Fotograf:
Kylling.no
Frisk sitronterte inneholder
326 Kalorier,
32 g Karbo,
5 g Protein og
20 g Fett pr 100 gr
Frisk sitronterte har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Frisk sitronterte er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
7527 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Frisk sitronterte med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 326.20 | 4 181.10 | 522.64 | Kcal |
Protein | 4.76 | 61.01 | 7.63 | gram |
Karbohydrat | 31.63 | 405.42 | 50.68 | gram |
Kostfiber | 1.31 | 16.79 | 2.10 | gram |
Fett | 19.78 | 253.53 | 31.69 | gram |
Mettet fett | 11.75 | 150.61 | 18.83 | gram |
Salt | 0.24 | 3.10 | 0.39 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.64 | Kr 46.66 | Kr 5.83 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 282 totalt | 1 282 pr porsj | 160 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 38,78 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 8
stykker
Smuldre smør og mel og ha i sukker. Tilsett 3/4 sammenpisket egg. Lag en jevn deig og la den stå kaldt i ca. 30 minutter.
Trykk deigen ut i en paiform, prikk den og pensle over med resten av egget. Stek bunnen ved 200 °C i ca. 10 minutter til den er litt gyllen.
Pisk eggedosis av egg og sukker. Ha i sitronsaft og -skall og mykt smør tilsatt litt etter litt. Hell blandingen i paiskallet og stek paien i ca. 30 minutter til fyllet så vidt er stivnet. Avkjøl. Pisk crème fraïche stivt og smak til med litt melis. Bruk en vætet skje og form crème fraïche til ”egg”. Legg disse på til pynt sammen med limeskiver. Dryss over melis med en sikt. Terten kan fint lages dagen før, men bør pyntes samme dag.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kylling.no
(Intern: 21565)
Kategori:
Dessertpai/terte
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2006-02-22
Oppdatert dato:2006-02-22
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift