Begynn med appelsincurden. Bland eggeplommer, syltesukker og appelsinsaft i en tykkbunnet kjele. Sett kjelen på platen og visp hele tiden til det begynner å tykne. Tilsett smøret i små biter under fortsatt visping. Ta kjelen av varmen. Sil appelsincurden og avkjøl den.
Smør en rund form, ca. 24 cm i diameter. Fordel mandelflak i formen.
Visp smør/margarin og sukker lett og luftig i en mikser. Tilsett eggene, ett om gangen, under konstant visping. Bland hvetemel, kakao og bakepulver og arbeid det inn i deigen sammen med appelsinskallet. Hell deigen i formen. Stek midt i ovn ved 175 °C i ca. 50 minutter. Avkjøl i formen. Del kaken i to bunner og bre appelsincurden på den ene. Legg den andre oppå, og la kaken stå minst en time før den serveres.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere Lesere: 903 totalt.
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 33435)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker Innlagt dato:2017-11-22
Oppdatert dato:2017-11-22