Fotograf:Dansukker Sommerlig "kladdkake" med hvit sjokolade og en syrlig stikkelsbærmarmelade. Bak dine egne "blondies" i langpanne med stikkelsbærmarmelade, og topp den med bringebær og perlesukker.
Lag marmeladen dagen før. Skyll og rens stikkelsbærene, og kok dem i ca. 3 minutter. Bland inn syltesukkeret, og kok i ytterligere 10 minutter.
Skum godt og hell over på et varmt, rent glass. Skru på lokket. Oppbevar kjølig.
Sett ovnen på 175 °C. Smelt smør, og tilsett den hvite sjokoladen. Rør glatt, og avkjøl.
Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Tilsett sitronsaft og smørblandingen, og rør til en jevn røre. Vend inn hvetemelet, og rør forsiktig til en jevn røre.
Smør en bakeform på ca. 24 x 30 cm, og hell i røren. Fordel stikkelsbærmarmeladen forsiktig utover i klatter, og strø over bringebærene. Disse vil synke under steking. Strø på perlesukker,
og stek midt i ovnen i 18–20 minutter.
Avkjøl og la deretter stå i kjøleskapet over natten. Skjær i biter, og server
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 35042)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Langpannekake Innlagt dato:2020-05-22
Oppdatert dato:2020-05-22