Fotograf:
Synøve Dreyer
Blåskjell er en spennende rett som kan tilberedes med utallige forskjellige smaker. Her finner du grunnoppskriften som er et bra utgangspunkt for videre eksperimentering. Oppskriften inneholder
55 Kalorier,
1 g Karbo,
7 g Protein og
2 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Bløtdyr, Melk, Selleri, Spor-av-skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Blåskjell - grunnoppskrift er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Blåskjell - grunnoppskrift!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 54.73 | 130.33 | Kcal |
Protein | 6.71 | 15.98 | gram |
Karbohydrat | 1.38 | 3.29 | gram |
Kostfiber | 1.24 | 2.95 | gram |
Fett | 2.21 | 5.26 | gram |
Mettet fett | 1.04 | 2.48 | gram |
Salt | 0.89 | 2.13 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.15 | Kr 12.26 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 953 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 10,08 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skrubb blåskjellene og kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell.
De skjellene som gaper litt, vil lukke seg om du gir de et lite kakk. Er du i tvil legges de i vann, og kast de som ikke lukker seg.
Finhakk løk, purre og selleri. Ha grønnsakene i en kjele sammen med smør og tilsett blåskjell.
Bruk sterk varme og sett på lokk.
Etter 3-4 minutter ristes kjelen 3 ganger, slik at de skjellene som ligger nederst kommer opp.
Damp videre 3-4 minutter til skjellene har åpnet seg og server straks.
Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.
Når skjellene åpner seg kan du tilføre den smaken du ønsker.
Se våre blåskjelloppskrifter, så finner du sikkert en smaksvariant som frister.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 29077)
Tilberedningstid:
20 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2012-02-25
Oppdatert dato:2012-02-25
Lesere:
3132 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift