Raclette grottelagret firkant

Bilde av Raclette grottelagret firkant.

Kalorier og viktig næringsinnhold i Raclette grottelagret firkant

100 gr/ml inneholder.
DataMengdeEnhet
KJ 1430 kilojoule
Kcal 341.8 kalorier
Protein 25 gram
Karbo 1 gram
Sukker 1 gram
Kostfiber 0 gram
Fett 27 gram
Mettet fett 16.2 gram



Annonse




Fakta om Raclette grottelagret firkant.

Raclette har opprinnelse fra områdene rundt Genfersjøen, som ligger både i Sveits og Frankrike. Den har fått sitt navn fra det franske ordet racler som betyr å skrape, og osten har gitt navn til måltidet/retten «raclette». Denne varianten er lagret i grotter nær den sveitsiske byen Kaltbach. Ved konstant temperatur på 12,5 °C og fuktighet på 94 % ligger de til modning i 5-6 måneder. Osten spesialplukkes for å lagres i grottene og utvikle den spesielt fine kvaliteten.

Smak
Raclette er en halvfast ost med noe hullsetting i ostemassen, og en fantastisk god smelteegenskap. Osten blir kraftigere i smak ved lagring. Kaltbachgrotten med sin stabile temperatur og luftfuktighet gir denne raclette-osten det lille ekstra.



Har du prøvd produktet? Sett en karakter da!

1 2 3 4 5 6





Bruksområde for Raclette grottelagret firkant.

Raclette-osten brukes som navnet tilsier i retten raclette, men kan også brukes som gratinering og i sauser. Til et klassisk sveitsisk raclettemåltid serveres det kun nykokte poteter og sylteagurker, men det er lov å eksperimentere med tilbehør etter eget ønske.


Innlagt dato
Oppdatert dato
30.11.2016
Hovedgruppe
Melk og melkeprodukter
Undergruppe
Kittmodningsost
Kilde til Næringsdata
Produsent
Oluf LorentzenOluf Lorentsen
Storkjøkken eller dagligvare
Kun storkjøkken
Karakter (Snitt)
3 poeng satt av 1 brukere.
Besøk
555





Sammenlign med andre lignende ingredienser! Tilfeldig valgt i samme kategori.

Klikk her for full sammenligning av Raclette grottelagret firkant med andre ingredienser i samme kategori:

Den enkle tabellen under viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett (gram), protein (gram) og karbohydrater pr 100 gram av ingrediensen. I noen tilfeller pr porsjon. Klikk på varen for å se mer.
Bruk denne til å sjekke og sammenligne innholdet i lignende ingredienser.

Ønsker du en større og utvidet sammenligning av ingredienssgrupper, bruk linken over hvor du og kan filtrere, sortere og søke bedre.
MatvarenavnKJKCALFettProteinKarbo
Vacherol1322315,9527190,5
Cendre Royal1374328,3825,324,11,55
Epoisses de Bourgogne AOP1191284,6424170,8
Rougette1559372,635150,5
Diplomat ost ca 2 kg1599382,1633,720,70,1
Eiker Mutchli1666398,1733260,1
Saint-Nectaire AOP1420339,3827232
Fontina1495357,328270
Vieux Pané1292308,7824,819,62,4
Limburger1368326,9527,2520,050,49
Tine Ridderost hotellbrett 560 gr174642238200
Eiker Holtefjell XO 12-18 mnd1841439,9938270,1
Raclette firkant1430341,7727251
Samsø1045249,7516260,5
Diplomat hvitløk1599382,1633,720,70,1

Kommenter med hjelp av Facebook






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.