Fotograf:
Melk.no
Søte bløte… Om man ikke kan deklamere det søte diktet, kan man hvert fall nyte de gode bærene. Stikkelsbær er en bærsort som brukes altfor sjeldent. Stikkelsbærbusker blir mer og mer skiftet ut med andre bærbusker. Men om man tåler kampen med buskens små torner, vil man oppdage bærenes fortreffelig smak og skjønnhet. I oppskriftene er det brukt røde stikkelsbær, men de grønne er like gode å bruke. Dette er en veldig enkel dessert. Frosne stikkelsbær bakt i ovnen. Smakfullt og stressfritt. Og med den valgte bærsorten, kanskje også litt uvanlig… Oppskriften inneholder
148 Kalorier,
19 g Karbo,
3 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bakte stikkelsbær er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 6 lesere
Lesere:
8244 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Bakte stikkelsbær!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 148.43 | 334.29 | Kcal |
Protein | 3.18 | 7.16 | gram |
Karbohydrat | 18.60 | 41.89 | gram |
Kostfiber | 1.58 | 3.56 | gram |
Fett | 5.87 | 13.22 | gram |
Mettet fett | 3.09 | 6.96 | gram |
Alkohol | 0.76 % | | | |
Salt | 0.07 | 0.15 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.46 | Kr 16.80 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 901 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 50,12 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skyll bærene, og knip av ”blomsten”. Fordel bærene i porsjonsformer, etter antall porsjoner. Hell over portvin og dryss over sukkeret.
Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis, og bland inn melet.
Kok opp melk og fløte, og bland væsken inn i eggemassen under omrøring
Hell deigen over bærene. Dryss litt sukker over, og stek formene i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 20 minutter.
Serveres lun med vaniljeis eller vispet krem.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 31270)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Dessert
Innlagt dato:2014-03-20
Oppdatert dato:2014-03-20
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift