Appelsin og mandelkake inneholder
294 Kalorier,
17 g Karbo,
6 g Protein og
22 g Fett pr 100 gr
Appelsin og mandelkake har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Melk, Nøtter, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Appelsin og mandelkake er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
7128 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Appelsin og mandelkake med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 294.08 | 6 140.80 | 511.73 | Kcal |
Protein | 5.90 | 123.20 | 10.27 | gram |
Karbohydrat | 17.21 | 359.37 | 29.95 | gram |
Kostfiber | 2.36 | 49.28 | 4.11 | gram |
Fett | 21.88 | 456.89 | 38.07 | gram |
Mettet fett | 9.60 | 200.46 | 16.71 | gram |
Salt | 0.18 | 3.85 | 0.32 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.37 | Kr 112.13 | Kr 9.34 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 088 totalt | 2 088 pr porsj | 174 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 23,4 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
stykker
Appelsiner vaskes grundig med varmt vann. Appelsinerne kokes i litt vann i to timer ved lav varme, hvoretter de tas opp av vannet og avkjøles.
De skjæres midt over og eventuelle kjerner fjernes. Deretter blendes de i blender eller foodprocessor til en jevn, blød masse.
Eggene piskes hvite og skummende med 250 gram melis. Mandlene, bakepulver og appelsinmassen tilsettes og det blandes grundig.
I forveien har man klargjort en eller to springformer, alt etter om man ønsker en enkelt meget høy eller to lavere kaker. Det utskjæres bakepapir til bunn og sider. Formen pensles med olje og bakepapiret trykkes fast i formen. Formålet med oljen er, at få bakepapiret til at klebe til formen. Med hånden trykker man på papiret, så større luftlommer under papiret fjernes. Papirets overflate pensles igjen med olje for at sikre mot fastbrenning av deigen.
Deigen fordeles jevnt i formen(e) og bakes i en forvarmet ovn ved 180 grader C. Formene plasseres litt under midten av ovnen. Etter ca. 1 time stikker man en metal- strikkepinne i kaken og kontrollerer, at intet henger fast. Eventuelt fortsetter man bakingen til strikkepinneen kommer ren ut av kaken.
Den ferdige kake skal være fast, men dog svampet. Kaken stilles til avkjøling i formen.
Som før nevnt kan den serveres som den er, men den vinner yderligere ved at bli overtrukket med sjokoladeglasur. Til det smelter man 150 gram mørk sjokolade sammen med 50 gram smør i ovnen ved en temperatur på ca. 50 grader C. Når det hele er smeltet, omrøres der grundig og massen stryges på kakens overflate og sider med en bredbladet kniv. Glasuren avkjøles ved stuetemperatur. Når glasuren er blitt fast, kan kaken deles med en skarp kniv. Det er viktigt, at kaken har stuetemperatur, når den deles, idet glasuren knekker i uregelmessige stykker under delingen, såfremt kaken er for kald.
Kaken egner sig til dypfrysning, men den skal tas ut av fryseren dagen før den skal brukes, for ikke at være for kald.
Tips:
Såfremt kaken lages med sjokoladeglasur, klæder det den, hvis man serverer den med krem pisket av kremfløte, hvortil der er satt litt melis og vaniljesukker. Kaken kan serveres som dessert eller til kaffe eller te.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Alletiders kogebog
(Intern: 18932)
Kategori:
Kaker
Land:
Spania
Innlagt dato:2005-03-09
Oppdatert dato:2005-03-09
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift