Gå til forsiden av matoppskrift.no Matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Bulgarsk potetpai




Oppskriften inneholder 101 Kalorier, 12 g Karbo, 2 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Oppskriften er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
1kgpoteter
5ssolje
1stk storløk
4sstomatpuré
1,75dltørr hvitvin
1dashsalt
1dashpepper
paprikapulver
2ssstrøkavring


Annonse



Næringsdeklarasjon for Bulgarsk potetpai!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier101.44338.35Kcal
Protein1.635.44gram
Karbohydrat11.9339.79gram
Kostfiber1.454.84gram
Fett3.9513.18gram
Mettet fett0.431.43gram
Alkohol1.25 %
Salt0.130.45gram
Pris på oppskriftenKr 3.43Kr 11.44Kroner
Hele oppskriften veier1 334 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Vask og skrell potetene og skjær disse i 1 cm tykke skiver. Tørk skivene i håndkle eller med tørkepapir. Varm oljen i en gryte og stek skivene i 2 minutter.
Ta skivene ut med hullsleiv og legg dem på fettsugende papir. Finhakk løken og la den surre i oljen i 3 minutter. Tilsett tomatpureen og vinen. La løken koke til 1/3 av væsken har kokt inn. Legg halvparten av potetene i smurt, ildfast form. Dryss på salt, pepper og paprikapulver. Hell halvparten av løk/tomatsausen over.
Legg resten av potetene over og hell resten av sausen på. Strø på kavringen. Ha på lokk og stek retten på 180 grader Celsius i ca. 45 minutter. Ta av lokket og stek 15 minutter til.

Denne potetpaien kan serveres for seg, alene eller sammen med en frisk salat.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Arild Svensgams hjemmeside
(Intern: 17027)
Kategori: Pai/terte
Land: Bulgaria

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.