Fotograf:
Frukt.no
Sitronterter i porsjonsstørrelser. Deilige små munnfuller... Oppskriften inneholder
339 Kalorier,
37 g Karbo,
5 g Protein og
19 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sitronterter er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4531 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Sitronterter!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 338.69 | 6 491.67 | Kcal |
Protein | 4.80 | 92.00 | gram |
Karbohydrat | 36.71 | 703.62 | gram |
Kostfiber | 1.23 | 23.58 | gram |
Fett | 18.91 | 362.45 | gram |
Mettet fett | 11.31 | 216.78 | gram |
Salt | 0.32 | 6.12 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.17 | Kr 60.76 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 917 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 43,35 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Tertebunn:
Bland sammen temperert smør med mel og melis til blandingen får en ”sandaktig” konsistens. Tilsett eggehviten og bland alt godt sammen. La deigen hvile i kjøleskapet i 1 time.
Kjevle ut deigen til den er ca. 2 mm tykk og press den ned i terteformer. Stek tertebunnene på 170 °C i 10 min.
Sitronkrem:
Kok opp sitronjusen i en kjele. Pisk sammen maisennamel og sukker, bland deretter inn eggene og pisk alt godt. Hell den kokende jusen over eggeblandingen, pisk godt hele tiden for å unngå at eggene skiller seg. Hell blandingen tilbake i kjelen og kok opp en gang til mens du pisker hardt hele tiden. Bland inn smør.
Fyll kremen i de ferdigstekte tertebunnene og stek tertene 5 minutter til i ovnen på 170 °C.
Marengs:
Pisk eggehviter og sukker over vannbad til det når ca. 60 °C. Pisk deretter blandingen til den blir stiv.
Sprøyt tertene med marengsen og brenn toppen av sitrontertene med en gassbrenner eller under grillen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Frukt.no
(Intern: 27932)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessertpai/terte
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2010-12-08
Oppdatert dato:2010-12-08
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift