Garnering:
Bjørnebær eller bringebær
Sitronmelisse
Melis
Fremgangsmåte:
Bringebærmousse med garnering av bjørnebær og sjokolade.
Blodfjell er et flott turmål nord for Veikåker i Krødsherad. På Blodfjell man har god utsikt i mange retninger, men spesielt oppover Krøderfjorden mot Hallingdal og Vassfaret. ”Østlandets Vestland” er det noen som kaller denne delen av Kunstnerdalen der Krøderfjorden svinger seg oppover som en smal vestlandsfjord og små bruk klorer seg fast i de bratte sidene under Blodfjell. Her beiter store mengder sau og det hender at bamser som streifer gjennom området forsyner seg av årets smålam. Det er også et kongeørnpar i området og ganske mange gauper så det lurer mange farer for de små firbeinte.
Pisk fløten stiv og rør i melis og eggeplomme. Mos bringebærene og bland dem i. Øs moussen opp i porsjonsglass eller sjokoladeformer og la dem stå i dypfryseren i 30 min. Dersom moussen lages i god tid og dypryses, bør den tas ut 30 min før den skal spises.
Pynt bjørnebær rundt (bør sukres litt på forhånd). Dryss over melis og pynt med for eksempel et sjokoladehjerte og litt frisk sitronmelisse. Mmmmmm!
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Mat fra Kunstnerdalen
(Intern: 2118968972)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessert Land:
Norge Innlagt dato:2005-06-21
Oppdatert dato:2005-06-21
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften. PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.