Fotograf:
Frukt.no
Fransk løksuppe 2 inneholder
64 Kalorier,
5 g Karbo,
3 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Fransk løksuppe 2 har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Fransk løksuppe 2 er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 2 poeng fra 2 lesere
Lesere:
14010 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Fransk løksuppe 2!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 63.54 | 380.75 | Kcal |
Protein | 2.57 | 15.40 | gram |
Karbohydrat | 5.46 | 32.72 | gram |
Kostfiber | 0.95 | 5.69 | gram |
Fett | 3.28 | 19.65 | gram |
Mettet fett | 2.00 | 11.98 | gram |
Salt | 0.20 | 1.17 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.79 | Kr 10.73 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 397 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 34,37 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skrell løken og skjær den i tynne skiver. Fres den i smør, margarin eller olje i en kjele. Løken skal ikke få farge, bare bli blank og gjennomsiktig, og det tar tid. Minst 15 minutter (ved svak varme) hvis suppen skal bli fyldig og fin. Rør om i løken av og til.
Hell på vannet, salt og ha eventuelt i en buljongterning, selv om det er juks - i en ekte fransk løksuppe skal det som oftest ikke være buljong. Krydre med pepper og litt timian. La suppen koke under lokk ca. 25 minutter.
Riv i mellomtiden osten, gjerne grovt. Du kan bruke hvilken som helst ost. Hovedsaken er at osten er vellagret.
Rist loffskivene i brødrister. Fordel suppen i fire ildfaste suppekopper. Legg en ristet loffskive i hver og ha ost på toppen.
Gratiner suppen ved 250-275 C til osten smelter og blir gyllengul, 5-10 minutter. Server suppen med ferske baguetter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 7006)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Suppe
Land:
Frankrike
Innlagt dato:2013-12-13
Oppdatert dato:2013-12-13
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift