Appelsin og mandelkake



Appelsin og mandelkake inneholder 294 Kalorier, 17 g Karbo, 6 g Protein og 22 g Fett pr 100 gr
Appelsin og mandelkake har beregnet å ha følgende allergener Egg, Melk, Nøtter, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Appelsin og mandelkake er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3,5 poeng fra 2 lesere
Lesere: 7128 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
2stk storappelsiner med skrell
6stkegg
250grgrovhakkede mandler uten skind
250grmelis
1tsbakepulver
150grmørk, bitter sjokolade
50grsmør
0,5literKremfløte
litt melis og vaniljesukker
1-2 springformer
bakepapir
nøytral olje




Kalorier og næringsinnhold i Appelsin og mandelkake med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier294.086 140.80511.73Kcal
Protein5.90123.2010.27gram
Karbohydrat17.21359.3729.95gram
Kostfiber2.3649.284.11gram
Fett21.88456.8938.07gram
Mettet fett9.60200.4616.71gram
Salt0.183.850.32gram
Pris på oppskriftenKr 5.37Kr 112.13Kr 9.34.-
Hele oppskriften veier2 088 totalt2 088 pr porsj174 pr stk gram
Energiprosent fra karbo23,4 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Appelsiner vaskes grundig med varmt vann. Appelsinerne kokes i litt vann i to timer ved lav varme, hvoretter de tas opp av vannet og avkjøles.

De skjæres midt over og eventuelle kjerner fjernes. Deretter blendes de i blender eller foodprocessor til en jevn, blød masse.
Eggene piskes hvite og skummende med 250 gram melis. Mandlene, bakepulver og appelsinmassen tilsettes og det blandes grundig.

I forveien har man klargjort en eller to springformer, alt etter om man ønsker en enkelt meget høy eller to lavere kaker. Det utskjæres bakepapir til bunn og sider. Formen pensles med olje og bakepapiret trykkes fast i formen. Formålet med oljen er, at få bakepapiret til at klebe til formen. Med hånden trykker man på papiret, så større luftlommer under papiret fjernes. Papirets overflate pensles igjen med olje for at sikre mot fastbrenning av deigen.

Deigen fordeles jevnt i formen(e) og bakes i en forvarmet ovn ved 180 grader C. Formene plasseres litt under midten av ovnen. Etter ca. 1 time stikker man en metal- strikkepinne i kaken og kontrollerer, at intet henger fast. Eventuelt fortsetter man bakingen til strikkepinneen kommer ren ut av kaken.
Den ferdige kake skal være fast, men dog svampet. Kaken stilles til avkjøling i formen.

Som før nevnt kan den serveres som den er, men den vinner yderligere ved at bli overtrukket med sjokoladeglasur. Til det smelter man 150 gram mørk sjokolade sammen med 50 gram smør i ovnen ved en temperatur på ca. 50 grader C. Når det hele er smeltet, omrøres der grundig og massen stryges på kakens overflate og sider med en bredbladet kniv. Glasuren avkjøles ved stuetemperatur. Når glasuren er blitt fast, kan kaken deles med en skarp kniv. Det er viktigt, at kaken har stuetemperatur, når den deles, idet glasuren knekker i uregelmessige stykker under delingen, såfremt kaken er for kald.
Kaken egner sig til dypfrysning, men den skal tas ut av fryseren dagen før den skal brukes, for ikke at være for kald.

Tips:
Såfremt kaken lages med sjokoladeglasur, klæder det den, hvis man serverer den med krem pisket av kremfløte, hvortil der er satt litt melis og vaniljesukker. Kaken kan serveres som dessert eller til kaffe eller te.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 18932)
Kategori: Kaker
Land: Spania
Innlagt dato:2005-03-09
Oppdatert dato:2005-03-09


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Julemakroner-3.Julemakroner-3.
Denne retten har 338,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mandel- og appelsinkake.Mandel- og appelsinkake.
Denne retten har 222,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Amandine Små Mandelkaker.Amandine Små Mandelkaker.
Denne retten har 317,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kransekake 2.Kransekake 2.
Denne retten har 430,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 48,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fyrstekake 7.Fyrstekake 7.
Denne retten har 428,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 50,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Suksesskake 2.Suksesskake 2.
Denne retten har 461,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 30,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 33,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Glutenfri mandelkake.Glutenfri mandelkake.
Denne retten har 375,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,18.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mazarinkake med nøttelokk.Mazarinkake med nøttelokk.
Denne retten har 463,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 39,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 29,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mandel-kokoskake.Mandel-kokoskake.
Denne retten har 426,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 30,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mandelbunn med krem og jordbær.Mandelbunn med krem og jordbær.
Denne retten har 304,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kransekake 1.Kransekake 1.
Denne retten har 439,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,68.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Appelsinkake uten mel.Appelsinkake uten mel.
Denne retten har 289,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marokkansk appelsinmandelkake.Marokkansk appelsinmandelkake.
Denne retten har 267,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 26,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kokosmakroner 6.Kokosmakroner 6.
Denne retten har 389,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 51,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Makroner.Makroner.
Denne retten har 379,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 53,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.