Fotograf:Frukt.no Fikenmarmelade kan du lage både av ferske og tørkede fikener. Vår marmelade er laget av ferske, og smaker himmelsk f.eks. til ostefatet eller som vanlig pålegg til brødskiva.
Oppskriften inneholder 116 Kalorier, 27 g Karbo, 1 g Protein og 0 g Fett pr 100 gr Oppskriften har ikke allergener
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
Ha vann, sukker, vaniljefrø og stang i en kjele. Kok opp og rør til sukkeret er oppløst.
Fjern stilken på fikenene og del dem i båter. Ha de i kjelen og la det småkoke i ca. 15 minutter.
Fjern vaniljestangen.
Smak til med sitronsaft.
Ha fikenmarmeladen over på varme, rene glass. Fyll glassene helt opp. Sett på lokk.
Oppbevares mørkt og kjølig.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Frukt.no
(Intern: 33981)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Syltetøy/gele Innlagt dato:2018-06-15
Oppdatert dato:2018-06-15