1. Skjær det kalde smøret i biter, og tilsett melis og hvetemel. Bland i en mikser. Tilsett
egget og en klype salt. Miks en kort stund til, og legg deretter deigen på et melet
bakebord.
2. Arbeid sammen deigen, men ikke kna den for mye. Dekk over med plast og la stå i
kjøleskapet i 30 minutter .
3. Lag stikkelsbærmarmelade. Skyll stikkelsbærene og kok dem i ca. 3 min.
4. Mos stikkelsbærene grovt, slik at det blir igjen litt biter. Bland i syltesukker og
kanelstang. La koke i ca. 10 min.
5. Skum godt av, og hell over på varme, rene glass. Skru på lokket. Oppbevar kjølig.
6. Sett ovnen på 185 °C. Kjevl ut deigen til ca. 1 mm tykkelse på et melet bakebord, og
bruk en rund form til å trykke ut 20 kaker med ca. 7 cm diameter. Pensle en
muffinsplate, og trykk de runde paideigene jevnt inn i formene.
7. Legg på en klatt stikkelsbærmarmelade. Bruk en rund form til å trykke ut 20 lokk med
ca. 6 cm diameter. Stikk ut et mønster midt på lokket. Legg lokket på paiene og trykk
fint til kantene.
8. Stek paiene midt i ovnen i ca. 17–20 minutter. La avkjøles.
9. Server med vaniljeis
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 33934)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessertpai/terte Innlagt dato:2018-05-31
Oppdatert dato:2018-05-31