Appelsinchutney



Appelsinchutney oppskrift.
Fotograf: Frukt.no
Appelsinchutney er super å ha på lur i kjøleskapet. Den smaker kjempegodt som tilbehør til middag eller sammen med en moden og velsmakende ost. Lag dobbel porsjon som du kan gi bort som gaver.

Oppskriften inneholder 89 Kalorier, 21 g Karbo, 1 g Protein og 0 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener

Appelsinchutney er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 2 lesere
Lesere: 3557 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
4stkappelsin
1stklime
2stkgrønne eple
3dlbrunt sukker
1dltørkede tranebær
1stkløk
1stkrød chili
1tsflaksalt
1sshvitvinseddik
0,25stkvaniljestang
3stkstjerneanis




Næringsdeklarasjon for Appelsinchutney!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier88.891 351.59Kcal
Protein0.629.43gram
Karbohydrat20.52312.01gram
Kostfiber1.3119.92gram
Fett0.192.89gram
Mettet fett0.050.76gram
Salt0.477.21gram
Pris på oppskriftenKr 2.96Kr 45.01Kroner
Hele oppskriften veier1 521 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo92,33 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Riv skallet av en appelsin og limen ved hjelp av et zestjern eller et rivjern. Det er viktig at bare det ytterste skallet blir med (ikke det hvite).
Skrell alle appelsinene og limen, og vær nøye med å rense vekk alt det hvite og steiner. Del opp i terninger på 2x2 cm.
Skrell eplene og del opp i like terninger.
Del chilien i to på langs og fjern hinner og frø. Skrell og finhakk løk og skjær chili i tynne ringer.
Ha alt dette i en kjele sammen med sukker, tranebær, salt, eddik og vaniljestang. Gi blandingen et oppkok, og skru deretter ned på lav varme. La det småkoke uten lokk i ca. 1 time til blandingen har tyknet.

Stjerneanis har lett for å dele seg opp i flere biter om den kokes lenger enn ca. 1 time. Pass derfor på å ta ut den ut før dette skjer. Alternativt kan du legge stjerneanisen i en gaspose, e.l. slik at den er lett å fjerne siden.

Avkjøl og fyll chutneyen på rene glass - gjerne norgesglass.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Frukt.no
(Intern: 30937)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Chutney
Innlagt dato:2013-12-24
Oppdatert dato:2022-10-20


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Appelsinchutney.Appelsinchutney.
Denne retten har 88,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.