Vårruller er ikke bare noe man spiser på kinarestaurant, gatekjøkken eller ferie. Hjemme er det ikke noe hokus pokus å lage disse, og da mener jeg ikke å fritere opp frosne fra fryseren, men å lage de helt fra bunnen. Vårruller kan se litt vrient ut, men om du bruker ferdig vårrulldeig/papir, olje i en dyp stekepanne og ett fyll du lager i pannen først så er det enkelt å sette disse sammen og steke dem.
Her er flere oppskrifter og flere av de vi bruker hjemme. Nydelig snacks eller smårett som du dypper i saus.
Og husk at det ikke er bare i Kina man lager våruller, både Filippinene og Thailand + flere andre land i Asia har dette på menyen.
Thai vårruller 2
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
08.12.2017Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
100 g finhakket kyllingbrystfilet
50 g finhakkede, rå reker uten skall
1 reven gulerot
100 g bønnespirer
2 vårløk i skiver
1 cm finhakket, skrellet, frisk ingefærrot
2 ts soyasaus
2 ts fiskesaus
2 ts maismel
2 ss vann
16 firkanter á 12 cm vårrulldeig
Vegetabilsk olje til frityrsteking
Vårruller er hverdagsmat eller snacks hos oss. Når en får litt svungen på det så er det ikke vanskelig å lage. Her i thai versjon med søt chilisaus bakFremgangsmåte
Bland kyllingkjøtt, reker, gulrot, bønnespirer, vårløk, ingefær, soya- og fiskesaus i en skål.
Pisk maismel og vann sammen til en fin deig. Legg 2 ts fyll på hvert stykke deig i det ene hjørnet. Fold snippen over fyllet og fold venstre og høyre hjørnesnipp inn mot midten, rull rullen sammen, så den ligner en sigar. Pensle kantene på det fjerde hjørne med maismelblandingen, så rullen »limes« godt sammen.
Varm oljen opp i en wok eller dyp sauterpanne. Når en brødterning bruner på 40 sekunder, er oljen klar til fritering. Frityrstek vårrullene ved middelvarme, til de er gyldenbrune på alle sider. Drypp av på kjøkkenrull. Server vårrullerne med en søt chilisaus
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
67,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Thai vårruller
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
06.02.2003Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
1 pk vårrullpannekaker, dypfrosne
50 g vermicelli, bløtlagt 20 min i varmt vann
4 kinesiske sopp, bløtlagt i 20 min i varmt vann
1 ss korianderblader og stengler, finhakket
50 g bambusskudd, finhakket
1 stor vårløk, finhakket
1 liten gulrot, finrevet
1 kålblad, finhakket
100 g bønnespirer, hakket
125 g kjøttdeig av svin eller kylling
1 ss fiskesaus
1/2 ts finhakket hvitløk
vegetabilsk olje til frityrsteking
Gode thai vårruller med nye smak. Lag gjerne opp flere og frys de ned når du først lager dem. Enkle å lage etter litt trening.Fremgangsmåte
(12 store eller 36 små)
Vårrullpannekakene legges til tining i et kjøkkenhåndkle. Vermicellien avrennes og skjæres i 4 cm lengder. La soppen avrennes, fjern stilkene og finhakk sopphattene. Bland sopp og vermicelli med krydderurtene, grønnsakene og kjøttet. Tilsett fiskesaus og bland alt godt sammen.
For å lage små vårruller skjæres pannekakene i fire. Ta dem fra hverandre og dekk til med kjøkkenhåndkle igjen. Legg en skjefull med fyll i hjørnet på hver pannekake og brett hjørnespissene over. Brett inn sidene over fyllet og rull sammen oppover mot spissen. Fukt spissen og brett den ned.
Til store vårruller brukes pannekakene hele.
Varm olje i en frityrgryte eller wokpanne. Ha en rist dekket med kjøkkenpapir stående klar. Når oljen er varm, legg forsiktig tre eller fire vårruller nedi, og stek til de er gyllenbrune. Legges på risten til avrenning.
Legg vårrullene på en tallerken og pynt med koriander- eller persillekvaster.
Serveres med en bolle søt Thai chilisaus.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
172,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
24,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Mini Vårruller
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
18.08.2013Denne retten tar ca
45 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
1 grønn chili
75 g kokt eller stekt kyllingbryst
1,2 dl vegetabilsk olje
1 liten finhakket løk
1 presset hvitløkfedd
1 liten gulrot, skåret i fysrtikktynne strimler
1 vårløk i tynne skiver
1 liten rød paprika, renset og skåret i fyrstikktynne strimler
25 g bønneskudd
1 ts sesamolje
4 store ark filodeig (vårrullflak)
1 lettpisket eggehvite
frisk gressløk til pynt
lys soyasaus til servering
Vårruller har blitt en favoritt her hjemme. Og når du først har lagd dem ett par ganger så går det lettere og lettere. Denne er fin som kveldskos og fingermat, og kan lages i en wok eller dyp stekepanne.Fremgangsmåte
Fjern omhyggelig frø og kjernehusvegger fra chilien og finhakk den. Bruk eventuelt gummihansker for å beskytte hendene, for saften fra chilien kan svi. Ikke gni deg i øynene!
Skjær kyllingbrystene i tynne strimler med en skarp kniv. Varm opp en wok og ha i 2 ss vegetabilsk olje. Når oljen er varm, har du i løk, hvitløk og chili og freser dette under omrøring i 1 minutt. Ha i kyllingstrimlene og stek under konstant omrøring ved sterk varme til de er brune over det hele.
Tilsett gulrot, vårløk og paprika i woken og fres under omrøring i ca 2 minutter. Ha i bønnespirene, rør inn sesamoljen, trekk pannen av varmen og la blandingen avkjøles.
Del hvert ark med filodeig i fem korte remser. Legg litt av blandingen på den ene enden av hver remse, la det være en liten kant på hver side, brett nn langsidene og rull sammen deigen.
Lukk og pensle pakkene med eggehviten og avkjøl dem, utildekket, i 15 minutter før steking.
Tørk av woken med kjøkkenpapir, varm den op på ny og ha i resten av den vegetabilske oljen. Når oljen er varm, legger du i rullene puljevis og steker dem til de er sprø og gyllenbrune. La dem renne av på kjøkkenpapir. Pynt med gressløk og server sammen med lys soyasaus som dip.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
231,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
8,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
19,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,28.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Vårruller med chili- og koriander-dipsaus
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
25.07.2013Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
100 g tynne eggenudler
3 ss olivenolje
2 hvitløkfedd, presset
2 bein- og skinnfrie kyllingbryst, skåret i tynne strimler
6-8 vårløk, skåret i tynne skiver
1 stor gulrot, revet
125 g bønneskudd
1 ts tørkede chiliflak
20 vårrulldeig-flak
2 egg, sammenpisket
Dipsaus:
2 ss klar honning
2 ss chilisaus
2 ss hakket frisk koriander
Nydelig og enkelt når man først har fått treningen. Her har vi brukt frityren, men kan også bakes i stekeovnen.Fremgangsmåte
Kok nudlene i en stor kjele med kokende vann i 3-4 minutter. La dem renne godt av, og del dem i 5 cm lange biter.
Varm opp 1 ts av oljen i en stekepanne. Tilsett hvitløken og la den steke forsiktig i 1 minutt. Ha i kyllingstrimlene og la det fortsette å steke i 3 minutter, til kyllingen er gjennomstekt. Bland i vårløk, gulrot, bønneskudd og chiliflak, og la det steke i 1 minutt til.
Forvarm stekeovnen til 200 C. Pensle deigflakene på den ene sida med litt sammenpisket egg. Legg litt fyll på hvert flak med en skje og rull flaket sammen. Pass på å brette inn sidene under rullingen slik at fyllet er helt innesluttet. Pensle hver vårrull med litt olje og legg den på en bakeplate. La vårrullene steke i 10-12 minutter, til de er gylne.
Bland sammen alle ingrediensene til chili-dipsausen i en bolle. Server dipsausen sammen med vårrullene.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
165,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
19,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kinesiske vårruller
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
25.07.2013Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
2 egg
salt
150 g hvetemel (ca 2 1/2 dl)
5 dl melk
1 dl vann
2 ss smør eller margarin
Marinade:
1/2 dl olje
1 ss soya
salt
pepper
Fyll:
300 g fersk skinke
1 boks Bean Sprouts (spirede bønner, ca 200 g)
1/2 boks bambusskudd (ca 140 g)
1 boks sjampinjong i skiver ( ca 200 g)
1 purre
2 ss olje
2 ts potetmel
2 ss vann
salt
pepper
1 eggehvite til pensling
olje til frityrkoking
Dette er godt og enkelt når man først har prøvd ett par ganger
Fremgangsmåte
(8 pannekaker)
Rør sammen pannekakerøren og stek tynne pannekaker. Legg dem utover til avkjøling.
Strimle skinken fint opp og legg den i marinaden som er blandet godt sammen. La strimlene trekke ca 10 minutter.
Sil bean sprouts, bambusskudd og sjampinjong. Rens og skyll purre, skjær den i skiver og bambusskuddene i strimler.
Fres bambusskudd, purre og sopp i olje, tilsett skinke og fres videre i 5 minutter, rør inn bean sprouts og la den bli varm.
Jevn retten med potetmel utrørt i litt vann. Kok opp, smak til med salt og pepper, avkjøl.
Legg fyllet midt på hver pannekake, rull dem sammen og pensle skjøtene med eggehvite og la dem ligge ca 10 minutter.
Varm oljen til 180 C, kok rullene til de blir gyllenbrune. Ta dem opp med en hullslev og la dem renne av på et husholdningspapir.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
117,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Cha gio (Vietnamesiske vårruller)
Antall porsjoner =
20Dato lagt inn eller oppdatert
07.11.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
50 g cellofan mung nudler
3 tørkede shiitake sopp
250 g svinekjøtt hakket
1 gulrot, skrelt, grovrevet
2 sjalottløk, finsnittet
2 fedd hvitløk, knust
170 g hermetisk krabbe kjøtt, uten kraft
1 ss fiskesaus
2 ts finkornet sukker
1/2 ts hvit pepper
20 runde rispapir ark
Vegetabilsk olje, til fritering
Babysalatblad, til servering
Frisk mynte blader, til servering
Nuoc cham (dip saus)
0,6 dl fiskesaus
1 lang fersk rød chili, uten frø, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
2 ss vann
2 ss frisk lime juice
1 ss risvin eddik
1 ss finkornet sukker
Rett og slett vietnamesiske vårruller. Men vi spiser mye vårruller, så det er greit med litt variasjon.Fremgangsmåte
Nuoc cham saus.
For å lage nuoc cham, hell fiskesaus, chili, hvitløk, vann, limesaft, eddik og sukker i en liten bolle og rør til sukkeret er oppløst.
1
Plasser nudler og sopp i en middels bolle som tåler varme og dekk med kokende vann. Sett til side i 10 minutter eller til nudlene er møre. Ta opp og sil av vann. Bruk hendene til å presse ut overflødig væske fra soppen. Fjern stilkene fra soppen og kast. Skjær soppen i tynne skiver
2
Klipp nudlene i korte biter med en saks. Bland nudler, kjøttdeig, gulrot, sjalottløk, hvitløk, krabbekjøtt, fiskesaus, sukker og pepper i en stor bolle.
3
Bløtlegg rispapir i et fat med varmt vann til de er myke og smidige, men ikke for lenge . Bruk så en ren arbeidsbenk og legg ut rispapirarkene. Plasser en toppet spiseskje av nudelblandingen langs midten av arket. Brett inn sidene og rull stramt opp for å pakke inn fyllet, med skjøten ned på et stekebrett og dekk med et fuktig kjøkkenhåndkle. Gjenta med resten av rispapir ark og noodle blanding.
