Ingredienser
4 porsjoner
600 g filet av norsk laks
1 ts salt
½ ts malt hvit pepper
Litt grovmalt sort pepper
Thailandsk tomatsaus:
14 store modne tomater uten skinn
3 stilker sitrongress presset
2 l kyllingkraft
Grunningredienser til sausen:
7 små røde chili
10 hvitløkbåter
2 ss solsikkeolje
8 sjalottløk
4 skiver
galangal
2 sitrongress i skiver
bit frisk ingerfærrot
4 ts fermentert soyabønnepasta
Smaksingredienser til sausen
4 ss thailandsk fiskesaus
2 ss lys soyasaus
3 ts sukker
Tilbehør:
2 kg ferske hvite nudler
450 g bønnespirer
150 g finsnittet hvitkål
½ ss olje
1 presset hvitløkbåt
150 g saltet kål renset, utbløtt i 10 minutter og avrent
4 vårløk i biter
4 røde chili I tynne ringer
6 lime i båter
Fremgangsmåte:
Skjær laksen i strimler på ca 1 cm x 4 cm. Dryss med salt og pepper og la krydderet trekke inn i noen minutter.
Tomatsaus:
Varm olje i en stor panne, Tilsett sitrongress og grunningrediensene til sausen. La surre i tre til fem minutter ved middels varme.
Finhakk og mos tomatene.
Tilsett tomatmosen og bland godt. Tilsett kyllingkraft og kok opp. La sausen småkoke i 10 – 12 minutter. Tilsett smaksingrediensene.
Tilsett laksen og la den trekke et par minutter til den er ferdig. Sett til side.
Tilbehør:
Kok opp lettsaltet vann og ha i nudlene i ett minutt, hell av kokevannet og skyll nudlene godt i kaldt vann. La de renne godt av.
Kok opp nytt saltvann og forvell kålen og bønneskuddene. Hell av kokevannet og sett grønnsakene til side.
Varm olje i en panne og surr hvitløken lett. Tilsett saltet kål og stek i ett minutt., sett til side.
Servering:
Legg en porsjon bønnespirer og kål i en serveringsbolle sammen med litt nudler.
Hell over tomatsaus med laks. Pynt med vårløk, chili og limebåter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 23365)
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-02-03
Oppdatert dato:2007-02-03
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift