Fotograf:Frukt.no Å lage en grateng til middag, gjør seg selv i ovnen. Mens dere venter, kan dere gjøre andre ting. I en grateng kan du bruke nesten hva det måtte være. Gårsdagens rester for eksempel.
Still stekeovnen på 200 °C. Skrell potetene og skjær dem i skiver. Vask eplene og skrell dem, skjær i båter. Skrell løk og del i halve ringer. Smør en ildfast form og fordel poteter, epler og løk lagvis i formen. Dryss salt og pepper mellom lagene.
Hell over matfløte og dryss over reven jarlsbergost.
Stek på nederste rille i ovnen, ca. 40 minutter.
Server rykende varm med tilbehør som noen skinkeskiver - evt. røkte pølser, grønn salat og frisk frukt/bær.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Frukt.no
(Intern: 35876)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Innlagt dato:2021-09-02
Oppdatert dato:2021-09-02