4
Legg nok olje til en stor tykkbunnet kasserolle til å nå en dybde på 10cm eller bruk frityrkokeren. Varm opp til 180 ° C over høy varme (oljen er klar når en brødterning blir brun på på 15 sekunder). Tilsett 5 vårruller til olje- og kok i 2-3 minutter eller til de er gyllenbrune og gjennomstekt. Bruk klype til å overføre til en plate dekket med papirhåndkle. Gjenta flere omganger, med de resterende vårruller, husk å holde oljen varm.
5
Skjær hver vårrull i 2, om ønskelig. Serveres med nuoc Cham, salat og mynteblader.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
186,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
18,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Vårrull med friterte grønnsaker
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
05.04.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
100 g finhakket kyllingbrystfilet
50 g finhakkede, rå reker uten skall
1 reven gulerot
100 g bønnespirer
2 vårløk i skiver
1 cm finhakket, skrellet, frisk ingefærrot
2 ts soyasaus
2 ts fiskesaus
2 ts maismel
2 ss vann
16 firkanter á 12 cm vårrulldeig
Vegetabilsk olje til frityrsteking
Valgfrie grønnsaker til fritering.
Dette er en fin kombinasjon. Grønnsaker i biter som bare raskt dyppes i frityren sammen med vårrullene, Vi følger oppskrift til thailandske vårruller.Fremgangsmåte
Bland kyllingkjøtt, reker, gulerot, bønnespirer, vårløk, ingefær, soya- og fiskesaus i en skål.
Pisk maismel og vann sammen til en fin deig. Legg 2 ts fyll på hvert stykke deig i det ene hjørnet. Fold snippen over fyllet og fold venstre og høyre hjørnesnipp inn mot midten, rull rullen sammen, så den ligner en sigar. Pensle kantene på det fjerde hjørne med maismelblandingen, så rullen »limes« godt sammen.
Kutt grønnsaker i passende biter. Vi brukte gulrot, broccoli, blomkål og paprika.
Varm oljen opp i en wok eller dyp sauterpanne. Når en brødterning bruner på 40 sekunder, er oljen klar til fritering. Frityrstek vårrullene ved middelvarme, til de er gyldenbrune på alle sider. Drypp av på kjøkkenrull.
Det samme gjentas med grønnsakene.
Server vårrullerne med en søt chilisaus
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
173,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
18,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Lumpiang Sariwa
Antall porsjoner =
3Dato lagt inn eller oppdatert
01.10.2012Denne retten tar ca
45 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
Fyll:
2 kopper søtpotet i små terninger
2 ss fiskesaus
450 gram kål, strimlet
1 ½ kopp gulrøtter, strimlet
½ kopp vann
½ kopp peanøtter eller cashewnøtter, knust
6 blad salat, vi brukte kinakål
225 gram svinekjøtt i tynne skiver
1 pakke ekstra fast tofu, skiver i strimler(valgfritt)
1 kopp reker, uten skall
2 kopper snittebønner, hakket
1 mellomstore løk, hakket
½ kopp koriander, hakket
3 ss hvitløk, finhakket
1 terning kjøttbuljong, helst svin
Wrapper(deig)
1 kopp hvetemel
2 egg
2 ss matolje
½ ts salt
1 ½ kopper melk
saus
1 ss soyasaus
½ kopp brunt sukker
2 kopper vann
1/2 terning kjøttbuljong, helst svin
1 ss hvitløk, finhakket
2 ss maisenna (fortynnet i 4 ss vann)
Lumpiang Sariwa eller Fresh Spring Roll er en rett sammensatt av forskjellige grønnsaker og kjøtt med en myk deig rundt, garnert med en søt saus og knuste nøtter. Det er mange varianter av denne retten. Vi brukte denne oppskriften som utgangspunkt med litt justeringer.Fremgangsmåte
Fyllet
Fres hvitløk og løk i en varm panne med olje
Legg i svinekjøtt og stek til fargen blir lys brun
Ha i vann og buljongterning og kok til kjøttet er mørt.
