Fotograf:
Alf Børjesson
Blåskjell med karrismak inneholder
124 Kalorier,
2 g Karbo,
6 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Blåskjell med karrismak har beregnet å ha følgende allergener
Bløtdyr, Melk, Spor-av-skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Blåskjell med karrismak er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 2 lesere
Lesere:
5074 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Blåskjell med karrismak!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 124.39 | 362.80 | Kcal |
Protein | 5.64 | 16.45 | gram |
Karbohydrat | 1.55 | 4.52 | gram |
Kostfiber | 0.62 | 1.81 | gram |
Fett | 9.22 | 26.89 | gram |
Mettet fett | 5.50 | 16.04 | gram |
Alkohol | 1.63 % | | | |
Salt | 0.74 | 2.17 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.35 | Kr 21.44 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 167 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 4,98 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Dyrkede blåskjell som selges i nett er såkalt gryteferdige. Likevel er det nødvendig å gå over dem, fjerne rester av byssustråder (skjegg) og kaste knuste skjell og åpne skjell som ikke lukker seg når de knakkes mot benken.
Smelt smøret i en stor gryte og fres løk og karri til karriduften kommer godt frem. Det er stor forskjell på styrken på karri, enten du bruker pulver eller pasta, derfor må du smake deg frem. Start med den mengden som er oppgitt i oppskriften og rør om nødvendig inn mer i den ferdige sausen.
Tilsett laurbærblad, timian og hvitvin sammen med blåskjellene.
Legg på lokk og damp skjellene på sterk varme i 4—5 minutter.Rist på kjelen av og til så skjellene blir jevnt dampet.
Skjellene er ferdige når de har åpnet seg. Kast skjell som ikke har åpnet seg. Ta skjellene opp med hullsleiv og hold dem varme. Rør fløte i kraften og kok den litt inn. Smak om den trenger mer karri. Smak til med pepper og bland skjellene i sausen. Dryss hakket persille over.
Server blåskjellene i den gode sausen med landbrød eller baguette til.
Det passer godt med en frisk hvitvin til eller kaldt øl.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 23258)
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-01-14
Oppdatert dato:2007-01-14
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift