Champagnebløtekake



Champagnebløtekake oppskrift.
Fotograf: Dr Oetker
Skikkelig festkake med musserende vin i. kan passe til valentines.

Oppskriften inneholder 187 Kalorier, 29 g Karbo, 6 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-gluten, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Champagnebløtekake er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar



Annonse




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner

Bløtekakebunn

4stkegg
150grsukker
0,25dlvann
150grhvetemel
0,5tshjortetaksalt
(Ferdiglagede kakebunner kan også brukes)

Vaniljekrem

3stkegg
3sssukker
2tsDr. Oetker Ekte Bourbon Vaniljesukker
2sshvetemel
5dlmelk

Fyll

250grfriske jordbær
14stkmakroner
0,5dlsøt champagne, Spumante eller Cava

Pynt

2dlmelis
Ca 2sskokende vann
Dr. Oetker Prinsesse Lillifee Glimmergelé
Pisket krem eller marsipan




Kalorier og næringsinnhold i Champagnebløtekake med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier187.123 728.98310.75Kcal
Protein5.89117.389.78gram
Karbohydrat28.61570.1547.51gram
Kostfiber0.8717.341.44gram
Fett5.07101.048.42gram
Alkohol0.25 %4.980.42gram
Mettet fett0.9719.331.61gram
Salt0.193.860.32gram
Pris på oppskriftenKr 5.50Kr 109.61Kr 9.13.-
Hele oppskriften veier1 993 totalt1 993 pr porsj166 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Bløtekakebunn:
Visp egg og sukker og luftig. Visp deretter i vannet. Sikt hvetemel og hjortetaksalt i eggemassen og vend det sammen. Ha deigen i en smurt springform og stek kakebunnen på 200°C i ca. 25 min. Kjenn etter med en kniv om den er ferdigstekt. Det må ikke være igjen deig på kniven. La kakebunnen avkjøles helt på en rist, og del den i 3 bunner.

Vaniljekrem:
Visp sammen egg, sukker, vaniljesukker og hvetemel. Varm opp melken til kokepunktet og visp den i eggemassen litt etter litt. Hell alt tilbake i gryten, og varm opp kremen under omrøring til den er tykk og kremet.

Drypp champagne over kakebunnene, og fyll med vaniljekrem, jordbær i skiver og makroner. La kaken trekke til neste dag, så blir den best.

Pynt:
Rør sammen melis og kokende vann til en glasur og fordel over det øverste laget av kaken. La glasuren stivne helt. Dekorer med Prinsesse Lillifee Glimmergelé. Kanten rundt kaken kan pyntes med pisket krem, eller marsipan med konditorfarge. Marsipanroser lages av marsipan farget med rød konditorfarge.

Tips:
Champagnen kan erstattes med f.eks. Sauterne eller annen søt hvitvin. Hvit portvin er også godt.
Prøv også å fylle kaken med friske blåbær eller bringebær.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Dr Oetker
(Intern: 30121)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-01-07
Oppdatert dato:2018-04-10
Lesere: 1606 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Champagnebløtekake.Champagnebløtekake.
Denne retten har 187,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.