Fletteloffen blir også kalt Challa, og serveres i jødiske hjem under sabbaten. Oppskriften inneholder
234 Kalorier,
39 g Karbo,
7 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Fletteloff er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,8 poeng fra 13 lesere
Lesere:
11095 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Fletteloff med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 233.58 | 2 097.41 | 65.54 | Kcal |
Protein | 7.34 | 65.91 | 2.06 | gram |
Karbohydrat | 39.02 | 350.38 | 10.95 | gram |
Kostfiber | 2.83 | 25.41 | 0.79 | gram |
Fett | 4.72 | 42.38 | 1.32 | gram |
Mettet fett | 0.63 | 5.66 | 0.18 | gram |
Salt | 0.79 | 7.10 | 0.22 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.18 | Kr 10.60 | Kr 0.33 | .- |
Hele oppskriften veier | 898 totalt | 898 pr porsj | 28 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 66,82 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 32
stykker
1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Tilsett vannet og rør ut gjæren.
2. Tilsett resten av vannet, salt, sukker, egg og olje.
3. Tilsett hvetemelet og elt deigen jevn og smidig. La deigen heve til dobbel størrelse.
4. Elt den ferdig hevede deigen litt og del den i to. Del hver halvpart i tre like deler og trill like lange pølser.
5. Lag to jevne, fine fletter og sett dem tl heving på bakepapir på en bakeplate.
6. Dekk med plast og la dem heve til dobbel størrelse eller til et lett fingertrykk går langsomt tilbake.
7. Dusj eller pensle loffene med vann, stek og avkjøl de på rist til slutt.
Nam nam!
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Ukjent innsender
(Intern: 2118969933)
Kategori:
Brød
Diett/allergi:
Uten melk
Land:
Israel
Innlagt dato:2008-04-04
Oppdatert dato:2008-04-04
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.