Saint-Nectaire AOP

Bilde av Saint-Nectaire AOP.

Kalorier og viktig næringsinnhold i Saint-Nectaire AOP

100 gr/ml inneholder.
DataMengdeEnhet
KJ 1420 kilojoule
Kcal 339.4 kalorier
Protein 23 gram
Karbo 2 gram
Sukker 0.2 gram
Kostfiber 0 gram
Fett 27 gram
Mettet fett 18 gram



Annonse




Fakta om Saint-Nectaire AOP.

Saint Nectaire er en halvfast ost som blir produsert i Monts'Dore i Auvergne, Syd Frankrike. Saint-Nectaire blir produsert av pasteurisert kumelk – morgen og aftenmelken, på samme måte som i gamle dager. For å fremskynde utviklingen av muggsopp blir osten vasket i saltvann. Osten fikk sin AOP-betegnelse i 1979.

Smak
Saint Nectaire har en tørr skorpe med brune/gule/rødaktige flekker og ett gråhvitt muggbelegg. Den har en svak duft av champignon og kjeller. Konsistensen er halvfast og den har en smak av nøtter.



Har du prøvd produktet? Sett en karakter da!

1 2 3 4 5 6





Bruksområde for Saint-Nectaire AOP.

Saint Nectaire er først og fremst en dessertost og et aromatisk innslag som hører hjemme på ostebordet. Fine smelteegenskaper gjør den velegnet til gratinering, og anbefales i varme ostesmørbrød sammen med skinke og sennep. Kombiner den gjerne med milde bærslag og urter. Saint Nectaire passer også utmerket på smørebrød og snitter. Anbefales servert med en mild kjeks (ikke salt) eller loff.


Innlagt dato
Oppdatert dato
30.11.2016
Hovedgruppe
Melk og melkeprodukter
Undergruppe
Kittmodningsost
Kilde til Næringsdata
Produsent
Oluf LorentzenOluf Lorentsen
Storkjøkken eller dagligvare
Kun storkjøkken
Karakter (Snitt)
3 poeng satt av 1 brukere.
Besøk
494





Sammenlign med andre lignende ingredienser! Tilfeldig valgt i samme kategori.

Klikk her for full sammenligning av Saint-Nectaire AOP med andre ingredienser i samme kategori:

Den enkle tabellen under viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett (gram), protein (gram) og karbohydrater pr 100 gram av ingrediensen. I noen tilfeller pr porsjon. Klikk på varen for å se mer.
Bruk denne til å sjekke og sammenligne innholdet i lignende ingredienser.

Ønsker du en større og utvidet sammenligning av ingredienssgrupper, bruk linken over hvor du og kan filtrere, sortere og søke bedre.
MatvarenavnKJKCALFettProteinKarbo
Le Crémier de Chaumes1194285,3624180,5
Raclette ca 1,5 kg1496357,542825,51
Tine Ridderost hotellbrett 560 gr174642238200
Geramont rødkitt1358324,5628171,9
Livarot1230293,9720,722,54,8
Primavera di Caravaggio1231294,225180
Gruyere, ost170941232,329,80,4
Vacherin Mont dor AOP1295309,526224
Dansk Havarti1444345,1127251,2
TINE Port Salut 100 gr133332125240
Chablis ost1103263,6122160,7
Brebirousse DArgental1248298,2725181
Raclette skiver 400 g1496357,542825,51
Le Vieux Pane1292308,7825210
Holtseer tilsiter1470351,3327260,1

Kommenter med hjelp av Facebook






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.