Tilsett reker og søtpoteter og kok i 5 minutter eller til potetene er myke
Tilsett tofu og stek i noen minutter
Ha i koriander, gulrøtter og bønner og bland med de andre ingrediensene
Legg kålen i og la koke i 5 minutter
Legg i fiskesaus og bland. Sett til side
Wrapper
Ha egg i en bolle og tilsett melk mens du pisker
Bland i mel og salt
Tilsett olje og rør godt
Stekes i en panne med litt smør i, som pannekaker.
Stekes kun på 1 side og når overflaten er tørr tas den opp.
Legges til side og gjenta til du har ca 6 stk.
Sausen
Kok opp vann
Tilsett brunt sukker og svinekjøtt buljongterning
Tilsett litt salt og soyasaus og bland godt
Rør ut maisenna i litt vann og tilsett. Rør godt
Kok til sausen blir tykk. Sett til side.
Lage Lumpia
Legg en pannekake på en plate og plasser ett salatblad i øverste del av deigen.
Bruk skje og legg fyll i midten over salatbladet med skje
Brett opp den nederste delen og så rull sidene til den er innpakket.
Legg på tallerken og hell over saus.
Drysses med nøtter og hvitløk.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
82,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
10,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Fresh Lumpia på Filippinsk vis
Antall porsjoner =
8Dato lagt inn eller oppdatert
08.07.2012Denne retten tar ca
45 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
3 kopper jicama(neper) julienne(fyrstikkbiter)
1 liten hodekål raspet
1 mellomstor gulrot
2 middels store søtpoteter skivet i små biter
1 liten løk i skiver
3 fedd hvitløk hakket
1/4 kilo hakket svinekjøtt eller reker
noen salatblader
salt og pepper etter smak
1/2 kopp rekekraft|
Egg Roll wrappers, vårrulldeig ferdigkjøpt
Lumpia saus
1 kopp vann
1 kopp brunt sukker
1-1/2 ss maissenna
2-3 ss hvitløk, finhakket
Litt hakkede nøtter
Dette er det som kalles fersk vårrull. Brukes som smårette, forrett eller enkel lunsj. mange varianter av fyll. Det brukes eggbasert wrapper/vårrulldeig.Fremgangsmåte
Surr hvitløk og løk i litt olje.
Legg i svinekjøtt og surr til den er brun.
Krydre med litt salt og pepper.
Tilsett neper og bland sammen.
Hell i rekekraften.
Dekk til og surr over middels lav varme i ca 10 minutter eller til nepene blir litt myke.
Tilsett søtpoteter og gulrøtter.
Bland og dekk igjen.
Stek i ca 3 minutter eller til søte potetene er ferdig, men ikke grøtaktig.
Til slutt legg i kålen, bland og sett ned varmen. Skal være myk.
Fyllet er ferdig.
La dette avkjøles litt og dryppes av i en sil.
Lumpia.
Legg ett par salatblader på en wrapper. Legg på ca 2 ss fyll på den ene halvdelen.
Brett sammen fra den ene siden, brett inn sider og så resten av wrapperen. Ha litt vann på deige og forsegl den.
Gjenta med alle
Lumpia sausen:
Bring vannet i kok.
Tilsett sukkeret til det kokende vannet og rør til det er oppløst.
Ta 1/4 kopp av blandingen, tilsett maissenna, rør om og hell tilbake.
Fjern fra varmen når den tykner
Bland i hvitløk og hakkede nøtter!
Lumpia serveres med kald med sausen til å dyppe i.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
73,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
13,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Thailandske vårruller (Porpietord)
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
30.05.2005Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Netmat.noBildet er tatt av
Børge AntonsenIngredienser
1 pk vårrull rispapir eller;
1 pk vårrull pastry (Disse er ferske og skal ikke fuktes)
100 g glassnudler, bløtlagt i 40 min
20 g tørket strimlet sopp, bløtlagt i 40 min
100 g bambusstrimler, finhakket
100g gulrot, finrevet
100 g nykål, finhakket
100 g bønnespirer
250 g kjøttdeig av svin eller kylling
1 ts malt hvit pepper
1/2 ss fiskesaus
3/4 ss soyasaus med sopp
3/4 ss sukker
2 egg
1/2 ss finhakket hvitløk
vegetabilsk olje til frityrsteking
4-5 ss søtchilisaus for vårrull
Lim : Kok 1 ss hvetemel og 3ss vann
Hvis du ikke få tak i nykål og bønnespirer, kan du bruke 300g gulrot i steden.
Fremgangsmåte
Vårrull rispapirene skal fuktes, slik at de blir myke, og legges utover på et fuktig kjøkkenhåndkle, gjerne 4 stk. i gangen. Glassnudlene avrennes og skjæres i 3 cm lengder. La soppen avrennes du får nå ca. 100 g . Bland kjøttet, egget, soppen, grønsakene og Glassnudlene . Tilsett fiskesaus, soyasaus, pepper, sukker og bland alt godt sammen.
Varm 3 ss olje i en wok og stek hvitløken til den er gylden. Ha blandingen ovenfor i woken til blandingen er gjennomstekt. La det avkjøle.
Legg en skjefull med fyll i hjørnet på hvert rispapir og brett hjørnespissene over. Brett inn sidene over fyllet og rull sammen oppover mot spissen. Lim spissen og brett den ned.
Varm olje i en frityrgryte eller wok. Ha en rist dekket med kjøkkenpapir stående klar. Når oljen er varm, legges forsiktig tre eller fire vårruller nedi, og stek til de er gyllenbrune. Legges på risten til avrenning.
Legg vårrullene på en tallerken og pynt med issalat og agurk.
Serveres med en bolle søt chilisaus for vårrull.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
192,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
18,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Harumaki springroll-japansk vårrull
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
26.04.2015Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
10 wrappers for vårrull
2 shiitake sopper
1 ts ingefær raspet
1 klype salt
1 ss soyasaus
0,5 ss sake
1 dash pepper
1 ss sesam olje
1 ts japansk sennep
50 gram hakket purre
50 g hakket minimais
50 g bønnespirer
50 g gulrot
150 g hakket svine eller kyllingkjøtt
150 g hakkede reker
Hvetemel
Frityrolje
En japansk variant av vårrull som vi har fornorsket. Egentlig ikke så forskjellig fra kinesisk vårrull. Nydelig kveldskos foran tv'en.Fremgangsmåte
1. Legg de tørkede soppene i litt vann til de blir myke.
2. Kutt så opp alle grønnsakene i små strimler som så stekes lett i en stekepanne.
3. Bland kjøtt og reker i en bolle med raspet ingefær og litt salt. Ha i soyasausen, sake og ett dryss pepper og rør sammen.
4. Så blandes dette med grønnsakene som er lettstekte og myke, før shiitaken snittes i strimler og blandes inn.
5. Til slutt røres det inn litt sesamolje før massen deles i 10 små hauger.
6. For å lage harumakien så deler du opp wrapperene i 10 flak. Legg en klump med fyll på hjørnet nærmest deg og rull sammen. Når du er halvveis så bretter du inn sidene før du ruller ferdig.
7. Lim de sammen i enden med litt mel og vann
8. Varm opp frityroljen i en gryte, dyp panne eller frityrkoker. Til ca 140 grader. Bruk solsikke, raps eller peanøttolje. Ha i noen av rullene og øk varmen litt. Når de har en gylden farge tas de opp og legges på tørkepapir.
9. Til dipping blander du sennep med soyasaus.
Tips for fritering av vårruller
Oljen skal være ca 140 grader. Putt en pinne i oljen og det vil boble svakt rundt enden. Ikke la varmen bli for lav for da blir de ikke sprø.
Ikke stek for mange av gangen. Da går tempen ned og de får lite plass.
Om du stresser med dette, kan du og steke rullene i en stekepanne eller wok med olje.
Advarsel
Om det skulle begynne å brenne, dekk til med håndklær, ta vekk fra platen, men for all del ikke sprut på vann. Det sikreste er en frityrkoker. Hjemme har vi det, men og en liten gryte som vi bruker til dette når det bare er noen få som skal kokes.
Frityrolje kan brukes flere ganger, men siles innimellom.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
181,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 12,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3082