Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Dyrekølle. rødvinsmarineret oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Dyrekølle. rødvinsmarineret



Dyrekølle, rødvinsmarineret inneholder 116 Kalorier, 2 g Karbo, 13 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr
Dyrekølle, rødvinsmarineret har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Dyrekølle, rødvinsmarineret er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 8 porsjoner
2kgdyrekølle (2 kg.)

Steking:

75grsmør
1dashsalt
1dashpepper

Marinade:

0,75literrødvin
0,5dlolje
6stksjalottløk
1stkgulrot
0,5stkpurre
1ssknust einerbærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
2stklaurbærblader
1kvist(er)timiankvist
5stkhel pepper

Saus:

Stekeskyen
2ssripsgele
2ssripsgele
1sssmør (15 g.)
1ssmel (10 g.)
1dashsalt
1dashpepper




Næringsdeklarasjon for Dyrekølle. rødvinsmarineret!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier116.26489.38Kcal
Protein13.1755.44gram
Karbohydrat2.038.55gram
Kostfiber0.311.30gram
Fett4.3218.18gram
Mettet fett2.159.05gram
Alkohol2.28 %
Salt0.190.82gram
Pris på oppskriftenKr 16.89Kr 71.10Kroner
Hele oppskriften veier3 368 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skrap køllen fri for sener og hinner. Legg den i en skål, som passer i størrelsen, slik at den kan ligge dekket av marinaden.

Marinaden:
Gjør guleroten og purren i stand og del dem et par ganger. Skrell løkene og halvér dem. Bland alle ingrediensene og hell marinaden over køllen. Dekk skålen med plastfolie og sett den i kjøleskap i et døgn. Vend køllen et par ganger under marineringen.

Steking:
Ta køllen opp av marinaden og tørk den godt, gni den med salt og pepper. Fordel halvdelen av smøret over den. Legg køllen på ovnristen over langpannen. Brun den i en 225 grader C varm ovn i 15 min. Ta den ut.
Demp varmen til 160 grader C.

Hell 4 dl av den silte marinade i langpannen, som må være knapt varm (ellers fordamper væsken). Ha resten av smøret over og stek videre 1 times tid. Stikk med en nål på det tykkeste sted. Saften der pipler ut, skal være svak rosa, så er kjøttet det også.

Ta køllen ut og pakk den inn i folie og dekk med et tøystykke. La den trekke i 15 min, så fordeler varmen seg jevn i kjøttet, og saften blir hvor den er.

Saus:
Sil stekeskyen over i en gryte, suppler med mere marinade, til det er ca. 6 dl. La det koke 5 min. Gni mel og smør sammen og pisk det i sausen. La den koke ytterligere noen min. Pisk geleen ut i sausen og la den oppløses helt. Smak til med salt og pepper.

Utskjæring:
Legg et snitt langs køllens flate side og løsne benet ved at legge en rekke små snitt. Vrid benet ut. Skjær køllen i ikke for tykke skiver.

Tips:
Persillevendte poteter eller Annakartofler, eller potetmos med 1/3 selleripuré i passer retten her. Likeså buljongkokte kastanjer og stuede sopp.

Kan fryses.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 23045)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2006-11-14
Oppdatert dato:2006-11-14
Lesere: 1825 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.