Fotograf:Studio Dreyer-Hensley Skal du ha gjester som vet å sette pris på ekstra god mat, er andebryst tingen å servere. Sitrus og rødbeter utgjør en spennende smakskombinasjon som passer godt til andebryst.
Oppskriften inneholder 94 Kalorier, 8 g Karbo, 5 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Melk, Nøtter, Spor-av-lupiner, Spor-av-sulfitt, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
1. Skrell rødbet og skjær i skiver. Dekk bunnen i en ildfast form med bakepapir og legg i skivene. Ha på olje og krydre med salt og pepper. Sett formen i forvarmet stekeovn på 180 grader. Stek skivene i ca. 30 minutter.
2. Snitt rutemønster i fettsiden på andebrystene. Bruk en skarp og spiss kniv og se til at du ikke skjærer helt ned i kjøttet.
3. Krydre med salt og pepper.
4. Vask potet og kok dem i lettsaltet vann til de er møre.
5. Legg andebryst med skinnsiden ned i en varm stekepanne med smør. Stek brystene i 2-3 minutter med skinnsiden ned til den er gylden og sprø. Legg dem så i en ildfast form med skinnsiden opp og stikk inn et steketermometer. Ha fettet fra stekepannen over i den ildfaste formen sammen med hvitløk og rosmarin. Sett formen inn i stekeovnen og stek i ca. 15 minutter eller til kjernetemperaturen er 68 grader. La andebrystene hvile i 10 minutter før du skjærer dem i skiver.
6. Ha smør i en varm stekepanne. Tilsett saft av klementin når smøret er smeltet og har sluttet å bruse. Kok inn til halvparten.
7. Tilsett honning.
8. Vask purre og del i grove biter. Legg bitene i sausen til de er gjennomvarme og lett karamelliserte. Ha hakkede mandler i sausen rett før servering.
Alt klart til servering. Sødmen i rødbetene passer ypperlig til andebryst og den sursøte klementinsausen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 30651)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Innlagt dato:2015-12-27
Oppdatert dato:2015-12-27