Fotograf:Matprat.no Helkokt laks og ørret oser av norske tradisjoner. Passer perfekt som smakfullt og dekorativt element på koldtbordet eller på julebordet. Bruk en laks av 2 - 2,5 kg størrelse
Ta bort gjellene og vask vekk blodranden i buken.
Ha vann, salt, laurbærblad, pepper og grønnsaker i en vid kjele (gjerne fiskekjele) som passer størrelsen på fisken. Pass på at fisken er helt dekket med vann. Kok sakte opp.
Kok i 20 minutter på svak varme. Avkjøl fisken i kokevannet hvis du skal servere den kald (som på bildet).
Pynt med sitronbåter, majones og persille.
Hvis du skal servere fisken varm, bør du legge til 10 minutter i koketiden og løfte den forsiktig ut av vannet med to redskaper. Tradisjonelt serveres denne da med kokte poteter, agurksalat og rømme eller smørsaus.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 35961)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet Innlagt dato:2021-10-13
Oppdatert dato:2021-10-13