Fotograf:
Rosemarie Rodriguez
Rett og slett vietnamesiske vårruller. Men vi spiser mye vårruller, så det er greit med litt variasjon. Oppskriften inneholder
187 Kalorier,
19 g Karbo,
12 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Skalldyr, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Cha gio (Vietnamesiske vårruller) er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,3 poeng fra 3 lesere
Lesere:
9145 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Cha gio (Vietnamesiske vårruller)!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 186.59 | 97.80 | Kcal |
Protein | 11.66 | 6.11 | gram |
Karbohydrat | 18.74 | 9.82 | gram |
Kostfiber | 0.86 | 0.45 | gram |
Fett | 7.03 | 3.68 | gram |
Mettet fett | 1.07 | 0.56 | gram |
Salt | 1.86 | 0.98 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.93 | Kr 4.16 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 048 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 40,17 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Nuoc cham saus.
For å lage nuoc cham, hell fiskesaus, chili, hvitløk, vann, limesaft, eddik og sukker i en liten bolle og rør til sukkeret er oppløst.
1
Plasser nudler og sopp i en middels bolle som tåler varme og dekk med kokende vann. Sett til side i 10 minutter eller til nudlene er møre. Ta opp og sil av vann. Bruk hendene til å presse ut overflødig væske fra soppen. Fjern stilkene fra soppen og kast. Skjær soppen i tynne skiver
2
Klipp nudlene i korte biter med en saks. Bland nudler, kjøttdeig, gulrot, sjalottløk, hvitløk, krabbekjøtt, fiskesaus, sukker og pepper i en stor bolle.
3
Bløtlegg rispapir i et fat med varmt vann til de er myke og smidige, men ikke for lenge . Bruk så en ren arbeidsbenk og legg ut rispapirarkene. Plasser en toppet spiseskje av nudelblandingen langs midten av arket. Brett inn sidene og rull stramt opp for å pakke inn fyllet, med skjøten ned på et stekebrett og dekk med et fuktig kjøkkenhåndkle. Gjenta med resten av rispapir ark og noodle blanding.
4
Legg nok olje til en stor tykkbunnet kasserolle til å nå en dybde på 10cm eller bruk frityrkokeren. Varm opp til 180 ° C over høy varme (oljen er klar når en brødterning blir brun på på 15 sekunder). Tilsett 5 vårruller til olje- og kok i 2-3 minutter eller til de er gyllenbrune og gjennomstekt. Bruk klype til å overføre til en plate dekket med papirhåndkle. Gjenta flere omganger, med de resterende vårruller, husk å holde oljen varm.
5
Skjær hver vårrull i 2, om ønskelig. Serveres med nuoc Cham, salat og mynteblader.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Rosemarie Rodriguez
(Intern: 31748)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Fritert
Land:
Vietnam
Innlagt dato:2014-11-07
Oppdatert dato:2014-11-07
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift