Fotograf:Funksjonell mat Sprø godbiter med smak av appelsin og nøtter.
Oppskriften inneholder 390 Kalorier, 24 g Karbo, 10 g Protein og 27 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Grovhakk nøttene. Vask appelsinen godt og riv skallet.
Rør smør, Sukrin Gold og vaniljepulver mykt. Tilsett egget og rør om. Vend inn finmalte mandler, nøtter og appelsinskall.
Bland hvetemel (evt. speltmel), FiberFin og bakepulver, og arbeid dette inn i deigen. Er deigen klissete tilsetter du litt mer mel. Del deigen i fire like store biter og trill pølser så lange som stekeplaten. Trykk dem litt flate. Stek midt i ovnen og la dem avkjøles litt på platen.
Senk temperaturen i ovnen til 50 °C. Skjær lengdene på skrå til små kaker og legg dem med snittflaten opp. Sett dem tilbake i ovnen, og la dem ”tørke” til de er helt tørre og sprø. Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks.
Stekes midt i ovnen på 200 °C i ca 15 min.
Tørkes ved 50 °C i ca 45 min.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Funksjonell mat
(Intern: 33099)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kjeks Innlagt dato:2017-06-14
Oppdatert dato:2017-06-14