Bakt andelår med potet og gulrot





Bakt andelår med potet og gulrot oppskrift.
Fotograf: Rosemarie Pettersen
Her er det brukt en av disse boksene med ferdig kokt andelår som vi får kjøpt på ferga til Danmark bla. Er vel noe franske greier der lårene er kokt i olje som heter andeconfit. Men vi hadde aldri prøvd dette og ble positivt overrasket. Men den oljen som er i boksen er noe kliss og for all del ikke hell den i vasken. I en boks er det ca 3-400 gr kjøtt og resten olje. Vi bruke ikke oljen da det er litt ekkel lukt i den.
Dette er en enkel oppskrift på andeconfit, men jeg vet at det finnes flere mye mer avanserte varianter her.


Oppskriften inneholder 153 Kalorier, 8 g Karbo, 4 g Protein og 11 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener

Bakt andelår med potet og gulrot er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
400grmed andeconfit (en boks)
500grsmå poteter i biter
400grgulrot i biter
2ssgod olivenolje
1stkvårløk strimlet
1dashsalt og pepper

Evt tillegg.

1stkløk grovhakket
2feddhvitløk hakket


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Bakt andelår med potet og gulrot med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier152.58574.16Kcal
Protein4.4016.56gram
Karbohydrat7.5828.52gram
Kostfiber1.485.57gram
Fett11.3042.52gram
Mettet fett3.0311.40gram
Salt0.140.51gram
Pris på oppskriftenKr 5.59Kr 21.04Kr .-
Hele oppskriften veier1 505 totalt376 pr porsj pr stk gram

Fremgangsmåte:

Skrell og del opp poteter, gulrot og evt løk og hvitløk. Ha litt olje i en panne og la dette bare surre seg blankt ett par minutter.
Finn frem en ildfast form som er stor nok for alt. Åpne boksen med andeconfit, hell av oljen og ta ut andelårene. La de renne av litt.
Strimle vårløk.
Legg så poteter og gulrot i formen, samt evt løk og hvitløk + litt olivenolje.
Sett inn i ovnen i 10 minutter ved 200 grader.
Ta ut og dryss over litt vårløk, salt og pepper + at du fordeler lårene over.
Lårene er så saftige av olje at det ikke er nødvendig med mer olje.
Inn i ovnen igjen til lårene er varme, ca 5-6 minutter ++. De blir fort varme om du bare legger de i ett lag på toppen.
Før servering pynt med resten av vårløken.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Rosemarie Pettersen
(Intern: 34785)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Innlagt dato:2019-11-07
Oppdatert dato:2019-11-07
Lesere: 302 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Andebryst med klementinsaus.Andebryst med klementinsaus.
Denne retten har 93,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bakt andelår med potet og gulrot.Bakt andelår med potet og gulrot.
Denne retten har 152,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.