Fotograf:
Eva Brænd
Blåskjell er en spennende råvare som er lett å tilberede med forskjellige smaker, så hvorfor ikke prøve denne oppskriften med blåskjell og safransaus? Oppskriften inneholder
145 Kalorier,
18 g Karbo,
9 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Bløtdyr, Melk, Spor-av-skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Blåskjell i safransaus-ny er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3431 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Blåskjell i safransaus-ny!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 145.37 | 350.23 | Kcal |
Protein | 8.58 | 20.67 | gram |
Karbohydrat | 18.21 | 43.87 | gram |
Kostfiber | 0.07 | 0.17 | gram |
Fett | 4.23 | 10.19 | gram |
Mettet fett | 2.21 | 5.32 | gram |
Salt | 0.97 | 2.35 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.82 | Kr 21.25 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 964 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 50,1 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skrubb blåskjellene og kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell.
Damp blåskjellene i tørr kjele under lokk på sterk varme til de åpner seg, ca. 3-4 minutter. Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.
Ta ut skjellmaten og sil av kraften. Spe på om nødvendig med vann til det utgjør halvparten dl som porsjoner.
Finhakk sjalottløk og surr den blank i smør, men ikke brun. Spe med blåskjellkraften og tilsett safran. 1 g safran utgjør ca. 1 ts.
Hell i fløte og la sausen småkoke så den tykner eller jevne med litt maisennajevner.
Smak til med salt og litt sitron.
Legg blåskjellene i safransausen og gi den et raskt oppkok.
Server med ris.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 29186)
Tilberedningstid:
40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2012-04-16
Oppdatert dato:2012-04-16
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift