Fotograf:Rosemarie Pettersen Gode thai vårruller med nye smak. Lag gjerne opp flere og frys de ned når du først lager dem. Enkle å lage etter litt trening.
Vårrullpannekakene legges til tining i et kjøkkenhåndkle. Vermicellien avrennes og skjæres i 4 cm lengder. La soppen avrennes, fjern stilkene og finhakk sopphattene. Bland sopp og vermicelli med krydderurtene, grønnsakene og kjøttet. Tilsett fiskesaus og bland alt godt sammen.
For å lage små vårruller skjæres pannekakene i fire. Ta dem fra hverandre og dekk til med kjøkkenhåndkle igjen. Legg en skjefull med fyll i hjørnet på hver pannekake og brett hjørnespissene over. Brett inn sidene over fyllet og rull sammen oppover mot spissen. Fukt spissen og brett den ned.
Til store vårruller brukes pannekakene hele.
Varm olje i en frityrgryte eller wokpanne. Ha en rist dekket med kjøkkenpapir stående klar. Når oljen er varm, legg forsiktig tre eller fire vårruller nedi, og stek til de er gyllenbrune. Legges på risten til avrenning.
Legg vårrullene på en tallerken og pynt med koriander- eller persillekvaster.
Serveres med en bolle søt Thai chilisaus.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matoppskrift.no
(Intern: 6201)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Forrett Land:
Thailand Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2003-02-06
Oppdatert dato:2020-02-16
Lesere: 21577 totalt.