kaken.
6. Marsipanen kjevles ut til et rundt stort lokk som er ca. 3 mm tykt og dekker hele kaken. Legg lokket over kaken.
7. Skjær et kryss midt på marsipanlokket som strekker seg fra ytterkant til ytterkant av bakepapirsirkelen. Del stykkene på nytt i to. Du vil da ha 8 like store ”kakestykker”. Rull marsipanen på hver av ”kakestykkene” fra spissen og tilbake til ytterkanten. Ta bort bakepapiret.
8. Marker skille mellom kakestykkene med krem. Bruk en sprøytepose. Pynt med jordbær og blåbær i annenhver del.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
290,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
24,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
18,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Mini bløtkake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
11.08.2013Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
1 stk marengsbunn (porsjons bunner)
½ dl kremfløte
50 g marsipan
50 g jordbær
50 g bringebær
4 blad frisk sitronmelisse
En dessert som ser like søt ut som den smaker! I et romantisk øyeblikk kan den jo deles av to.Fremgangsmåte
Ha marengsbunnen på en liten tallerken. Visp kremfløte til luftig krem.
Ha kremen på marengsbunnen. Legg en skive marsipan oppå. Lag en liten rose av to skiver marsipan og plasser den midt på toppen.
Kutt noen jordbær i skiver og legg dem som vist på bildet. Kutt resten av jordbærene i to, og legg disse og bringebær rundt kaken.
Pynt til slutt med sitronmelisse.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
160,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:2453