Fotograf:
Dr Oetker
Basisdeig til 3 slags småkaker inneholder
464 Kalorier,
53 g Karbo,
6 g Protein og
25 g Fett pr 100 gr
Basisdeig til 3 slags småkaker har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Basisdeig til 3 slags småkaker er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5087 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Basisdeig til 3 slags småkaker med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 463.95 | 4 036.09 | 50.45 | Kcal |
Protein | 6.02 | 52.37 | 0.65 | gram |
Karbohydrat | 53.14 | 462.29 | 5.78 | gram |
Kostfiber | 2.01 | 17.49 | 0.22 | gram |
Fett | 24.81 | 215.83 | 2.70 | gram |
Mettet fett | 15.22 | 132.40 | 1.66 | gram |
Salt | 0.53 | 4.57 | 0.06 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.94 | Kr 25.58 | Kr 0.32 | .- |
Hele oppskriften veier | 870 totalt | 870 pr porsj | 11 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 45,81 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 80
kaker
Tilberedning av basisdeig
Sikt mel og bakepulver i en skål. Tilsett vaniljesukker, sukker, egg og smør/margarin, og visp det med håndmikser på full effekt til deigen er glatt.
1. Mandel-kanelkaker
Form basisdeigen i ca. 5 cm tykke ruller, og legg dem i kjøleskapet, til de har blitt harde. Bland 50 g hakkede mandler, 1 ts kanel og 25 g perlesukker, og rull deigen i blandingen. Skjær rullene i ½ cm tykke skiver, og legg dem på en stekeplate med bakepapir.
2. Sjoko-appelsinkaker
Bland basisdeigen med 50 g hakket sjokolade, 100g hakket apsikat, revet appelsinskall fra ½ økologisk/ubehandlet appelsin, og elt det til en glatt deig. Form deigen i ca. 5 cm tykke ruller og legg dem i kjøleskapet til de har blitt harde. Skjær rullene i ½ cm tykke skiver, og legg dem på en stekeplate med bakepapir.
3. Spiralkaker
Del basisdeigen i 2 porsjoner. Bland den ene porsjonen med 25 g kakao og 50 g hakket sjokolade, og elt til en glatt deig. Form porsjonene til firkanter, og legg dem i kjøleskapet til de er faste. Legg den mørke deigen over den lyse deigen, og kjevle den flat til en firkant på ca. 20 x 30 cm. Rull deigen til en roulade, og skjær den i ½ cm tykke skiver. Legg skivene på en stekeplate med bakepapir.
Disse tre slags småkaker stekes midt i ovnen i ca. 10 minutter ved 180-200°C (over-/undervarme) eller 160-180°C (varmluft).
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Dr Oetker
(Intern: 30028)
Tilberedningstid:
30 min
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Småkaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2012-12-22
Oppdatert dato:2012-12-22
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift