Dansk andestek inneholder
301 Kalorier,
2 g Karbo,
10 g Protein og
28 g Fett pr 100 gr
Dansk andestek har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Dansk andestek er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Dansk andestek!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 301.44 | 2 664.43 | Kcal |
Protein | 9.83 | 86.89 | gram |
Karbohydrat | 2.04 | 18.03 | gram |
Kostfiber | 0.35 | 3.09 | gram |
Fett | 28.14 | 248.73 | gram |
Mettet fett | 8.30 | 73.36 | gram |
Salt | 0.14 | 1.27 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 11.36 | Kr 100.41 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 420 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 2,7 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Ta innmaten ut av anden, og tørr den godt. Hugg vingespisser og hals av, og gjem dem til sausen. Gni anden inn- og utvendig med salt og litt pepper. Skjær eplene i båder, og ha dem i anden sammen med sveskene. Lukk med kjøttnåler. Legg den på risten over skypannen med brystet ned. Brun først 20 minutter ved 250C. Vend den, og demp varmen til 160C.
Hell evt. fettet fra. Ha 4-5 dl vann i skypannen, og la anden steke til den er ferdig, ca. 2 timer.
Merk ved låret, om det løsner lett, og stekesaften er helt klar. La anden kjøles ned, før den parteres. Skjær lårene fritt helt om på ryggen. Del i over- og underlår. Skjær brystet fritt på hver side, og del det i 3-4 stykker. Eller del anden på begge sider av ryggraden, og klipp/skjær bryst og rygg ut sammen.
Saus:
Kok hals, vingespisser, kråsen og hjerte sammen med grønnnsakene og evt. buljong 1 time. Sil det (det kan gjøres i god tid). Hell stekeskyen fra andre oppi. La det stå et øyeblikk, og skum fettet av (det leggger sig på toppen). Smelt smøret, og pisk melet i. Spe med skyen, til sausen er passelig. Ha fløten i, og kok sausen igjennom. Smak til med salt og pepper og evt. litt riosgelé. Farg med litt kulør.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 18977)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Danmark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2005-03-18
Oppdatert dato:2005-03-18
Lesere:
17097 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift