Andebryst med klementinsaus



Andebryst med klementinsaus oppskrift.
Fotograf: Studio Dreyer & Hensley
Skal du ha gjester som vet å sette pris på ekstra god mat, er andebryst tingen å servere. Sitrus og rødbeter utgjør en spennende smakskombinasjon som passer godt til andebryst.

Oppskriften inneholder 93 Kalorier, 8 g Karbo, 5 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk, Nøtter, Spor-av-lupiner, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Andebryst med klementinsaus er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
2stkandebryst
1sssmør , til steking
6feddhvitløk
2kvist(er)frisk rosmarin
4stkrødbete
1ssolivenolje
0,5tssalt
0,25tspepper
12stkpartypotet
0,5tssalt

KLEMENTINSAUS:

3sssmør
4stkklementin
3sshonning
3sshakkede mandler
2stkpurre


Annonse



Næringsdeklarasjon for Andebryst med klementinsaus!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier93.38680.65Kcal
Protein5.1137.25gram
Karbohydrat8.4461.52gram
Kostfiber1.5911.59gram
Fett4.0029.16gram
Mettet fett1.6111.74gram
Salt0.342.45gram
Pris på oppskriftenKr 10.03Kr 73.11Kroner
Hele oppskriften veier2 916 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Skrell rødbet og skjær i skiver. Dekk bunnen i en ildfast form med bakepapir og legg i skivene. Ha på olje og krydre med salt og pepper. Sett formen i forvarmet stekeovn på 180 grader. Stek skivene i ca. 30 minutter.
2. Snitt rutemønster i fettsiden på andebrystene. Bruk en skarp og spiss kniv og se til at du ikke skjærer helt ned i kjøttet.
3. Krydre med salt og pepper.
4. Vask potet og kok dem i lettsaltet vann til de er møre.
5. Legg andebryst med skinnsiden ned i en varm stekepanne med smør. Stek brystene i 2-3 minutter med skinnsiden ned til den er gylden og sprø. Legg dem så i en ildfast form med skinnsiden opp og stikk inn et steketermometer. Ha fettet fra stekepannen over i den ildfaste formen sammen med hvitløk og rosmarin. Sett formen inn i stekeovnen og stek i ca. 15 minutter eller til kjernetemperaturen er 68 grader. La andebrystene hvile i 10 minutter før du skjærer dem i skiver.
6. Ha smør i en varm stekepanne. Tilsett saft av klementin når smøret er smeltet og har sluttet å bruse. Kok inn til halvparten.
7. Tilsett honning.
8. Vask purre og del i grove biter. Legg bitene i sausen til de er gjennomvarme og lett karamelliserte. Ha hakkede mandler i sausen rett før servering.

Alt klart til servering. Sødmen i rødbetene passer ypperlig til andebryst og den sursøte klementinsausen.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 30651)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Innlagt dato:2015-12-27
Oppdatert dato:2015-12-27
Lesere: 3297 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Andebryst med klementinsaus.Andebryst med klementinsaus.
Denne retten har 93,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.