Fotograf:
Norges sjømatråd
Moules Basis Gryte (grunnoppskrift) inneholder
72 Kalorier,
1 g Karbo,
7 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Moules Basis Gryte (grunnoppskrift) har beregnet å ha følgende allergener
Bløtdyr, Melk, Selleri, Spor-av-skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Moules Basis Gryte (grunnoppskrift) er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4843 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Moules Basis Gryte (grunnoppskrift)!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 71.77 | 298.92 | Kcal |
Protein | 7.38 | 30.74 | gram |
Karbohydrat | 1.38 | 5.75 | gram |
Kostfiber | 0.68 | 2.83 | gram |
Fett | 3.93 | 16.37 | gram |
Mettet fett | 2.07 | 8.62 | gram |
Salt | 1.02 | 4.26 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.82 | Kr 20.08 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 417 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 7,69 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Vær generøs - kjøp inntil 1 kg Norske Dyrkede Blåskjell per gjest.
Oppbevar skjellene kjølig og mørkt (tildekket). Kun levende skjell skal brukes.
De skjellene som gaper litt, vil lukke seg om du gir de et lite kakk. Tviler du så legg dem i vann.
Kast de som ikke lukker seg.
Ha blåskjellene i en kjele sammen med løk, purre, selleri og smør/olje.
Bruk sterk varme, da går det raskt. Sett på lokk.
Etter 3- 4 minutter ristes kjelen 3 ganger, slik at de underste skjellene kommer opp.
Damp videre 3 - 4 minutter til skjellene har åpnet seg og server straks.
Når skjellene åpner seg kan du tilføre den smaken du ønsker.
Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.
Tips
Majones og Pommes frites brukes som tilbehør. Nystekt loff smaker også godt som tilbehør.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 885)
Tilberedningstid:
15 min
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-05-28
Oppdatert dato:2002-05-28
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift