Fotograf:
Frukt.no
Appelsinchutney er super å ha på lur i kjøleskapet. Den smaker kjempegodt som tilbehør til middag eller sammen med en moden og velsmakende ost. Lag dobbel porsjon som du kan gi bort som gaver. Oppskriften inneholder
89 Kalorier,
21 g Karbo,
1 g Protein og
0 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener
Appelsinchutney er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Appelsinchutney!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 89.46 | 1 360.26 | Kcal |
Protein | 0.67 | 10.19 | gram |
Karbohydrat | 20.52 | 312.01 | gram |
Kostfiber | 1.72 | 26.15 | gram |
Fett | 0.14 | 2.13 | gram |
Mettet fett | 0.00 | 0.00 | gram |
Salt | 0.47 | 7.19 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.96 | Kr 45.01 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 521 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 91,75 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Riv skallet av en appelsin og limen ved hjelp av et zestjern eller et rivjern. Det er viktig at bare det ytterste skallet blir med (ikke det hvite).
Skrell alle appelsinene og limen, og vær nøye med å rense vekk alt det hvite og steiner. Del opp i terninger på 2x2 cm.
Skrell eplene og del opp i like terninger.
Del chilien i to på langs og fjern hinner og frø. Skrell og finhakk løk og skjær chili i tynne ringer.
Ha alt dette i en kjele sammen med sukker, tranebær, salt, eddik og vaniljestang. Gi blandingen et oppkok, og skru deretter ned på lav varme. La det småkoke uten lokk i ca. 1 time til blandingen har tyknet.
Stjerneanis har lett for å dele seg opp i flere biter om den kokes lenger enn ca. 1 time. Pass derfor på å ta ut den ut før dette skjer. Alternativt kan du legge stjerneanisen i en gaspose, e.l. slik at den er lett å fjerne siden.
Avkjøl og fyll chutneyen på rene glass - gjerne norgesglass.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Frukt.no
(Intern: 30937)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Chutney
Innlagt dato:2013-12-24
Oppdatert dato:2013-12-24
Lesere:
2266 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift