Frisk sitronpai



Frisk sitronpai inneholder 238 Kalorier, 30 g Karbo, 4 g Protein og 11 g Fett pr 100 gr
Frisk sitronpai har beregnet å ha følgende allergener Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Frisk sitronpai er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 5,3 poeng fra 9 lesere
Lesere: 17238 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner

Paideig:

4dlhvetemel,
175grsmør/marg.,
1sssukker
1stkegg

Sitronkrem:

4,5dlvann
2dlsukker
1,25dlmaisenna,
3stksitron, saften
4stkeggeplommer,
1stkegg
2stksitroner, skallet
2sssmør

Marengs:

4stkeggehviter,
1,5dlsukker




Kalorier og næringsinnhold i Frisk sitronpai med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier238.034 311.63538.95Kcal
Protein3.9371.198.90gram
Karbohydrat29.80539.7967.47gram
Kostfiber0.9316.852.11gram
Fett11.25203.7825.47gram
Mettet fett6.42116.2914.54gram
Salt0.193.510.44gram
Pris på oppskriftenKr 2.36Kr 42.75Kr 5.34.-
Hele oppskriften veier1 811 totalt1 811 pr porsj226 pr stk gram
Energiprosent fra karbo50,07 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 8 stykker

Til paideigen smuldres mel og smør til en grynet masse. Tilsett sukker og egg og arbeid deigen raskt sammen. La den ligge kjølig en times tid. Kjevle deigen og kle en paiform (ca. 27cm). Prikk bunnen med en gaffel og fest en folieremse rundt kanten. Den hindrer at deigen glir ned under steking. La paiskallet stå kjølig 15 minutter. Stekes ved 200 C ca. 20 minutter.

Krem:
Bland vann, sukker, maisenna og sitronsaft i en kjele og la det koke opp under omrøring. Kokes noen minutter. Visp sammen eggeplommer og egg, rør det i kremen og la det koke opp under visping (bruk trevisp i alum.kjele). Bland i revet sitronskall og smør. La kremen bli kald og ha den i paiskallet. Til marengs vispes eggehvitene til hardt skum. Bland sukkeret forsiktig i. Fordel marengsen over sitronkremen. Settes i ovnen ved 150 C i 10 minutter, eller til marengsen er gyllen.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Egil Bratnes hjemmeside
(Intern: 20156)
Kategori: Dessertpai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2005-09-13
Oppdatert dato:2005-09-13


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sitronterter.Sitronterter.
Denne retten har 338,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Frisk sitronterte.Frisk sitronterte.
Denne retten har 326,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,63 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sitronterte fra dansukker.Sitronterte fra dansukker.
Denne retten har 303,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.