Kremkaker og bløtkaker til 17. mai og andre festdager



Oppdatertdato: 2018-05-10 Tema: Kremkaker Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no


Nå som det er like før 17. mai er det på tide med gode oppskrifter til festkaker til alle feiringene. Mai er jo full av festdager og fridager, det er tid for utskeielser, kos og matglede. Bli inspirert av flagget og server gode bløtkaker i rødt, hvitt og blått på 17. mai. Gratulerer med dagen!
Her er de beste og mest brukte kakeoppskriftene våre. Og de krem og bløtkakene med høyest karakter.
Men først en grunnoppskrift på sukkerbrød.

Sukkerbrød grunnoppskrift

Her er 2 størrelser, til rund form med diameter 22 cm og 26 cm.

Til rund form 22 cm.
3 egg
90 g (1 dl) sukker
90 g (1 1/2 dl) hvetemel
1/4 ts bakepulver

Til rund form 26 cm.
6 egg
180 g (2 dl) sukker
180 g (3 dl) hvetemel
1/2 ts bakepulver

160 grader i ca. 35 minutter, på nederste rille

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt på hvetemelet med bakepulver. Skjær melet forsiktig inn i eggedosisen med slikkepott.
Fyll røren i smurt form. Stek på nederste rille til sukkerbrødet er pent gyllent og godt hevet.
Avkjøl kaken i formen, hvelvet på plate eller rist.


17. mai-bløtkake


Prøv også 17. mai-bløtkake.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 20.10.2009
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

1 sukkerbrød
3-4 dl kremfløte (eller mer)
3 ss melk eller eplejus
1-2 dl syltetøy eller bær rørt med litt sukker

Pynt med jordbærsyltetøy på flaske og blå druer



Fremgangsmåte

1. Del sukkerbrødet i to og dynk lagene med melk/jus og stryk på syltetøy. Har du mye krem, kan du blande stivpisket krem med syltetøyet.
2. Legg på den andre delen av kaken og ha krem på toppen.
3. Pynt kaken som et flagg med jordbærsyltetøy og blå druer.
Sett kaken i kjøleskap til den skal serveres. Bløtkake smaker aller best når den har stått i kjøleskap et par timer.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 296,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,82.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Barnas 17. mai - kake


Prøv også Barnas 17. mai - kake.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 14.05.2004
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Prior
Bildet er tatt av Astrid Hals

Ingredienser

Sukkerbrød:
5 egg
150 g sukker
150 g hvetemel
3/4 ts bakepulver

Fyll og pynt:
1 - 1 1/2 dl melk eller fløte til dynking
1 glass (ca. 400 g) jordbærsyltetøy
2 kartonger (6 dl) kremfløte, 4 dl til fyll og 2 dl til dekke av kaken
3 bananer
500 g marsipan
1 eggehvite
pyntegelé i rødt, gult og grønt
kransekakeflagg
konditorfarge
mynte

Kaken stekes i ovn ved 160 °C i ca. 45 min. på nederste rille i form 24 cm i diameter.



Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Hell røren straks i smurt kakeform og stek kaken. Avkjøl den på rist.

Del sukkerbrødet i tre lag og dynk hvert lag med melk eller fløte. Legg den nederste bunnen på serveringsfatet.

Dekk kakebunnen med halvparten av syltetøyet. Pisk 4 dl krem og bland i banan-skiver. Fordel halvparten av banankremen på bunnen. Legg den andre bunnen over og fordel syltetøy og banankrem på den. Legg til sist over den tredje kakebunnen med snittsiden opp.

Pisk 2 dl kremfløte og dekk topp og sider av kaken med kremen. Kjevle ut marsipanen. Kjevle en rund leiv som dekker topp og sider. marsipan som er til overs brukes til figurene. Rull leiven over på kjevlet og løft den forsiktig over på kaken. Strekk forsiktig i marsipanen på sidene for å unngå folder i den.

Kjevle ut rester av marsipanen og trykk ut små rundinger. Skjær et snitt i rundingen. Den lille trekanten som kan trilles til hoder. Vikle sirklene til et kremmerhus. Lim dem sammen med eggehvite og sett dem med spissen opp.

Bruk hvitløkpresse og lag "hår" av marsipanen. Legg en liten klump marsipan i pressen og press ut tynne strimler.

Trill små kuler og lim dem på med eggehvite. Fest "håret" med eggehvite. Klem skjørtene i folder nede, da vil de også stå bedre.

Vi har brukt gelétuber i forskjellige farger til å pynte med. Håret pensles med konditorfarge

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 273,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,26.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Bløtkake med vaniljekrem


Prøv også Bløtkake med vaniljekrem.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 04.06.2008
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kraft foods
Bildet er tatt av Kraft foods

Ingredienser

Sukkerbrød:

3 stk egg
90 g (1 dl) sukker
90 g (1 1/2 dl)hvetemel
0,50 ts Freia bakepulver

Fyll:
1 pakke Freia kakefyll med vaniljesmak
4 dl melk
1 dl bringebær - eller jordbærsyltetøy

Krem:
3 dl kremfløte
1 ss sukker
1 ts Freia vaniljesukker



Fremgangsmåte

1. Visp eggedosis av egg og sukker.
2. Bland mel og bakepulver, og vend det forsiktig i eggedosisen.
3. Fyll røren i smurt form, ca 24 cm i diameter, og stek kaken ved 160°C i ca 40 min på nederste rille.
4. Avkjøl kaken i formen på rist.
5. Lag Freia Kakefyll med vaniljesmak etter anvisning på pakken.
6. Del kaken i to eller tre lag og legg dem sammen med syltetøy og Freia Kakefyll mellom lagene.
7. Dekk kaken med pisket krem og pynt gjerne med friske bær.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 205,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,13.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Pavlova.

Pavlova


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 09.04.2016
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kakemonsen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

4 eggehviter
1 1/2 kopper sukker
2 ts 5% eddik
3 dråper vaniljeessens
1 ss maizena
1 kopp valnøtter

1 liten boks kremfløte
2 ts sukker
1 ts vanljesukker

12-15 jordbær
2-3 pasjonsfrukt


Pavlova er en klassisk festkake som passer til 17 mai ++ Kaken bør spises samme dag, blir fort bløt i kjøleskapet og flyter nesten vekk. Bunnen kan fryses.
Vi lagde kremen som en blanding av krem og litt romkrem. Blir god smak på den da.
Og frukt og bær på toppen er valgfritt, men vår versjon som dere ser på bildet var slettes ikke så gal.


Fremgangsmåte

Pisk eggehviter og sukker sammen i kjøkkenmaskin i ca 10 minutter, tilsett eddik, essens og maizena. Pisk i ytterligere 5 minutter. Rør forsiktig inn valnøttene med en slikkepott.

Tegn opp en sirkel på ca 24 cm i diameter på et bakepapir, snu papiret og fordel røren innenfor sirkelen. Glatt røren til en jevn kake.

Sett stekeoven 180 Grader.
Skru ned til 100 grader når kaken settes inn, stekes 1 time. Skru av varmen og sett en tresleiv i ovnsdøren, la kaken bli helt kald før den taes ut av ovnen.

Pisk krem med sukker og vaniljesukker. Bre utover kaken og legg frukt over.

Spesielle egenskaper
Glutenfri, Uten hvetemel

Kilde:
Magne

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 276,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 30,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,1.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kvæfjordkake orginalen.

