Appelsin og mandelkake





Appelsin og mandelkake inneholder 294 Kalorier, 17 g Karbo, 6 g Protein og 22 g Fett pr 100 gr
Appelsin og mandelkake har beregnet å ha følgende allergener Egg, Melk, Nøtter, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Appelsin og mandelkake er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
2stk storappelsiner med skrell
6stkegg
250grgrovhakkede mandler uten skind
250grmelis
1tsbakepulver
150grmørk, bitter sjokolade
50grsmør
0,5literKremfløte
litt melis og vaniljesukker
1-2 springformer
bakepapir
nøytral olje


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Appelsin og mandelkake med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier293.576 130.15510.85Kcal
Protein5.93123.8310.32gram
Karbohydrat17.21359.3729.95gram
Kostfiber2.7256.804.73gram
Fett21.73453.7537.81gram
Mettet fett9.93207.3517.28gram
Salt0.194.060.34gram
Pris på oppskriftenKr 5.37Kr 112.13Kr 9.34.-
Hele oppskriften veier2 088 totalt2 088 pr porsj174 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Appelsiner vaskes grundig med varmt vann. Appelsinerne kokes i litt vann i to timer ved lav varme, hvoretter de tas opp av vannet og avkjøles.

De skjæres midt over og eventuelle kjerner fjernes. Deretter blendes de i blender eller foodprocessor til en jevn, blød masse.
Eggene piskes hvite og skummende med 250 gram melis. Mandlene, bakepulver og appelsinmassen tilsettes og det blandes grundig.

I forveien har man klargjort en eller to springformer, alt etter om man ønsker en enkelt meget høy eller to lavere kaker. Det utskjæres bakepapir til bunn og sider. Formen pensles med olje og bakepapiret trykkes fast i formen. Formålet med oljen er, at få bakepapiret til at klebe til formen. Med hånden trykker man på papiret, så større luftlommer under papiret fjernes. Papirets overflate pensles igjen med olje for at sikre mot fastbrenning av deigen.

Deigen fordeles jevnt i formen(e) og bakes i en forvarmet ovn ved 180 grader C. Formene plasseres litt under midten av ovnen. Etter ca. 1 time stikker man en metal- strikkepinne i kaken og kontrollerer, at intet henger fast. Eventuelt fortsetter man bakingen til strikkepinneen kommer ren ut av kaken.
Den ferdige kake skal være fast, men dog svampet. Kaken stilles til avkjøling i formen.

Som før nevnt kan den serveres som den er, men den vinner yderligere ved at bli overtrukket med sjokoladeglasur. Til det smelter man 150 gram mørk sjokolade sammen med 50 gram smør i ovnen ved en temperatur på ca. 50 grader C. Når det hele er smeltet, omrøres der grundig og massen stryges på kakens overflate og sider med en bredbladet kniv. Glasuren avkjøles ved stuetemperatur. Når glasuren er blitt fast, kan kaken deles med en skarp kniv. Det er viktigt, at kaken har stuetemperatur, når den deles, idet glasuren knekker i uregelmessige stykker under delingen, såfremt kaken er for kald.
Kaken egner sig til dypfrysning, men den skal tas ut av fryseren dagen før den skal brukes, for ikke at være for kald.

Tips:
Såfremt kaken lages med sjokoladeglasur, klæder det den, hvis man serverer den med krem pisket av kremfløte, hvortil der er satt litt melis og vaniljesukker. Kaken kan serveres som dessert eller til kaffe eller te.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 18932)
Kategori: Kaker
Land: Spania
Innlagt dato:2005-03-09
Oppdatert dato:2005-03-09
Lesere: 5133 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Mandelkake med eggekrem.Mandelkake med eggekrem.
Denne retten har 201,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Amandine Små Mandelkaker.Amandine Små Mandelkaker.
Denne retten har 313,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kransekake 2.Kransekake 2.
Denne retten har 430,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 48,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mandelbunn med krem og jordbær.Mandelbunn med krem og jordbær.
Denne retten har 309,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mandelflarn med sukrin.Mandelflarn med sukrin.
Denne retten har 427,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 40,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Peanøttkake 2.Peanøttkake 2.
Denne retten har 520,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 45,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Makroner.Makroner.
Denne retten har 379,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 53,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Appelsin-cantuccini (italienske skorper).Appelsin-cantuccini (italienske skorper).
Denne retten har 396,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fyrstekake i hjerteform.Fyrstekake i hjerteform.
Denne retten har 406,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kransekake.Kransekake.
Denne retten har 421,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 44,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Til solsikkens pris.Til solsikkens pris.
Denne retten har 285,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,19.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marokkansk appelsinmandelkake.Marokkansk appelsinmandelkake.
Denne retten har 267,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 26,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Suksesskake 2.Suksesskake 2.
Denne retten har 457,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 30,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 33,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kransekake med mokkakrem.Kransekake med mokkakrem.
Denne retten har 474,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 28,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Himmelsk brownie.Himmelsk brownie.
Denne retten har 330,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 17,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.