Fotograf:Rosemarie Pettersen Her er det brukt en av disse boksene med ferdig kokt andelår som vi får kjøpt på ferga til Danmark bla. Er vel noe franske greier der lårene er kokt i olje som heter andeconfit. Men vi hadde aldri prøvd dette og ble positivt overrasket. Men den oljen som er i boksen er noe kliss og for all del ikke hell den i vasken. I en boks er det ca 3-400 gr kjøtt og resten olje. Vi bruke ikke oljen da det er litt ekkel lukt i den.
Dette er en enkel oppskrift på andeconfit, men jeg vet at det finnes flere mye mer avanserte varianter her.
Oppskriften inneholder 153 Kalorier, 8 g Karbo, 4 g Protein og 11 g Fett pr 100 gr Oppskriften har ikke allergener
Skrell og del opp poteter, gulrot og evt løk og hvitløk. Ha litt olje i en panne og la dette bare surre seg blankt ett par minutter.
Finn frem en ildfast form som er stor nok for alt. Åpne boksen med andeconfit, hell av oljen og ta ut andelårene. La de renne av litt.
Strimle vårløk.
Legg så poteter og gulrot i formen, samt evt løk og hvitløk + litt olivenolje.
Sett inn i ovnen i 10 minutter ved 200 grader.
Ta ut og dryss over litt vårløk, salt og pepper + at du fordeler lårene over.
Lårene er så saftige av olje at det ikke er nødvendig med mer olje.
Inn i ovnen igjen til lårene er varme, ca 5-6 minutter ++. De blir fort varme om du bare legger de i ett lag på toppen.
Før servering pynt med resten av vårløken.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Rosemarie Pettersen
(Intern: 34785)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Innlagt dato:2019-11-07
Oppdatert dato:2019-11-07