Kvæfjordkake orginalen


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 26.03.2003
Denne retten tar ca 75 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

100 g sukker
100 g smør
4 eggeplommer
100 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
4 ss melk

Marengs:
4 eggehviter
200 g sukker
100 g mandler

Romkrem:
2 eggeplommer
1 ss sukker
1,5 ss maizena
2 dl fløte
Romessens

2,5 dl kremfløte
1 ss sukker



Fremgangsmåte

Rør smør og sukker luftig. Rør inn eggeplommene. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker. Rør det inn vekselvis med melken. Kle en liten langpanne med bakepapir. Fordel deigen jevnt utover. Pisk eggehvitene stive og rør inn sukker. Fordel marengsen over deigen i formen. Hakk mandlene og dryss de over. Stek ved 180 grader midt i ovnen til den har pen farge. Avkjøl på rist.

Fyll:
Pisk sammen eggeplommer, sukker, maisenna og fløte. Kok opp under omrøring. Avkjøl og rør inn romessens etter smak. Kremfløten piskes med sukker og røres sammen med romkremen.
Del kaken i 2 deler på tvers. Legg de ene på ett fat med marengsen ned og fordel kremen over . Legg på den andre siden med marengsen opp. Server ved den gode anledning. Det kan brukes ferdig romkrem, men det er litt "juks".

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 364,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,4.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bløtkake med banan.

Bløtkake med banan


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 11.08.2013
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

Kakebunn:
4 dl hvetemel
3 dl sukker
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts vaniljesukker
½ ts salt
2 stk banan
2 stk egg
1 ½ dl melk
2 ss sitronsaft
50 g smør

Fyll:
200 g tørket aprikos
5 dl vann
6 dl kremfløte
4 stk banan

Pynt:
50 g tørket aprikos
20 g bringebær
20 g blåbær


Bløtkake kan inneholde nesten alt mulig. Her har vi laget en bløtkake med bananer og aprikoser.


Fremgangsmåte

Kok opp 1/2 liter vann og hell det over aprikosene.

Kakebunn
Sett ovnen på 180 grader. Bland mel, sukker, bakepulver, natron, vaniljesukker og salt i en bolle. Mos bananene med en gaffel. Pisk egg, helmelk, sitronsaft og smeltet smør i en bolle. Bland alt sammen. Ha deigen i en smurt springform. Stek kaken midt i ovnen i ca 35 minutter, eller til deigen ikke fester seg til en strikkepinne når du stikker den midt i kaken. La kaken avkjøles litt i formen,, ta den ut av formen og la den avkjøles helt. Del den deretter forsiktig i tre bunner med en lang skarp kniv.

Fyll
Del aprikosene i to og fordel halve mengden utover kakebunnen. Del bananene i skiver og fordel halve mengden utover kakebunnen. Visp kremfløten til luftig krem og smør 1/3 av kremen utover bunnen. Legg på bunn nummer to og gjør det samme her. Legg på topplokket og smør på resten av kremen. Pynt så med aprikoser, bringebær og blåbær.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 198,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,17.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bløtkake med gelélokk 2.

Bløtkake med gelélokk 2


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 09.05.2013
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

Ferdig kakebunn eller sukkerbrød av:
5 stk egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver

Fyll:
1 pk romkrem
3 dl kremfløte
2 dl jordbærsyltetøy

Pynt:
½ pk ferdiggelé med jordbærsmak
3 dl kremfløte
1 ss sukker
2 kurv jordbær(à 400 g)


Kake med gelélokk blir alltid tatt godt imot hos både små og store. Kaken er ganske enkel å lage og blir et flott syn.


Fremgangsmåte

Sukkerbrød
1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
2. Sikt i hvetemel og bakepulver, og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
3. Hell røren i en kakeform (24 cm i diameter) belagt med bakepapir i bunnen.
4. Stek sukkerbrødet midt i ovnen på 175 ºC i ca 35 minutter.

Romkrem
1. Følg anvisningen på pakken. Romkrem fåes kjøpt i pulverform som enten skal kokes eller piskes sammen. Den kan også kjøpes ferdig til bruk. Hvis du ønsker, kan du røre inn litt krem i den ferdige romkremen.

Jordbærkrem
1. Visp kremfløte til luftig krem, og vend inn jordbærsyltetøy.

Fremgangsmåte for kaken
1. Del sukkerbrødet i tre lag.
2. Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk. Smør romkremen utover kaken.
3. Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk. Smør på et tynt lag med jordbærsyltetøy og smør utover jordbærkremen.
4. Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk.
5. Del bærene og legg dem tett oppå kaken. Halvsmelt resten av geléen ved svak varme. Fordel den halvsmeltede geléen over bærene og la kaken stå i kjøleskapet noen minutter, til geléen stivner helt igjen.
6. Visp resten av fløten med sukker til luftig krem. Ha kremen i en sprøytepose og dekk kanten rundt kaken. Sprøyt en ring kremtopper ytterst på toppen av kaken.

Rund kakeform, 24 cm i diameter.
I stekeovnen på175 grader ºC i ca 35 minutter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 175,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,58.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også 17. mai kaken!.

17. mai kaken!


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 14.07.2007
Denne retten tar ca 60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

Sukkerbrød:
4 stk. egg
100 g sukker
75 g hvetemel
2 ss potetmel
1 ts bakepulver

Vaniljekrem:
1 stk. vaniljestang
3 dl helmelk
1 dl kremfløte
1 dl sukker (90 g)
3 stk. egg
3 ss maisennamel

Jordbærkrem:
3 dl kremfløte
200 g jordbærsyltetøy

Lokk:
3 dl kremfløte
2 ss sukker
500 g marsipan
blåbær til pynt
jordbær til pynt




Fremgangsmåte

Sukkerbrød:
1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
2. Sikt i hvetemel, potetmel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
3. Hell røren i kakeform, 24 cm i diameter, belagt med bakepapir i bunnen.
4. Stek sukkerbrødet midt i ovnen ved 175 ºC i ca. 35 minutter.

Vaniljekrem:
1. Ha 3 dl melk og halve mengden med sukker i en kjele. Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene og tilsett alt i kjelen. Varm dette opp til kokepunktet under omrøring.
2. Rør sammen 1 dl fløte, eggeplommene, maisenna og resten av sukkeret.
3. Hell den varme væsken oppi eggeblandingen litt etter litt, mens du rører med en visp.
4. Hell blandingen tilbake i kjelen. La blandingen koke opp og småkoke i ca 1. minutt under omrøring. Rør godt slik at kremen ikke brenner seg. Avkjøles hurtig.

Jordbærkrem:
1. Pisk kremen stiv og vend inn jordbærsyltetøy.

Fremgangsmåte:
1. Del sukkerbrødet i tre lag.
2. Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk. Smør vaniljekremen utover kaken. Hvis du ønsker kan du blande inn litt stivpisket kremfølte i vaniljekremen før den smøres utover kaken.
3. Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk. Smør på et tynt lag med jordbærsyltetøy og smør utover jordbærkremen.
4. Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk. Pisket fløte tilsatt sukker til krem og dekk toppen og rundt kanten av kaken med kremen.
5. Klipp ut en runding av bakepapir på ca. 17 cm i diameter og legg den midt oppå kaken.
6. Marsipanen kjevles ut til et rundt stort lokk som er ca. 3 mm tykt og dekker hele kaken. Legg lokket over kaken.
7. Skjær et kryss midt på marsipanlokket som strekker seg fra ytterkant til ytterkant av bakepapirsirkelen. Del stykkene på nytt i to. Du vil da ha 8 like store ”kakestykker”. Rull marsipanen på hver av ”kakestykkene” fra spissen og tilbake til ytterkanten. Ta bort bakepapiret.
8. Marker skille mellom kakestykkene med krem. Bruk en sprøytepose. Pynt med jordbær og blåbær i annenhver del.


Raskt næringsinnhold

Denne retten har 309,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,38.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2453







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.