Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Blodpølse fra Sokndal oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Blodpølse fra Sokndal



Blodpølse fra Sokndal inneholder 211 Kalorier, 14 g Karbo, 16 g Protein og 10 g Fett pr 100 gr
Blodpølse fra Sokndal har beregnet å ha følgende allergener Gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Blodpølse fra Sokndal er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
1literblod
1dlbyggryn eller ris
200grhvetemel
150grnyretalg
2tssalt
1tspepper
0,5tsnellik, støtt




Næringsdeklarasjon for Blodpølse fra Sokndal!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier211.41765.07Kcal
Protein15.5856.38gram
Karbohydrat13.6049.22gram
Kostfiber1.134.09gram
Fett10.2737.17gram
Mettet fett4.9517.91gram
Salt1.344.86gram
Pris på oppskriftenKr 5.31Kr 19.22Kroner
Hele oppskriften veier1 448 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Denne middagen ble gjerne servert i forbindelse med saueslaktinga.
Grynene bløtes natten over i kaldt vann. Slå deretter vannet av og kok grynene i 15 minutter i nytt vann. Avkjøl.
Det silte og vispede blodet, melet, hakket nyretalg, krydder og salt røres godt sammen. Rør i grynene. Røren fylles i tarmer som bare må bli 3/4 full. Pølsene må trekke i ca 5 minutter i god kraft, helst fra sausehodet.

Ta pølsene opp og prikk dem med nål, for at de ikke skal sprekke. La dem trekke i 35 minutter og server med smeltet smør og kjøttet fra sauehodet.

Hvis man vil ha pølsen søt, kan det tilsettes 200 g rosiner og 3 ss sukker.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matsiden
(Intern: 2521)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Rogaland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2002-11-26
Oppdatert dato:2002-11-26
Lesere: 4953 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.