Frisk sitronpai inneholder
238 Kalorier,
30 g Karbo,
4 g Protein og
11 g Fett pr 100 gr
Frisk sitronpai har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Frisk sitronpai er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5,3 poeng fra 9 lesere
Lesere:
17238 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Frisk sitronpai med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 238.03 | 4 311.63 | 538.95 | Kcal |
Protein | 3.93 | 71.19 | 8.90 | gram |
Karbohydrat | 29.80 | 539.79 | 67.47 | gram |
Kostfiber | 0.93 | 16.85 | 2.11 | gram |
Fett | 11.25 | 203.78 | 25.47 | gram |
Mettet fett | 6.42 | 116.29 | 14.54 | gram |
Salt | 0.19 | 3.51 | 0.44 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.36 | Kr 42.75 | Kr 5.34 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 811 totalt | 1 811 pr porsj | 226 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 50,07 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 8
stykker
Til paideigen smuldres mel og smør til en grynet masse. Tilsett sukker og egg og arbeid deigen raskt sammen. La den ligge kjølig en times tid. Kjevle deigen og kle en paiform (ca. 27cm). Prikk bunnen med en gaffel og fest en folieremse rundt kanten. Den hindrer at deigen glir ned under steking. La paiskallet stå kjølig 15 minutter. Stekes ved 200 C ca. 20 minutter.
Krem:
Bland vann, sukker, maisenna og sitronsaft i en kjele og la det koke opp under omrøring. Kokes noen minutter. Visp sammen eggeplommer og egg, rør det i kremen og la det koke opp under visping (bruk trevisp i alum.kjele). Bland i revet sitronskall og smør. La kremen bli kald og ha den i paiskallet. Til marengs vispes eggehvitene til hardt skum. Bland sukkeret forsiktig i. Fordel marengsen over sitronkremen. Settes i ovnen ved 150 C i 10 minutter, eller til marengsen er gyllen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Egil Bratnes hjemmeside
(Intern: 20156)
Kategori:
Dessertpai/terte
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2005-09-13
Oppdatert dato:2005-09-13
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift